incl. BTW & incl. bezorging

Vragen over het aanplanten

Wanneer is de beste tijd om een haag te planten?

Planten met kluiten kunnen in de regel worden geplant vanaf de maand september/ oktober tot mei/ juni. Potplanten zijn anders; zij kunnen het hele jaar door geplant worden.

Wij raden aan de haagplant te planten een dag na ontvangst, zodat de wortels snel weer van voedingsstoffen worden voorzien. Indien dit niet mogelijk is, zet de plant dan op een tegen de wind beschutte plaats. Hierdoor drogen de wortels niet uit. Wacht niet langer dan 3 tot 4 dagen met het planten.

Als er een net rond de kluit zit wanneer je de plant ontvangt, kun je dit bij het planten ervan laten zitten. Het gaas zal na verloop van tijd vanzelf oplossen, en de wortels groeien erdoor heen. Als de plant in een pot wordt geleverd, verwijder deze dan heel voorzichtig, zodat de wortels niet afbreken.

Hoeveel planten heb ik nodig voor het maken van een haag?

Op de pagina van elke plant kun je precies zien hoeveel planten per meter we adviseren voor een mooie dichte heg. Vervolgens kun je het aantal bestellen naar het gelang het aantal meters dat je wilt beplanten. Klik hieronder voor de plantafstand van deze specifieke plantsoorten:

Wat is de afstand die ik moet gebruiken als ik een haag plant?

De afstand tussen de planten is afhankelijk van de maat en plant soort.

Bij elke plant in onze webshop staat onder details de plantafstand weergegeven; het juiste aantal planten per meter.

Hoe breed en diep moeten de gaten worden gegraven?

De planten moeten worden geplant in diepe, losse, vochtige grond. Daarom raden wij aan om met een schop een gat te graven dat 5 tot 10 cm groter is dan de kluit. In het algemeen moet de grond hier losgemaakt worden.

Het is ook raadzaam de grond op te rekken met DCM Vivimus bodemverbeteraar. Zorg ervoor dat de wortels niet aan kunstmeststof worden blootgesteld, zodat ze niet beschadigd raken. Zorg er ook voor dat het gat altijd groot genoeg is voor de kluit van de plant. Geef de planten voldoende water na het planten, waardoor deze zich snel kunnen vestigen. Als de grond al voldoende water heeft, hoef je niet veel water meer te geven.

Is het nodig om het gaas van de kluit te verwijderen?

We gebruiken een zak van jute of acryl om de wortels van de plant te beschermen. Het is niet nodig om deze te verwijderen bij het planten van de plant. Het gaas zal namelijk langzaam oplossen in de grond, en de wortels gaan erdoor.

Wat is het verschil tussen planten met kluit en planten in pot?

Planten met kluit groeien in het veld, waar potplanten in potten groeien. Beiden hebben voor- en nadelen.

Planten die met een pot worden geleverd, zijn duurder, omdat ze meer werk nodig hebben. Voordeel is dat ze jaarrond geplant kunnen worden, en dat ze na het planten snel wortelen. Kluitplanten komen rechtstreeks van het land van de boomkwekerij, en kunnen niet in de zomer worden geplant.

Belangrijk bij het planten van planten | Gardline

Vragen over het verzorgen

Hoeveel water moet ik mijn haagplant geven?

Geef de planten op een avond ongeveer 5 tot 10 keer een 0,5 minuut lang water, met tussenpauzes. In deze tussenpauzes kan het water namelijk in de grond zakken.

Doe dit in de zomer - bij droog en warm weer - om de dag. In weken met (weinig) regen sproei je 1 tot 2 keer per week.

Planten zijn net als mensen, en hebben ook water nodig. Het water geven aan planten is dan ook zeer belangrijk; zonder regelmatig water zal geen enkele haag overleven! Het is belangrijk dat de wortels die 30 cm dieper in de grond zitten, ook water krijgen.

Als je de planten te veel water geeft, is het mogelijk dat ze verdrinken. Maar eerlijkheidshalve gebeurt dit bijna nooit.

Het is belangrijk dat je bijna de hele zomer water geeft.

Moet ik haagplanten kunstmest geven?

Zie onze pagina over het bemesten van haagplanten.

Wat is de beste manier om mijn haag te snoeien?

Allereerst is het belangrijk te weten wanneer je haag gesnoeid kan worden. In het voorjaar raden we sowieso aan; in mei/ juni - als ze de 1e groeischeut krijgen door het warmere voorjaar. Snoei in elk geval vóór de langste dag van het jaar.

De 2e snoeibeurt kan in augustus/ september plaatsvinden. Zo heb je in de winter een mooi geschoren haag.

Probeer de snoeibeurten zo regelmatig mogelijk in te plannen.

Voor verdere tips kun je onze pagina haagplanten snoeien raadplegen.

Belangrijk bij het verzorgen van planten | Gardline

Vragen over het bezorgen

Is het mogelijk om een bezorgweek te kiezen?

Nadat je jouw bestelling geplaatst hebt, zal deze onmiddellijk worden verwerkt. Je ontvangt je planten meestal binnen 4-7 werkdagen. Op de dag van verzending ontvang je een verzendbevestiging met een indicatie van de verwachte leverdatum.

Wij geven als bezorgdag de voorkeur aan een woensdag, donderdag of een vrijdag.

Wil je de planten later ontvangen? Dan kun je dit bij de bestelling aangeven welke week.

Op de pagina Levertijden en Bezorgmogelijkheden vind je meer informatie.

Hoe worden de planten verpakt?

Je planten worden vervoerd door gespecialiseerde transportbedrijven, die zich toeleggen op de professionele verzending van pallets en dozen naar de consument. Of het nu om dozen of pallets gaat; deze partners zorgen ervoor dat de planten zo kort mogelijk onderweg zijn en dat de best mogelijke kwaliteit wordt gehandhaafd. Voor planten is dit essentieel. Op deze wijze worden de planten fris bij je thuis geleverd.

Afhankelijk van het soort planten dat je bestelt, vervoeren wij ze op pallets, in palletboxen of in kartonnen dozen. Wij kiezen de optimale verzendmethode voor jouw bestelling.

Gewoonlijk vervoeren wij de haagplanten met kluiten van het land op pallets of in palletboxen. Ook grote planten in de pot worden op pallets vervoerd. Kleinere planten in potten worden in kartonnen dozen vervoerd.

Het bezorgen van de planten | Gardline

Vragen over onze haagplanten

Hoe wordt de hoogte van haagplanten gemeten?

De hoogte van de haagplanten wordt gemeten vanaf de bovenkant van de kluit tot de top van de plant (zonder de kluit dus).

Hoe verzekert Gardline de kwaliteit van hun planten?

We leveren planten van hoge kwaliteit voor het creëren van een haag door passie en vakmanschap. We werken intensief samen met andere boomkwekerijen, die dezelfde maatstaven hanteren voor de kwaliteit van hun planten. Wij zijn er zo van overtuigd dat we goede haagplanten kweken en aanbieden, dat wij onze aangroeigarantie op de planten kunnen bieden.

Voor jou een geruststellende gedachte!

Voordelige prijzen voor onze haagplanten | Gardline

Vragen over prijzen en betaalmethoden

Zijn alle prijzen op Gardline incl. BTW en verzending?

Alle prijzen op de webshop van Gardline zijn inclusief BTW en bezorging, tot bij je aan de voordeur. Het zijn altijd all-in prijzen.

Voor de Hoveniers worden de prijzen op onze webshop excl. BTW weergegeven, maar incl. bezorging!

Hoe houdt Gardline de prijzen laag?

Door onze jarenlange samenwerking met verschillende boomkwekerijen hebben we een intensieve relatie en samenwerking opgebouwd. We kopen de haagplanten direct in bij deze ervaren kwaliteitskwekers.

Je koopt je planten rechtstreeks bij ons in plaats van bij het fysieke tuincentrum met dure verkoopruimte. Deze besparing kunnen we aan onze klanten toerekenen. Verdere informatie is vermeld op onze pagina Prijzen en Betaalmogelijkheden.

Kan ik veilig betalen bij Gardline?

Wij hechten veel belang aan je vertrouwen in ons bedrijf. Wij willen dit graag laten zien door je verschillende betaalmogelijkheden aan te bieden. Je kunt zelf kiezen welke methode het beste bij jouw past. Je kunt kiezen uit de volgende betaalmethoden:

  • betaling via bankoverschrijving
  • betaling via iDeal
  • betaling met creditcard
  • contante betaling bij zelf afhalen

Onze prijzen zijn incl. bezorging | Gardline

Vragen over Gardline

Wie is Gardline?

Meer informatie over ons bedrijf kun je op de pagina Wie is Gardline? vinden.

Waar kan ik de algemene voorwaarden van Gardline vinden? 

Voor de algemene voorwaarden zie de pagina Algemene voorwaarden.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5