incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit/ pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Laurier Otto Luyken

Laurier Otto Luyken kopen | Gardline

Breed uitgroeiende Laurier Otto Luyken - Lage Laurierhaag

Zeer gemakkelijk te onderhouden
Compact, mooi bloeiende en lage Laurierhaag

De Laurier Otto Luyken heeft smalle, glimmende, donkergroene bladeren en is geschikt voor een lage haag. De bladeren geven de Otto Luyken Laurier een meer informeel uiterlijk.

Er zijn 8 producten.

Terug naar boven

Laurier Otto Luyken kopen - Informatie Gardline

De laurier Otto Luyken wordt vanwege haar lage én brede groei de Breedgroeiende Laurier genoemd. Haar Latijnse naam Prunus Laurocerasus Otto Luyken wordt eveneens vaak gebruikt.

De Prunus is vernoemd naar een Duitse kweker, die een haagplant wilde kweken speciaal voor kleinere tuinen. Vergelijkbaar met alle Lauriersoorten is ze een uitstekende haagplant. Echter, in dit geval dus als redelijk lage haag in de tuin. Tegenwoordig wordt de Prunus Otto Luyken ook vaak gebruikt voor (grootschalige) vakbeplanting. Als je op zoek bent naar dichte, donkergroene vakbeplanting of een lage laurierhaag, kom je al snel bij deze Laurier uit om te bestellen.

Prunus laurocerasus Otto Luyken kopen - Gardline

Prunus Otto Luyken – breed-groeiende Laurier

Voordelen van de Prunus Otto Luyken

  • Krijgt in het voorjaar veel witte bloemen
  • Is eenvoudig te onderhouden
  • Kan groeien in de zon en schaduw
  • Blijft laag; snoeien is nauwelijks nodig
  • Ideaal als haagplant in kleinere tuinen

Lage Laurierhaag van de Otto Luyken

Zoals geschreven, wilde een Duitse kweker een Lauriersoort kweken, die geschikt is voor de kleinere tuinen. Dit is hem gelukt! De Laurier Otto Luyken is een variant, die groeit tot een hoogte tot 1 à 1,5 meter. De perfecte haagplant voor jouw lage Laurierhaag. Als je een wat kleinere tuin hebt of je wilt geen hoge haag in je tuin, dan adviseren wij je de Prunus Laurocerasus Otto Luyken te bestellen.

Haar andere kenmerk is dat ze breed groeit. Deze breed-groeiende laurier is erg geschikt als mooie, donkergroene vakbeplanting; een dichtbegroeid blok met sierlijk bloeiende en groenblijvende planten.

Wat betreft de overige eigenschappen komt de Otto Luyken Prunus overeen met de andere prunussoorten. De plant groeit goed in de schaduw, maar ook op zonnige plekken. Geef bij het planten wel aandacht aan de grondsoort; in grond waar water moeilijk wegloopt, gedijt de laurier niet goed.

Ondanks de maximale hoogte van 100 tot 150 cm is het uiterlijk van de Otto Luyken laurierhaag prachtig. De laurier Otto Luyken heeft langgerekte, donkergroene bladeren, die jaarrond aan de plant blijven zitten. Daarom wordt de Prunus een groenblijvende haagplant genoemd. Nog mooier is haar enorme bloei. Deze laurier zit in haar bloeiperiode vol talrijke lange, witte pluimen.

De vorstbestendigheid van de Prunus Otto Luyken is vergelijkbaar met de Prunus Caucasica en de Prunus Novita. Ze is goed winterhard, tot ongeveer -15 °C.

Om haar in een goede conditie te houden, is het handig om te weten hoe je de laurier het beste kunt verzorgen. Het verzorgen van de Prunus Otto Luyken is erg gemakkelijk. Omdat ze immers langzaam groeit, hoef je slechts 1 keer per jaar de laurier te snoeien.

Graag bevelen we je aan om ook eens per jaar de laurier te bemesten. Nieuwe meststoffen bieden nieuwe voeding, die de laurierhaag weer kracht geeft. Denk er daarnaast aan de prunus water te geven, vooral in langdurig droge perioden.

Lage Laurierhaag Otto Luyken - Gardline

Laurier Otto Luyken informatie

Eigenschappen laurier Otto Luyken

Gebruikelijke naam: Laurier Otto Luyken, Laurierkers Otto Luyken, Breedgroeiende Laurier
Botanische naam: Prunus Laurocerasus Otto Luyken
Toepassing: Vakbeplanting, groepsbeplanting en lage haagbeplanting
Maximale grootte: 100 - 150 cm
Jaarlijkse groei: 15 - 20 cm
Blad: Langgerekte, smalle bladeren. Kleur is glimmend donkergroen
Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: Neutrale, voedzame grond. Groeit niet goed op vochthoudende grond (zoals leemgrond)
Winterhard: Ja, tot ca. -15 °C
Wanneer planten: Kluitplanten van het land kunnen van september/ oktober tot ongeveer mei ingeplant worden. In pot gekweekte planten kunnen het hele jaar door geplant worden. Het planten is weersafhankelijk; slechte omstandigheden zijn perioden van (extreme) hitte en vorst
Verzorging: Water geven: bij het aanplanten en tijdens droge perioden. Bemesten: in de periode maart - mei. Snoeien: in de periode april - mei. In verband met haar geringe groei adviseren we je niet te extreem te snoeien
Bemesting: Organische meststoffen als potgrond, compost of een speciale hagenmeststof

Laurier Otto Luyken online bestellen

Otto Luyken Laurier van hoge kwaliteit

Vaak associeert jouw team van Gardline tuinplezier met ongestoord genieten van je gezin of vrienden in de tuin. Dit onbezorgde gevoel wordt versterkt door een ondoorzichtige privacyhaag. Bij de laurier Otto Luyken zijn andere sterke eigenschappen doorslaggevend; de sierlijke, lage haag of een blok vol groenblijvende planten met een uitbundige bloei van witte pluimen.

Om dit tuinplezier te bieden, steken wij veel tijd en energie in het kweken van haagplanten van hoge kwaliteit, ook bij de Prunus laurocerasus Otto Luyken. Dat is waarom jij onze aangroeigarantie op de planten krijgt.

Onze laurier kwekerijen

Zoals hierboven geschreven, hebben we op onze laurier kwekerij alle aandacht voor onze prunus haagplanten. De planten krijgen vanzelfsprekend regelmatig water en andere voedingstoffen. Hierdoor kan de plant zich goed ontwikkelen, zowel het loof als de wortels. Bijna altijd wordt de dikte van de plant beoordeeld, maar de vertakking van het wortelgestel is minstens zo belangrijk. Des te meer vertakking, des te meer haarwortels de kluit heeft waarmee ze beter voedingstoffen kan opnemen. Om dit te stimuleren, verplanten we om de 3 à 4 jaar de planten van het land.

Bovendien snoeien we alle haagplanten regelmatig. Door het snoeien ontstaan nieuwe uitlopers, wat de vertakking van het loof verbetert. Het gezegde “snoeien doet groeien” klopt absoluut als je naar de dichtheid van onze haagplanten kijkt. Op deze manier kweken wij stuk voor stuk Laurieren van hoge kwaliteit.

Het bestellen van de laurier Otto Luyken

In onze webshop kun je gemakkelijk de verschillende groottes van de laurieren bekijken en vergelijken. We kweken de Otto Luyken van klein tot middelgroot; van 30 tot 60 cm.

Zodra jij je bestelling in onze webshop hebt voltooid, ontvangen wij automatisch een bericht hiervan. Ons team checkt welke dag we je bestelde planten kunnen leveren, en berichten je per mail hierover. Vervolgens maakt het team van Gardline jouw Prunus laurocerasus Otto Luyken klaar voor verzending. Ons transportbedrijf krijgt de opdracht je pallet met jouw planten op te halen, en gratis bij jou thuis af te leveren.

Gratis bezorging, ja. Omdat wij van duidelijkheid houden, zijn alle vermelde prijzen all-in prijzen. De getoonde prijs is inclusief planten, handling en vervoer.

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

Laurier haagplanten planten - Gardline

Lang plezier hebben van de Prunus laurocerasus

Bij Gardline is er 1 kreet die centraal staat: jouw tuinplezier is onze passie! Naast eenmalig kwalitatief goede planten leveren, willen we je graag advies geven over het onderhouden van je Laurierhaag, zodat je er lang van kunt genieten.

Planten van de laurier Otto Luyken

Na het graven van de sleuf, gooi je organische meststoffen in het gat om de start van het groeien te bevorderen. Als de laurier in een pot zit, schuif je deze er voorzicht af. Zit er een net om de kluit; laat deze erom zitten. De wortels groeien door het net en na verloop van tijd verrot het gedeeltelijk weg. Let erop dat je de planten niet te diep plaatst; het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond te verdwijnen.

Gardline tuintip

Als het om de plek van het planten gaat, kun je bijna geen fout maken. De Laurier is zeer sterk; ze groeien goed op veel grondsoorten. Wees er wel attent op dat de Prunus laurocerasus niet in watervasthoudende grond staat. Daarin groeien deze planten slecht.

Het onderhouden van de laurier

Het onderhouden van de Laurier is eigenlijk kinderspel, in het bijzonder voor de laurier Otto Luyken.

Hoe vaak moet ik de laurier snoeien?

De laurier Otto Luyken groeit slechts 15 tot 20 cm per jaar, en wordt niet hoger dan 1 à 1,5 meter. Als gevolg hiervan is het niet nodig de laurierhaag rigoureus terug te snoeien. Slechts 1 keer per jaar snoeien volstaat, bij voorkeur in de maanden april of mei. Wanneer de Prunus Otto Luyken als vakbeplanting te breed groeit, kun je haar aan de zijkanten bijwerken.

Wanneer moet ik de laurier bemesten?

In principe hebben de laurier haagplanten voldoende aan de voedingstoffen, die de grond te bieden heeft. Wil je de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de voedingselementen. Als bemesting adviseren we hagenmeststof, potgrond of compost.

Hoe veel water moet ik de laurier geven?

In droge maanden is het van belang de laurier water te geven. Planten zijn levendige producten, en hebben water nodig om te overleven. Let erop dat de grond rondom de haag niet langdurig te nat is. We raden je aan ’s avonds te sproeien, omdat het loof anders door de zon kan verbranden.

Otto Luyken Laurierhaag onderhouden - Gardline

Vragen over de prunus Otto Luyken?

Heeft onze bovenstaande toelichting nog niet al jouw vragen over de Prunus Laurocerasus Otto Luyken beantwoord? Neem dan gerust per e-mail, telefoon of via het contactformulier contact met ons op. Het team van Gardline is er om jou goed te informeren én je te helpen.

Wil je toch een andere haagplant dan de laurier Otto Luyken? Kijk dan eens bij ons assortiment coniferen, de Klimop of de glansmispel.Logo Gardline - Jouw online tuincentrum

Laurier Otto Luyken kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5