incl. BTW & incl. bezorging
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Bomen

Bomen

Bomen kopen - Verrijk je leefomgeving

De liefde voor bomen kan ons leven op een wonderlijke manier verrijken. Ze verrijken onze leefomgeving met meer kleur, frisse lucht, lagere temperaturen en mooie schaduw. Ontdek snel de bijzondere eigenschappen van onze boomsoorten!

Bomen kopen - Alles wat je moet weten

Ben je van plan om bomen te kopen voor in je tuin? Lees hier informatie en tips over het selecteren van de juiste soort bomen, over de manier waarop je de bomen goed kunt onderhouden en over het bemesten van bomen. 

Wist je dat er allerlei soorten bomen zijn? Van grote eiken tot kleine esdoorns, er is voor ieder wat wils. Bomen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook ontzettend belangrijk voor ons leefmilieu. Ze produceren zuurstof en nemen CO2 op, waardoor ze bijdragen aan een gezonde lucht.

Bomen kopen | Gardline - Online tuincentrum 

Soorten bomen in het assortiment van Gardline 

Er zijn veel verschillende soorten bomen die je kunt planten. Wil je een boom kopen, dan is het belangrijk om een aantal factoren in overweging te nemen bij het selecteren van de bomen. Zo koop jij een soort boom die ook echt bij jou past. De meest voorkomende boomsoorten die je bij ons kunt kopen, zijn: 

Laanbomen

laanbomen en zijn bomen die je langs een weg of - de naam zegt het al -  laan vindt. Laanbomen zijn vaak hoge bomen en hebben smalle vorm. Ze worden vaak gebruikt om een fraaie uitstraling te creëren. Bekende laanbomen zijn bijvoorbeeld de esdoorn, beuk, linde en eiken boom.

Sierbomen

Sierbomen worden vaak gebruikt vanwege hun sierlijke uiterlijk. Sierbomen komen in verschillende vormen, maten en kleuren. Voorbeelden van sierbomen zijn de Japanse esdoorn, magnolia, krentenboom en sierkers.

Fruitbomen

fruitbomen bomen zijn bomen, die fruit produceren. Fruit bomen zie je vaak terug in tuinen en boomgaarden. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en vormen,  wat ze dus voor veel huishoudens aantrekkelijk en geschikt maakt. Populaire Nederlandse fruitbomen zijn: appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen.

Bolbomen

Bolbomen hebben een ronde, bolvormige kroon. bolbomen n zijn vaak dé blikvanger in jouw tuin. Voorbeelden van bolbomen zijn de bolcatalpa, bolacacia en de bolplataan.

Zuilbomen

Zuilbomen hebben een slanke, rechtopstaande groeiwijze. Dit maakt zuilbomen geschikt voor het gebruik in kleinere tuinen. Bekende zuilbomen zijn bijvoorbeeld de zuilbeuk, zuilvormige Japanse hulst en de zuilamberboom.

Treurbomen

Treurbomen hebben takken die naar beneden hangen, waardoor ze een treurige uitstraling hebben. Ze zijn geliefd om hun prachtige verschijning. De treurwilg, treurbeuk en treurberk zijn voorbeelden van treurbomen.

Boom kopen | Gardline

Leibomen

Leibomen worden gekweekt met takken die horizontaal worden geleid langs een hekwerk of muur, waardoor ze een vlakke uitstraling hebben. Denk hierbij aan een scherm. Leibomen worden vaak gebruikt als afscheidingen of om een ​​muur te bedekken. Populaire leibomen zijn bijvoorbeeld de leilinde, leiplataan en leibeuk.

Dakbomen

Dakbomen hebben een platte, brede kroon en gebruikt men vaak om schaduw te bieden op patio's en terrassen. Voorbeelden van bekende dakbomen zijn onder andere de dakplataan, dakmoerbei en dakamberboom.

Mediterrane bomen

Mediterrane bomen zijn bomen die van nature voorkomen in de mediterrane regio en geschikt zijn voor warme, droge omgevingen. Denk hierbij aan regio's in landen zoals Spanje, Italië, Frankrijk, Portugal etc. Mediterrane bomen zijn populair om hun sierwaarde.  De bekendste en tevens populairste mediterrane bomen zijnomvatten soorten zoals de olijfboom, cipres, laurier en palmboom.

Meerstammige bomen

meerstammige bomen hebben meerdere stammen in plaats van één enkele stam. Ze worden vaak gebruikt voor hun decoratieve waarde en omvatten soorten zoals de meerstammige berken, meerstammige esdoorns en meerstammige struikheide.

Boom kopen | Gardline - Online tuincentrum

Bomen planten

Bomen planten is een geweldige manier om je tuin of gazon een nieuwe look te geven. Je bent misschien al bekend met de traditionele, klassieke bomen, maar er zijn veel verschillende soorten bomen die je kunt planten in je tuin of langs je pad. Als je een nieuwe boom wilt planten in jouw tuin, is het belangrijk om uit te zoeken wat het beste bij jouw woonomgeving past.

Als je bomen gaat planten, is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte die ze nodig hebben om te groeien. De stam is de basis van de boom en het is belangrijk om de stamhoogte en stamomtrek te kennen om te bepalen welke plantgrootte geschikt is voor de ruimte waarin je hem wilt planten.

Wanneer bomen planten?

Het beste moment om bomen te planten, is meestal in de maand april of mei. De grond is dan gemiddeld warm genoeg om de wortels te laten slagen. Bovendien heeft de plant meer kans om over de winter te overleven. Bomen kunnen al op jonge leeftijd gepoot worden. 

Neem ook de omgeving van de boom in acht. Vergeet bijvoorbeeld niet dat sommige bomen meer schaduw geven dan andere. Als je een struik of kleine boom wilt planten, let er dan op dat hij vrij staat, op een plaats waar hij meer licht ontvangt. 

Laat je goed informeren voordat je een boom koopt. Op die manier kun je bepalen welke boom het meest geschikt is voor jouw omgeving en past bij jouw wensen.

Bomen online bestellen | Gardline - Online tuincentrum

Bomen onderhouden

Een boom kan wel tientallen jaren oud worden, dus het is belangrijk om goed voor hem te zorgen. Zorg ervoor dat hij genoeg water krijgt en geef hem voldoende ruimte om te groeien. Zo kun je nog jaren genieten van de prachtige boom in jouw tuin!

Het onderhouden van de bomen is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste bomen. Snoeien is een must om de bomen gezond en sterk te houden. Het snoeien zorgt ervoor dat de bomen in een goede staat blijven en dat ze goed groeien. 

Ook regelmatig bemesten van de bomen is essentieel. Het voorkomt ook dat de bomen vatbaar worden voor plagen en ziekten. Gebruik hiervoor een speciaal bemestingsmengsel dat nodig is om de bomen te voeden.  Het kopen van bomen is een interessant project. Daarmee komt gezondheid, schoonheid en en levensduur ten goede.

Bomen kopen, zo doe je dat!

Als je bomen wilt kopen, kun je bij ons terecht, jouw persoonlijke bomen shop! Lees per boomsoort alle informatie die je nodig hebt om de juiste boom te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de groeisnelheid, de benodigde hoeveelheid water en de beste tijd van het jaar om te planten.

Boom online bestellen | Gardline

FAQ - Veelgestelde vragen over bomen

Bomen zijn er in alle soorten en maten en dragen bij aan een groen beeld in jouw tuin of straat. Ze zijn een groot onderdeel van het milieu en hebben veel verschillende functies. Hieronder beantwoorden we veelgestelde vragen over bomen.

Wat voor soorten bomen zijn er?

Er zijn duizenden verschillende soorten bomen ter wereld, elk met hun eigen bijzondere kenmerken en eigenschappen. De drie meest voorkomende types bomen zijn naaldbomen, loofbomen en fruitbomen.

Welke bomen groeien het snelste?

Boomsoorten zoals de zilverpopulier, de katoenboom, de kamperfoelie en de cascadepopulier zijn bekend om hun extreem snelle groei. Deze bomen kunnen in sommige gevallen meer dan 2 meter per jaar toenemen.

Welke soorten fruitbomen zijn er?

Er zijn vele soorten fruitbomen, variërend van appelbomen, perenbomen, perzikbomen, kersenbomen, abrikozenbomen, sinaasappelbomen, citroenbomen en nog veel meer!

Wat zijn de bekendste bomen?

Eén van de meest bekende bomen is de eik. Ook populair is de ceder, de magnolia, de wilg en de plataan. Andere bomen zoals de ginkgo, de olijfboom, de esdoorn en de kastanje zijn ook bekende soorten. Bovendien worden er steeds meer bomen geplant om de biodiversiteit en de hoge zuurstofniveaus te verhogen.

Wat is een mooie boom voor in de tuin?

Er zijn veel verschillende soorten bomen die ideaal zijn voor tuinen. De kers is een mooie, kleine boom met een eenvoudige, kronkelende structuur. De plataan is ook populair, vanwege de brede kroon van de boom. Als je op zoek bent naar een boom met kleur, kun je kiezen voor een berk, een esdoorn of een hulst.

Gardline - Online tuincentrum | Logo
Bomen kopen | Gardline - Online tuincentrum
check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5