incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Steeneik

Steeneik kopen | Gardline

Steeneik kopen - Duurzame Schoonheid en Mediterrane Flair

Ontdek de duurzame schoonheid en mediterrane flair van de steeneik (Quercus ilex)! Met zijn prachtige, groenblijvende bladeren en robuuste karakter voegt deze boom een vleugje elegantie toe aan elke tuin. Verken ons assortiment en vind de ideale steeneik om jouw buitenruimte te verfraaien!

Er zijn 4 producten.

Terug naar boven

Steeneik kopen - Alles over de steeneik

Wil je een prachtige steeneik kopen? Bij Gardline ben je aan het juiste adres! Ontdek alles wat je moet weten over deze groenblijvende boom en waarom het een geweldige aanvulling zou zijn op jouw tuin.

Bij Gardline hebben we een ruim assortiment steeneiken van topkwaliteit, variërend in stamomtrek van 6 t/m 12 cm. Van eigenschappen en verzorging tot aan aankoopopties en veelgestelde vragen, wij hebben alle informatie die je nodig hebt om de perfecte Quercus ilex te kiezen.

Eigenschappen van de steeneik

De steeneik, ook wel bekend als Quercus ilex, is een groenblijvende boom met een maximale groeihoogte van 8-20 meter. Met zijn donkergroene, leerachtige bladeren en robuuste, knoestige stam voegt de steeneik een vleugje elegantie en rust toe aan elke tuin. In mei bloeien er goudgele katjes, wat een prachtig gezicht is in elke tuin.

Deze prachtige boom gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving en kan op diverse grondsoorten groeien, met een voorkeur voor droge, kalkrijke grond. De steeneik is matig winterhard tot -10 / -15 °C en is bestand tegen zeewind en strooizout.

Groei en standplaats van de steeneik

De steeneik groeit langzaam tot matig snel en is een ideale keuze voor tuinen van verschillende groottes. Of je nu een kleine stadstuin of een uitgestrekt landgoed hebt, de steeneik voelt zich overal thuis. De steeneik is voorzien van een compacte, ronde kroon.

Wat betreft standplaats geeft deze boom de voorkeur aan een plekje in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk om de boom te planten op een goed doorlatende grond om wateroverlast te voorkomen. De steeneik houdt namelijk niet van een vochtige grond.

Het is een ideale keuze voor tuinen van alle groottes vanwege zijn veelzijdigheid en aantrekkelijke uiterlijk. Deze boom gedijt het beste in een goed doorlatende bodem en heeft een voorkeur voor een standplaats in de volle zon of halfschaduw.

Neem ook eens een kijkje bij onze meerstammige steeneik!

Bloei en vruchten van de Quercus ilex

In de maand mei siert de steeneik zich met prachtige goudgele katjes, die een vleugje kleur toevoegen aan de groenblijvende bladeren. Hoewel steeneiken voornamelijk om zijn bladeren wordt gewaardeerd, produceert hij ook kleine, onopvallende vruchten. Deze vruchten zijn niet eetbaar zijn voor mensen, zijn ze een waardevolle voedselbron voor vogels en andere dieren.

Voeg ecologische waarde toe aan jouw tuin met de steeneik

Naast zijn esthetische waarde draagt de Quercus ilex ook bij aan de biodiversiteit in jouw tuin. Het is een waardboom voor vlinders en biedt een waardevolle habitat voor verschillende diersoorten. Door een steeneik in je tuin te planten, draag je bij aan het behoud van de lokale flora en fauna.

Quercus ilex onderhouden

Het onderhouden van de Quercus ilex is vrij eenvoudig en vereist minimale inspanning. De boom hoeft niet vaak gesnoeid te worden, maar het is wel belangrijk om dode of beschadigde takken regelmatig te verwijderen.

Het beste is om jouw Quercus ilex in juni en oktober/november te snoeien. Snoeien zorgt ervoor dat de bom zijn vorm behoudt en bevordert de algehele gezondheid. Daarnaast is het belangrijk om de boom jaarlijks te bemesten voor optimale groei en vitaliteit. Dit doe je met een speciale bomenbooster

Steeneik kopen bij Gardline

Met stamomtrekken variërend van 6 tot 12, hebben we voor elke tuin de perfecte steeneik. Ontdek ons assortiment en bestel vandaag nog jouw eigen steeneik om jouw tuin te transformeren tot een groene oase van rust en schoonheid.

Steeneik kopen met aangroeigarantie

Bij Gardline vind je een uitgebreid assortiment steeneiken met aangroeigarantie tot wel 3 maanden. Wanneer je bij aanschaf van de boom ook de DCM Vivimus Bodemverbeteraar aanschaft, krijg je zelfs 4 maanden aangroeigarantie. Ontdek ons assortiment en bestel vandaag nog jouw steeneik.

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een steeneik of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

Let op: omdat we vaak onderweg zijn en bij onze boomkwekerijen langsgaan, is onze klantenservice het beste telefonisch en via WhatsApp te bereiken!

Met deze informatie ben je goed voorbereid om jouw steeneik bij Gardline te kopen. Ontdek ons assortiment en voeg vandaag nog een prachtige steeneik toe aan jouw tuin!

FAQ – Veelgestelde vragen over de steeneik

Hoe snel groeit de steeneik?

De steeneik groeit langzaam maar gestaag, met een maximale groeihoogte van 8-20 meter.

Is een steeneik winterhard?

Ja, de steeneik is matig winterhard tot -10 / -15 °C en kan goed tegen zeewind.

Hoe diep wortelt een steeneik?

De steeneik heeft diep wortelende wortels die zich verspreiden in de bodem en zorgen voor een stevige verankering.

Gardline logo
check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5