incl. BTW & incl. bezorging

Het team van Gardline is ervan overtuigd dat de tuin bijdraagt tot de kwaliteit van het leven en dus ook de levenskwaliteit verhoogt. Het plezier in de tuin wordt nog groter wanneer de planten krachtig groeien en de bloemen prachtig bloeien, maar dit kan alleen worden bereikt met planten van hoge kwaliteit.

Gardline is zich daar zeer van bewust. Daarom bestaat ons team uitsluitend uit deskundigen die niet alleen verstand hebben van de planten zelf, maar ook van de teelt. Wij telen intensief haagplanten in onze kwekerij en containerveld, het hele jaar door.

Haagplanten kweken op de kwekerij

Haagplanten worden buiten gekweekt. Dit betekent dat de kluit zich in normale vruchtbare grond bevindt, die in weilanden op het platteland gemakkelijk te herkennen is aan de lange rijen goed verzorgde planten. In onze boomkwekerij telen wij haagplanten in de volle grond, in lemige zandgrond.

Om planten van hoge kwaliteit te kweken, moeten ze structureel en nauwgezet worden behandeld. Het kweken van planten is een intensief proces. In onze boomkwekerij bestaan deze activiteiten uit:

 • het snoeien van haagplanten. Snoeien bevordert de vertakking en dus de dichtheid van het blad. Daarom snoeien wij onze haagplanten zowel in het voorjaar als in het najaar. Voor elk type plant wordt nagegaan in welke maand en op welke manier het kan worden gesnoeid
 • het bemesten van haagplanten. Een belangrijk onderdeel van het kweken van haagplanten is het toedienen van de juiste voedingsstoffen. Ons team weet precies wanneer welke meststof moet worden gestrooid of toegediend
 • het water geven aan haagplanten. Water geven aan de planten is noodzakelijk in het voorjaar en zeker in de zomermaanden. Wij geven regelmatig water aan planten die pas geplant zijn, maar natuurlijk ook aan de grotere
 • het verplanten: om de 3 jaar worden de haagplanten verplant. Omdat het wortelgestel even belangrijk is als de vertakking van het loof boven de grond, verplanten wij de plant om de 3 jaar. Dit bevordert de ontwikkeling van de wortel

Op de pagina Onze boomkwekerij leggen wij je graag specifieker uit wanneer en met welk materieel en machines wij de werkzaamheden in de  boomkwekerij uitvoeren.

Aangroeigarantie op de planten | Gardline

Het kweken van haagplanten in het containerveld

Een containerveld is waarschijnlijk niet zo bekend. Een containerveld is vaak een groot, plat oppervlak bedekt met een worteldoek. Hier worden planten in een pot gekweekt. Het voordeel van deze in pot gekweekte planten is dat ze het hele jaar door in je tuin kunnen worden geplant.

Uiteraard willen wij van deze potgekweekte planten haagplanten van hoge kwaliteit leveren. Daarom werkt ons team hard aan het kweken van haagplanten in ons containerveld. Dit werk bestaat uit:

 • haagplanten snoeien. Om de vertakking van het loof te verbeteren, snoeien wij de planten elk jaar op het juiste moment. Voor elke plantensoort besteden we aandacht aan het groeiseizoen en de wijze van snoeien.
 • haagplanten bemesten. Vooral voor planten die in een pot worden gekweekt, is bemesting een belangrijk onderdeel van het groeiproces. Zij kunnen immers geen voedingsstoffen van buitenaf opnemen
 • haagplanten water geven. Zowel in het voorjaar als in de zomer besproeien wij alle planten met water via een automatisch sproeisysteem, in de zomer gebeurt dit bijna dagelijks
 • haagplanten verplanten. Net als in de boomkwekerij willen we dat de wortels van de plant zich verder ontwikkelen. Daarom krijgen de planten in het containerveld elk jaar de juiste potmaat met verse voedingsstoffen.

Wij informeren je graag verder over het kweken van haagplanten op een containerveld op onze pagina Ons containerveld.

Groeigarantie op onze planten | Gardline

Aangroeigarantie voor onze planten

De kwaliteit van onze haagplanten is uitstekend. Dankzij onze intensieve en nauwkeurige teeltmethoden zijn wij er zeker van dat wij planten van hoge kwaliteit aanbieden. Daarom bieden wij je met een gerust geweten, een aangroeigarantie op al onze planten. Dit betekent dat

 • als een bij ons gekochte plant de 1e maand na levering niet overleeft, krijg je een 100% groeigarantie
 • als een bij ons gekochte plant de 2e maand na levering niet overleeft, krijg je een terugbetaling van 25%
 • als een bij ons gekochte plant de 3e maand na levering niet overleeft, krijg je een terugbetaling van 10%

Wil jij een extra maand aangroeigarantie?

Koop de DCM Vivimus Bodemverbeteraar samen met de aankoop van jouw nieuwe haag, vergroot de overlevingskansen van jouw haagplanten en ontvang een extra maand aangroeigarantie! Als een bij ons gekochte plant de 4e maand na levering niet overleeft, krijg je een terugbetaling van 10%.

Let op: 1 zak DCM Vivimus Bodemverbeteraar 60L is goed voor een haag van 6 meter breed. Schaf jij een haag aan van 10 meter breed? Dan heb je 2 zakken DCM Vivimus Bodemverbeteraar 60L nodig om in aanmerking te komen voor jouw extra maand aangroeigarantie.

DCM Vivimus Bodemverbeteraar 60L | Aangroeigarantie Gardline

Aangezien planten levende producten zijn en er veel verschillende factoren zijn waarvan de groei afhangt, kunnen wij helaas geen groeigarantie over een langere periode bieden.

Naast haagplanten van hoge kwaliteit ontvang je ook onze tuintips. Op die manier willen wij ervoor zorgen dat je van bij het begin - bij het planten - en ook in de tijd daarna ten volle van je tuin kunt genieten.

Als je vragen hebt over onze haagplanten, onze kweekmethode of over onze kweekgarantie, neem dan contact met ons op.

Jouw plezier in de tuin is onze passie!

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5