Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit/ pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Taxus media Hillii

Taxus media Hillii kopen, groenblijvende Taxus conifeer

Taxus media Hillii - Taxushaag zonder rode bessen

Uiterst winterhard en weinig onderhoud
Wintergroen en zonder rode bessen

Taxus Hillii is een uitstekende haagplant, gemakkelijk te snoeien en winterhard. De takken hebben olijfgroene, naaldachtige bladeren die het hele jaar door hun kleur behouden.

Er zijn 14 producten.

Terug naar boven

Venijnboom Taxus media Hillii kopen - Informatie Gardline

Voor zowel grote, klassieke als kleine tuinen is de Taxus media Hillii een uitstekende haagplant. Een andere gebruikte naam voor deze plant is Venijnboom Hillii.

De Taxus groeit langzaam en compact, is extreem winterhard, groenblijvend en erg goed terug te snoeien. Deze haagplant bezit veel goede eigenschappen. Wij informeren je hieronder graag verder!

Venijnboom Taxus media Hillii kopen - Gardline

Taxus media Hillii - Compacte haagplant

Voordelen van de Venijnboom Hillii

 • Extreem winterhard (tot ca. -22 à -25˚C)
 • Altijd groen en zonder bessen
 • De Taxus groeit in de zon, halfschaduw en in de volle schaduw
 • Snel en compact groeiend
 • Weinig onderhoud

De Taxus media Hillii haag

Vergelijkbaar met de andere door ons aangeboden Taxus soorten, beschikt de Taxus media Hillii over veel sterke eigenschappen voor het maken van een zichtdichte haag.

Allereerst biedt de Venijnboom Hillii de prachtige donkergroene kleur het hele jaar lang, zowel in de zomer als in de winter. Deze haagplant is namelijk groenblijvend, wat betekent dat hij jaarrond altijd groen is, zonder de rode bessen. De Taxus Hillii is de mannelijke variant van de Taxus media Hicksii. Het verschil is dat de Hillii Taxus niet de kenmerkende rode bessen draagt. Een haag van de Taxus conifeer biedt jaarrond een prachtige kleurvaste donkergroene beschutting in jouw tuin.

In veel regio’s in Europa kan deze haagplant gebruikt worden; hij is extreem winterhard tot 22 à 25˚C vorst. In eigen tuin is de Taxus media Hillii een makkelijke plant. Goede standplaatsen voor de haagplant zijn zowel in de zon als in de halfschaduw en schaduw.

De Taxus plant groeit op bijna alle grondsoorten. Let er echter op dat de conifeer niet in een bodem staat die te nat of juist regelmatig te droog is.

Omdat een haag over het algemeen uit veel planten bestaat, is een andere belangrijke eigenschap dat het onderhoud van de haagplant makkelijk is. Een coniferenhaag van de Venijnboom Hillii is makkelijk in het onderhoud.

De Taxus groeit van zichzelf langzaam. Bovendien is de groei smaller dan bijvoorbeeld de Taxus media Hicksii of de Taxus Baccata. Venijnbomen, waaronder ook de Venijnboom Hillii, verdragen terugsnoeien erg goed. Als het om het snoeien van deze Taxus gaat, is het onderhoud erg eenvoudig.

Gardline tuintip

Wij raden aan de hoogte van jouw Taxus media Hillii coniferenhaag in de gaten te houden. Wanneer de Hillii Taxus groter dan circa 1,80 m wordt, bestaat de kans dat de buitenste takken gaan uitwaaieren. Het gevolg is dat er lelijke gaten in de haag ontstaan. Dit willen we natuurlijk voorkomen.

Een ander aandachtspunt in het onderhoud is het bewateren. Alleen na het planten van de Taxus geef je de plant voldoende tot redelijk overmatig water. In een later stadium is dat niet raadzaam; de Taxus conifeer houdt niet van natte grond.

Taxus media Hillii groenblijvende haag - Gardline

Taxus media Hillii informatie

Eigenschappen van de Venijnboom Hillii

Gebruikelijke naam: Venijnboom Hillii
Botanische naam: Taxus media Hillii
Toepassing: Haagplant, groepsbeplanting, solitaire plant, vormsnoei
Maximale grootte: 3 - 5 m
Jaarlijkse groei: 15 - 20 cm
Blad: Groenblijvend, jaarrond kleurvaste donkergroene naalden
Standplaats: De Venijnboom groeit goed in de zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: Bij voorkeur normale, voedzame grond. Niet in te natte grond of in regelmatig te droge grond
Winterhard: Extreem goed; kan tot -22 à -25˚C weerstaan
Wanneer planten: Kluitplanten kunnen vanaf medio september tot circa begin mei geplant worden, afhankelijk van de weersomstandigheden. In pot gekweekte haagplanten kunnen het hele jaar worden geplant. Perioden met bijvoorbeeld langdurige regen of extreme vorst of hitte zijn uitzonderingen
Verzorging: Twee keer per jaar de Taxus Hillii snoeien werkt het beste; snoei hem voor de langste dag in juni en in september. In de periode direct na het planten water geven. Eens per jaar de Venijnboom bemesten
Bemesting: Potgrond en koemestkorrel zijn goede voedingstoffen voor de haagplant Taxus media Hillii


Venijnboom Taxus media Hillii online bestellen

Topkwaliteit Venijnboom Hillii haagplanten

Door onze ervaring weten wij dat als Taxus coniferen zonder bessen worden gezocht, de Taxus media Hillii en de Taxus Baccata gewilde haagplanten zijn. Het assortiment van onze webshop sluit hier perfect op aan.

Omdat wij geloven dat de tuin een omgeving is waar genoten wordt en het fijn vertoeven is, schenken wij veel aandacht aan het kweken van topkwaliteit haagplanten. Onze kweekwijze van de Taxus Hillii is zo ingericht dat wij  altijd kwalitatief goede coniferen leveren.

De Taxus media Hillii boomkwekerij

Op onze boomkwekerij kweken wij veel verschillende soorten haagplanten, waaronder de Taxus media Hillii. Gedurende het hele kweekproces verzorgen we haar intensief.

Elk jaar snoeien we de Taxus conifeer, die in het land van de Taxus boomkwekerij groeit. Bemesten van deze haagplant bestaat uit in het voorjaar meststoffen toevoegen en in (extreem) droge perioden water geven. Om de drie jaar verplanten we de Venijnboom Hillii. Op het containerveld kweken we de Venijnbomen in pot. Deze haagplanten krijgen elk jaar een nieuwe pot met nieuwe voeding. De verdere kweekwijze komt redelijk overeen met de kluitplanten van de boomkwekerij. Jaarlijks worden de coniferen gesnoeid en bemest, en wanneer nodig met water besproeid.

Het om de drie jaar verplanten van de Taxus media Hillii doen we niet voor niks. Nadat een plant wordt verplant, maakt hij nieuwe, kleine haarwortels aan. De kluit vertakt als het ware. Door het verplanten stimuleren we de ontwikkeling van de kluit, waardoor we een langere levensduur van de Taxus conifeer kunnen garanderen en onze aangroeigarantie op de planten bieden.

Uw Venijnboom Hillii haag online bestellen

Omdat elke tuin anders is, laten we de keuze aan jou over. Als je een lage haag van de Venijnboom Hillii wenst, kun je bij ons terecht, maar ook voor de hoge beschutting ben je bij Gardline aan het juiste tuinadres.

Via onze webshop kun je eenvoudig en snel de Taxus haagconifeer online aanschaffen. Nadat jij jouw bestelling hebt geplaatst, zit jouw werk er alweer op. Het team van Gardline krijgt automatisch een melding van jouw bestelling en gaan direct voor jou aan de slag!

Gardline zal de coniferen fris van de boomkwekerij rooien of verzamelen. Vervolgens worden de coniferen klaargezet voor verzending. Naast dat het bestellen van de Taxus coniferen eenvoudig moet zijn, houden wij van Gardline ook van duidelijke prijzen. Daarom hebben we onze palletaanbiedingen samengesteld. Bij onze palletbiedingen is direct duidelijk wat de prijs van uw gewenste aantal planten is, inclusief de verzending en handling. Onze prijzen zijn all-in. Handig toch?

De haagplanten worden bij jou thuis afgeleverd, zodat jij kunt genieten van jouw nieuwste aanwinst. Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.  

Venijnboom Taxus media Hillii planten - Gardline

Lang genieten van de Venijnboom Hillii

Het is onze passie dat jij optimaal van jouw tuin geniet. Dit willen wij bereiken door jou goede en gezonde haagplanten tegen correcte prijzen te bieden.

De Venijnboom Hillii kan erg oud worden. Om lang van deze groenblijvende haagplant te genieten, is het belangrijk de Taxus haagconifeer goed te planten en te onderhouden. Graag adviseren wij jou hierover.

Planten van de Taxus media Hillii

De eisen van de Taxus conifeer zijn gering. Het planten van de Taxus media Hillii is dan ook niet moeilijk. Zoals de meeste Taxussen, groeit ook deze Taxus variant goed in de schaduw, halfschaduw en in de zon.

Normale, voedzame grond is een goede bodem, maar de Venijnboom Hillii kan er niet goed tegen als de grond te nat is en is hij gevoelig voor langdurige droge grond. Desondanks is het aan te raden voldoende tot redelijk veel water aan de Taxus haagplant te geven, in de periode direct nadat de plant is geplant. In de beginfase, minimaal de eerste twee maanden na het inplanten, is dit belangrijk.

Gardline tuintip

Goede aanvullingen tijdens het planten van de Taxus Hillii zijn potgrond en compost. Voeg één van beide voedingstoffen aan de grond toe en meng dit vervolgens goed met de bestaande grond.

Het aantal te gebruiken haagplanten is afhankelijk van de gewenste Taxushaag hoogte. Voor het planten van een kleine coniferenhaag, heb je een groter aantal planten per strekkende meter nodig dan wanneer je een hogere Hillii Taxus haag wilt planten. De plantafstand is beschreven in de plantomschrijving van elke grootte.

Taxushaag onderhouden

Wij informeren je graag over hoe je het beste jouw Taxushaag kunt onderhouden, zoals de bemesting en snoeien. Als je dit enigszins bijhoudt, stelt het weinig voor. De Taxus media Hillii heeft namelijk van zichzelf veel goede eigenschappen om als haagplant gebruikt te worden. De haagplant groeit langzaam en recht opgaand, zodat hij al vrij smal blijft. Als de Taxus te veel gesnoeid wordt, is dat niet heel erg; de conifeer verdraagt snoeien goed en loopt makkelijk maar langzaam weer uit. Daarnaast is de waterbehoefte gering.

Hoe vaak moet ik mijn Taxus snoeien?

De Hillii Taxus snoei je twee keer per jaar. De eerste snoeibeurt gebeurt in het voorjaar, voor de langste dag van het jaar. De tweede keer snoei je de Venijnboom in de maand september. De Venijnboom Hillii snoeien op het moment dat de zon volop schijnt, raden wij af. Het is raadzamer dit in de avonduren uit te voeren.

Let op: Wanneer een Taxus media Hillii haag groter dan 1,80 meter wordt, bestaat de kans dat de buitenste takken uitwaaieren, waardoor gaten in de Taxus haag ontstaan. Om dit te voorkomen en de coniferenhaag strak te houden, is het raadzaam de haag niet veel hoger dan 1,80 à 2 meter te laten groeien.

Wanneer moet ik mijn Taxus bemesten?

Het bemesten van de Taxus media Hillii kun je het beste in het voorjaar doen. Als je dit vlak voor de groei van de nieuwe scheuten doet, worden de meststoffen in de groei opgenomen. Het resultaat is dat de haagplant vitaler en de kleur van de naalden krachtiger blijven.

Hoeveel water moet ik mijn Taxus geven?

In de periode na het planten is het belangrijk de Taxus coniferenhaag genoeg water te geven. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. De Hillii Taxus is gevoelig voor te natte grond. In de droge zomerperiode hou je de bodem in de gaten; als deze te droog wordt, giet je rondom de Taxus water.

Venijnboom Taxus media Hillii snoeien - Gardline

Vragen over de Taxus media Hillii?

Heb je nog vragen over de Venijnboom Hilliihaagplant? Neem dan gerust per e-mailtelefoon of via Whatsapp contact met ons op.  

Ben je toch van plan om een andere haagconifeer dan de Taxus media Hillii te nemen? In ons assortiment vind je ook de Venijnboom Taxus Baccata, de Thuja Brabant en bijvoorbeeld Laurieren.

Taxus media Hillii aangroeigarantie bij Gardline

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende Taxusplanten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit. 

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze Taxusplanten, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Overleeft je plant het niet de eerste 3 maanden na aankoop, dan krijg je (een deel van) jouw geld voor betreffende plant terug:

 • Maand 1 = 100% terugbetaling van jouw gesneuvelde Taxus media Hillii
 • Maand 2 = 25% terugbetaling van jouw gesneuvelde Taxus media Hillii
 • Maand 3 = 10% terugbetaling van jouw gesneuvelde Taxus media Hillii

Taxusplanten zijn levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden. Naast de geboden aangroeigarantie, geven wij ook extra informatie per plantensoort op onze blog-, twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Gardline | Logo Gardline

Taxus media Hillii kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5