incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja occidentalis Brabant blad

Thuja occidentalis Brabant blad

Levensboom Thuja Brabant kopen | Gardline

De Thuja Brabant is een van de meeste populaire haagconiferen. Het is een bijzonder prachtige conifeer die je kunt gebruiken als haagplant voor privacy in de tuin, maar die je ook als solitaire plant kunt planten. Ook over het blad van deze conifeer is het een en ander te zeggen. Wist je bijvoorbeeld dat deze haagconiferen groenblijvend zijn? En wist je dat onder andere de bladeren van deze conifeersoort al langere tijd op diverse (geneeskundige) manieren benut worden?

Thuja Brabant blad: groenblijvend en winterhard

Het blad van de Thuja occidentalis Brabant, ook wel Westerse Levensboom Brabant genoemd, is winterhard en altijd groen, en daardoor ook bladhoudend. Dat betekent dat de naalden van de plant er in de winterperiode niet afvallen. Door deze sterke eigenschap biedt deze geliefde haagplant dan ook altijd de gewenste privacy. De Thujahaag noemen we ook wel een groenblijvende en dichte coniferenhaag.

De Thuja Brabant heeft in de zomerperiode een mooie lichtgroene tot heldergroene kleur. In de koudere wintermaanden neemt deze conifeer haar winterkleur aan en kleurt het uiteinde van het loof brons tot bruin. In de lente heeft hij weer de frisgroene kleur van de nieuwe scheuten, en begint de afwisseling van kleuren voor de Thuja occidentalis Brabant opnieuw.

Thuja occidentalis Brabant blad | Gardline

De Thuja Brabant is een robuuste conifeer

De Thuja Brabant is een robuuste conifeer; de groei ervan is meerstammig. Dat zorgt voor extra bossigheid, en dat leidt ertoe dat de Thuja Brabant-haag snel dichtgroeit. Toch is de snelle groei van de conifeer afhankelijk van een aantal factoren. Als je een snelgroeiende conifeer wilt, die binnen korte tijd zichtdicht is, moet de conifeer 1 à 2 keer per jaar gesnoeid worden. Ook de manier waarop de conifeer gesnoeid wordt, is hierbij van belang. Wanneer je de takken van deze haagplant te ver snoeit, zal de plant hier niet meer van herstellen. Wil je dus dat de Thuja prachtige naalden blijft geven? Zorg er dan voor dat je niet voorbij het groeiende en groene blad knipt. Wanneer je meer wil weten over het snoeien van de Thuja heg, kun je de volgend artikels raadplegen:

Bij de Thuja occidentalis Brabant wordt een samensmelting van naalden aan het einde van een vertakking een schub genoemd. De schubben van deze conifeer zijn opener dan de schubben van bijvoorbeeld de Thuja Smaragd. In vergelijking met de Thuja Smaragd is de Thuja Brabant dan ook robuuster en grover.

Het gebruik van Thuja bladeren voor middeltjes

Uit de boomschors, twijgen, maar ook uit verse bladen van de Thujaboom worden etherische oliën gewonnen. Hier wordt onder andere parfum van gemaakt, maar deze oliën worden ook medicinaal toegepast. Er worden namelijk grondstoffen uit de bladeren gewonnen voor medicijnen. De oliën werken zwam-, schimmel- en bacteriedodend. Toch wordt het niet veel in aromatherapie gebruikt. Dit komt omdat de olie giftig is, wanneer deze doorgeslikt wordt.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook eens "De kenmerken van de Thuja occidentalis Brabant" of "Thuja occidentalis Brabant haag".

Naalden van de Thuja Brabant | Gardline

Volg ons ook via Facebook en Instagram voor extra tuintips en leuke winacties!

Gerelateerde artikelen:

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5