Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit/ pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Taxus media Hicksii

Taxus media Hicksii (Venijnboom) kopen | Gardline

Taxus media Hicksii - bloeiende haagplant

Dichte groei en mooie weelderige bloei
Voor kleine en grote tuinen geschikt

Taxus Hicksii is de vrouwelijke vorm van Taxus Hillii. De plant, die in de zomer rode bessen draagt, groeit langzamer, compacter dan de baccata. De plant heeft donkergroene naalden.

Er zijn 14 producten.

Terug naar boven

Venijnboom Taxus media Hicksii kopen - Informatie Gardline

Door haar vele goede eigenschappen is de Taxus media Hicksii geschikt voor verschillende toepassingen; zowel als haagplant alsook als groepsbeplanting, en bovendien in grote en kleine tuinen. Naast de Latijnse naam is de haagplant bekend als Venijnboom of als Venijnboom Hicksii.

Graag informeren wij je over de eigenschappen van deze groenblijvende conifeer, waardoor zal blijken dat het kopen van de Taxus Hicksii een goede keuze is.

Venijnboom Taxus media Hicksii kopen - Gardline

Taxus media Hicksii - Bloeiende haagplant

Voordelen van de Taxus media Hicksii haagplant

 • Dichtbegroeid en bloeiend met rode besjes
 • Winterhard
 • Voor zowel kleine als grote tuinen
 • Goede snoeiverdraagzaamheid
 • Kan zeer oud worden

Taxus Hicksii, de bloeiende haagplant

De Taxus Hicksii is uitermate geschikt als haagplant. De Venijnboom Hicksii is zeer goed te snoeien en is daarnaast winterhard en vorstbestendig. Net zoals de meeste conifeersoorten is ook de Venijnboom Hicksii groenblijvend. Groenblijvend wil zeggen dat de haagplant zijn naalden behoudt en dus het hele jaar zichtdicht is. Daarnaast biedt ze een prachtige donkergroene kleur.

De dikke takken van de Taxus media Hicksii zitten vol met donkergroene, glanzende naalden die zorgen voor een elegante afscheiding. Deze haagplant heeft een strakkere en fijnere structuur dan de Taxus baccata. De Hicksii Taxus conifeer groeit uit tot een ondoorzichtige, zeer dichte coniferenhaag.

Naast dat een coniferenhaag van de Venijnboom Hicksii het hele jaar door een chique, donkergroene beschutting biedt, vormen de donkergroene naalden een prachtige achtergrond voor bloeiende borderplanten, zoals Hortensia’s of Tulpen.

Gardline tuintip

De Taxus media Hicksii is de vrouwelijke vorm van de Taxus media Hilii. Het onderscheid is te vinden in de bessen. In tegenstelling tot de Hillii variant wordt de Venijnboom Hicksii in het najaar kleurrijk door de eigen talloze knalrode, bloeiende vruchten. Als u levendigheid in de tuin op prijs stelt, dan is de Taxus media Hicksii haagplant een perfecte invulling. Vogels zijn ontzettend dol op deze conifeer en haar rode besjes.

Het resultaat van het planten van een Venijnboom Hicksii haag is een prachtige, levendige aanvulling op jouw tuin.

De Taxus media Hicksii kan honderden jaren mee. Daardoor behoort de Taxus conifeer tot de coniferengroep die zeer oud kan worden. In Groot Brittannië wordt zelfs gezegd dat daar Taxussen van ruim 2000 jaar oud staan.

Niet onbelangrijk is dat de Hicksii Taxus helaas ook een zwakkere eigenschap heeft. Wordt de Venijnboom Hicksii hoger dan 1,80 m, dan bestaat de kans dat ze aan de zijkanten uitwaaiert.

Venijnboom Taxus media Hicksii groenblijvend - Gardline

Taxus media Hicksii informatie

Eigenschappen van de Taxus media Hicksii conifeer

Gebruikelijke naam: Venijnboom, Venijnboom Hicksii
Botanische naam: Taxus media Hicksii
Toepassing: Haagplant, solitaire plant of als parkplant
Maximale grootte: 3 - 5 m
Jaarlijkse groei: 15 - 20 cm
Blad: De Venijnboom Hicksii heeft groenblijvende, donkergroene, glanzende naalden
Vrucht: Talrijke, rode besjes, breed elliptische vorm
Bloeiperiode: In april tot juni kleine groene bloemen, in september talrijke rode besjes
Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: De haagplant is niet veeleisend; bij voorkeur normale, voedzame grond
Winterhard: Extreem goed; vorst- en stadklimaatbestendig (tot -22 à -25 °C)
Planttijd: Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen kluitplanten vanaf circa midden september tot circa begin mei geplant worden. In pot gekweekte Taxus Hicksii coniferen kunnen jaarrond geplant worden. Bijvoorbeeld extreme vorst, hitte of langdurige natte perioden zijn een uitzondering hierop
Verzorging: De haagplant verdraagt snoeien extreem goed. Snoeien in juni (voor de langste dag van het jaar) en september, water geven in het eerste jaar en tijdens droge perioden en bemesten 1 keer in het jaar met bij voorkeur een natuurlijke voedingsstof
Bemesting: Een natuurlijke voedingsstof als koemestkorrel of potgrond zijn voor de conifeer goede meststoffen


Venijnboom Hicksii online kopen

De haagplant Venijnboom Hicksii

Veel mensen weten dat coniferenhagen vaak worden gemaakt van Thuja conifeersoorten, zoals de Thuja Brabant en de Thuja Smaragd. Maar ook de diverse Taxusconiferen zijn hiervoor uitstekende haagconiferen. Met hun glans en groenblijvende kleur bieden Taxus haagconiferen meer elegantie.

De haagplant Venijnboom Hicksii vormt hierop geen uitzondering. Jaarrond vormt deze coniferenhaag van Hicksii Taxus een zichtdichte, donkergroene beschutting in uw tuin, die in het najaar bovendien prachtig bloeit met talrijke rode besjes.

Taxus media Hicksii; conifeer met aangroeigarantie

De Venijnbomen Taxus media Hicksii van Gardline zijn stuk voor stuk kwaliteitsplanten. Wij kweken sterke, mooie en volle coniferen.

Tijdens het gehele groeiproces wordt de Venijnboom op onze boomkwekerij regelmatig verzorgd. Zowel de in pot gekweekte als in het land gekweekte haagplant wordt gesnoeid, bemest en krijgt regelmatig water. Daarnaast verplanten wij de in pot gekweekte haagplant ieder jaar in een nieuwe, grotere pot, zodat de wortels optimaal kunnen groeien. Om de 3 jaar wordt ook de Taxus media Hicksii uit het land verplant, waardoor ook deze kluiten kunnen doorwortelen en sterker worden.

Het doorwortelen van de kluit betekent dat de kluit van de Hicksii Venijnboom meer kleine wortels aanmaakt; dat maakt de kluit sterker en daarmee de Venijnboom gezonder. Door deze kweekwijze kunnen wij een langere levensduur van de conifeer Taxus media Hicksii garanderen.

Op deze manier biedt Gardline jou altijd prachtige, volle en gezonde Taxus media Hicksii coniferen van verschillende formaten.

De Taxus haagplant eenvoudig online kopen

Via onze webshop kun je eenvoudig en snel de Taxus haagconifeer online aanschaffen. Nadat jij jouw bestelling hebt geplaatst, zit jouw werk er alweer op. Het team van Gardline krijgt automatisch een melding van jouw bestelling en gaan direct voor jou aan de slag!

Gardline zal de coniferen fris van de boomkwekerij rooien of verzamelen. Vervolgens worden de coniferen klaargezet voor verzending. De prijzen in onze webshop zijn all-inclusive. Dit houdt in dat je betaalt voor zowel de verwerking als de bezorging van jouw bestelling. 

De haagplanten worden bij jou thuis afgeleverd, zodat jij kunt genieten van jouw nieuwste aanwinst. Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.  

Venijnboom Taxus media Hicksii planten - Gardline

Optimaal genieten van de Taxus media Hicksii

De combinatie van een donkergroene, dichtbegroeide haagplant met een talrijke bloei enerzijds en dat de Taxus erg oud kan worden anderzijds spreekt ons erg aan. Het resultaat is dat je vele jaren optimaal van jouw Taxus media Hicksii en daarmee van jouw tuin kunt genieten.

Het team van Gardline geeft dan ook met alle liefde advies over hoe je het beste de Venijnboom Hicksii kunt planten en onderhouden.

Taxus media Hicksii planten

Eigenlijk is het planten van de Taxus media Hicksii een fluitje van een cent. De Venijnboom Hicksii heeft een gering eisenpakket. Een standplaats in de zon of in de schaduw worden allebei door de conifeer gewaardeerd.

In een normale, voedzame grond groeit de Venijnboom conifeer erg goed. Aandachtspunt hierbij is dat de grond niet te lang te nat is; de Taxus media Hicksii kan immers niet lang tegen natte voeten. In de eerste 2 tot 3 maanden na het planten, raden wij desondanks aan de conifeer voldoende tot redelijk veel water te geven. Dit is belangrijk voor de Hicksii Taxus; hier haalt hij energie uit. Gedurende deze periode kijk je om de dag of de grond niet te vochtig, maar zeker ook niet te droog is.

De grootte van de gewenste Taxus haagplanten heeft effect op het aantal te planten coniferen per strekkende meter. Bij een kleinere Venijnboom plant je meer planten, bij een grotere Venijnboom plant je minder planten per strekkende meter.

Onderhouden van de Taxus coniferenhaag

De Venijnboom Taxus media Hicksii heeft een aantal goede eigenschappen, waardoor het onderhoud eenvoudig is. Zo groeit de Taxus conifeer smal rechtopgaand en relatief langzaam. Bovendien is hij erg winterhard en extreem goed te snoeien. Het onderhoud van deze haagplant is niet intensief.

Desondanks raden wij aan de haagplant jaarlijks aandacht te schenken, om daarmee de groei en bloei van de Taxus media Hicksii te bevorderen.

Hoe vaak moet ik mijn Taxus snoeien?

Door 2 keer per jaar de coniferenhaag te snoeien, wordt de Venijnboom Hicksii vitaler en dichter. Wanneer de haag aan de bovenkant lichtjes smaller dan de onderkant wordt gesnoeid, krijgen alle takken van de haagconifeer zonlicht en zorg je voor een strakke, rechte coniferenhaag.

Let op: zorg dat de coniferenhaag van de Taxus media Hicksii niet veel hoger wordt dan 1,80 meter. Bij een grotere conifeer van de Taxus media Hicksii bestaat het gevaar dat de zijtakken uitwaaieren en vervolgens los komen te zitten, met als gevolg dat er gaten in de haag komen.


Wanneer moet ik mijn Taxus haag bemesten?

Wij raden aan om de Taxus haagplant te bemesten met bijvoorbeeld hagenmeststof. Als je dit jaarlijks vlak voor de groei in het voorjaar doet, geeft dat het beste resultaat; de nieuwe uitlopers van de conifeer worden vitaler en zijn voller van kleur.

Hoeveel water moet ik de Taxus Hicksii geven?

Vlak na het planten en gedurende de droge zomermaanden is het verstandig de grond rondom de conifeer Taxus media Hicksii licht vochtig te houden; in deze periode moet de haagplant water krijgen. Zorg er echter voor dat de grond niet langdurig te nat is en dat de haagplant niet verdrinkt.

Venijnboom Taxus media Hicksii snoeien - Gardline

Heb je nog vragen over de Venijnboom Hicksii haagplant? Neem dan gerust per e-mailtelefoon of via Whatsapp contact met ons op.  

Gardline tuintip

Bent u toch van plan om een andere haagconifeer dan de Taxus media Hicksii te nemen? In ons assortiment vind je ook de Venijnboom Taxus baccata, de Thuja Brabant en bijvoorbeeld de Thuja Smaragd.

Taxus media Hicksii aangroeigarantie bij Gardline

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende Taxusplanten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit. 

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze Taxusplanten, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Overleeft je plant het niet de eerste 3 maanden na aankoop, dan krijg je (een deel van) jouw geld voor betreffende plant terug:

 • Maand 1 = 100% terugbetaling van jouw gesneuvelde Taxus media Hicksii
 • Maand 2 = 25% terugbetaling van jouw gesneuvelde Taxus media Hicksii
 • Maand 3 = 10% terugbetaling van jouw gesneuvelde Taxus media Hicksii

Taxusplanten zijn levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden. Naast de geboden aangroeigarantie, geven wij ook extra informatie per plantensoort op onze blog-, twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Gardline | Logo Gardline

Taxus media Hicksii kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5