incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit/ pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse Thuja's van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Taxus media Hicksii

Taxus media Hicksii kopen | Venijnbomen | Gardline

Taxus media Hicksii - bloeiende haagplant

Dichte groei en mooie weelderige bloei
Voor kleine en grote tuinen geschikt

Taxus Hicksii is de vrouwelijke vorm van Taxus Hillii. De plant, die in de zomer rode bessen draagt, groeit langzamer, compacter dan de baccata. De plant heeft donkergroene naalden.

Er zijn 14 producten.

Terug naar boven

Venijnboom Taxus media Hicksii kopen – Informatie Gardline

Door haar vele goede eigenschappen is de Taxus media Hicksii geschikt voor verschillende toepassingen; zowel als haagplant alsook als groepsbeplanting, en bovendien in grote en kleine tuinen. Naast de Latijnse naam is de haagplant bekend als Venijnboom of als Venijnboom media Hicksii.

Graag informeren wij u over de eigenschappen van deze haagconifeer, waardoor zal blijken dat het kopen van de Taxus Hicksii een goede keuze is.

Taxus media Hicksii – bloeiende haagplant

Voordelen van de Taxus media Hicksii haagplant

 • Dichtbegroeid en bloeiend
 • Winterhard
 • Voor zowel kleine als grote tuinen
 • Goed snoeiverdraagzaam
 • Kan zeer oud worden

Taxus Hicksii, de bloeiende haagplant

De Taxus Hicksii is uitermate geschikt als haagplant. De Venijnboom media Hicksii is zeer goed te snoeien en daarnaast winterhard en vorstbestendig. Net zoals de meeste conifeer soorten is ook de Venijnboom media Hicksii wintergroen. Wintergroen wil zeggen dat de haagplant zijn naalden behoudt, en dus het hele jaar zichtdicht is en de prachtige donkergroene kleur biedt.

De dikke takken van de Taxus media Hicksii zitten vol met donkergroene, glanzende naalden die zorgen voor een elegante afscheiding. Deze haagplant heeft een strakkere, fijnere structuur dan de Taxus baccata. De Hicksii Taxus conifeer groeit uit tot een ondoorzichtige, zeer dichte coniferenhaag.

Naast dat een coniferenhaag van de Venijnboom media Hicksii het hele jaar door een chique, donkergroene beschutting biedt, vormen de donkergroene naalden een prachtige achtergrond voor bloeiende borderplanten, zoals Hortensia’s of Tulpen.

Gardline tuintip.

De Taxus media Hicksii is de vrouwelijke vorm van de Taxus media Hilii. Het onderscheid is te vinden in de bessen. In tegenstelling tot de Hillii variant wordt de Venijnboom media Hicksii in het najaar kleurrijk door de eigen talloze knalrode, bloeiende vruchten. Als u levendigheid in de tuin op prijs stelt, dan is de Taxus media Hicksii haagplant een perfecte invulling. Vogels zijn ontzettend dol op de conifeer en haar knalrode besjes.

Het resultaat van het planten van een Venijnboom media Hicksii haag is een prachtige, levendige aanvulling op uw tuin.

De Taxus media Hicksii kan honderden jaren mee. Daardoor vormt de Taxus conifeer een coniferenhaag, die zeer oud kan worden. In Groot Brittannië wordt zelfs gezegd dat daar Taxussen van ruim 2000 jaar oud staan.

Niet onbelangrijk is dat de Hicksii Taxus helaas ook een zwakkere eigenschap heeft. Wordt de Venijnboom media Hicksii hoger dan 1,80 m, dan bestaat de kans dat ze aan de zijkanten uitwaaiert.

Taxus media Hicksii informatie

Eigenschappen van de Taxus media Hicksii conifeer

 • Gebruikelijke naam: Venijnboom, Venijnboom media Hicksii
 • Botanische naam: Taxus media Hicksii
 • Toepassing: haagplant, solitaire plant of als parkplant
 • Taxus grootte: 3 – 5 m
 • Groei per jaar: 15 – 20 cm
 • Blad: de Venijnboom media Hicksii heeft groenblijvende, donkergroene, glanzende naalden
 • Vrucht: talrijke, rode besjes, breed elliptische vorm
 • Bloeiperiode: in april tot juni kleine groene bloemen, in september talrijke rode besjes
 • Standplaats: zon, halfschaduw en schaduw
 • Grondsoort: de haagplant is niet veeleisend; bij voorkeur normale, voedzame grond
 • Winterhardheid: extreem goed; vorst- en stadklimaatbestendig (tot -22 à -25 °C)
 • Venijnboom planttijd: afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen kluitplanten vanaf circa midden september tot circa begin mei geplant worden. In pot gekweekte Taxus Hicksii coniferen kunnen jaarrond geplant worden. Bijvoorbeeld extreme vorst, hitte of langdurige natte perioden zijn een uitzondering hierop
 • Onderhoud: de haagplant verdraagt snoeien extreem goed. Snoeien in juni (voor de langste dag van het jaar) en september, water geven in het eerste jaar en tijdens droge perioden en bemesten 1 keer in het jaar met bij voorkeur een natuurlijke voedingsstof
 • Bemesting: een natuurlijke voedingsstof als koemestkorrel of potgrond zijn voor de conifeer goede meststoffen

Venijnboom media Hicksii online kopen

De haagplant Venijnboom media Hicksii

Veel mensen weten dat coniferenhagen vaak worden gemaakt van Thuja conifeer soorten, zoals de Thuja Brabant en de Thuja Smaragd. Maar ook de diverse Taxus coniferen zijn hiervoor uitstekende haagconiferen. Met hun glans en groenblijvende kleur bieden Taxus haagconiferen meer elegantie.

De haagplant Venijnboom media Hicksii vormt hierop geen uitzondering. Jaarrond vormt een coniferenhaag van Hicksii Taxus een zichtdichte, donkergroene beschutting in uw tuin, die in het najaar bovendien prachtig bloeit met talrijke rode besjes.

Taxus media Hicksii; conifeer met aangroeigarantie

De Venijnbomen Taxus media Hicksii van Gardline zijn stuk voor stuk kwaliteitsplanten. Wij kweken sterke, mooie en volle coniferen.

Tijdens het gehele groeiproces wordt de Venijnboom op onze boomkwekerij regelmatig verzorgd. Zowel de in pot gekweekte als in het land gekweekte haagplant wordt gesnoeid en bemest en krijgt regelmatig water. Daarnaast verplanten wij de in pot gekweekte haagplant ieder jaar in een nieuwe, grotere pot, zodat de wortels optimaal kunnen groeien. Om de 3 jaar wordt ook de Taxus media Hicksii uit het land verplant, waardoor ook deze kluiten kunnen doorwortelen en sterker worden. Het doorwortelen van de kluit betekent dat de kluit van de Hicksii Venijnboom meer kleine wortels aanmaakt; dat maakt de kluit sterker en daarmee de Venijnboom conifeer gezonder. Door deze kweekwijze kunnen wij u een langere levensduur van de conifeer Taxus media Hicksii bieden.

Op deze manier biedt Gardline u altijd prachtige, volle en gezonde Taxus media Hicksii coniferen van verschillende formaten.

De Taxus haagplant eenvoudig online kopen

De Taxus haagplant koopt u eenvoudig online in onze conifeer webshop. Wanneer u uw keuze voor de Venijnboom Taxus media Hicksii heeft gemaakt, het aantal coniferen heeft doorgegeven en de betaling is voldaan, hoeft u niets meer te doen. Wij ontvangen automatisch een bericht van uw bestelde coniferen en zorgen ervoor dat de Taxus haagplanten bij u thuis worden afgeleverd.

Optimaal genieten van de Taxus media Hicksii

De combinatie van een donkergroene, dichtbegroeide haagplant met een talrijke bloei enerzijds en dat de Taxus erg oud kan worden anderzijds spreekt ons erg aan. Het resultaat is dat u vele jaren optimaal van uw Taxus media Hicksii en daarmee van uw tuin kunt genieten.

Het team van Gardline geeft dan ook met alle liefde advies over hoe u het beste de Venijnboom media Hicksii kunt planten en onderhouden.

Taxus media Hicksii planten

Eigenlijk is het planten van de Taxus media Hicksii een fluitje van een cent. De Venijnboom media Hicksii heeft een gering eisenpakket. Een standplaats in de zon of in de schaduw worden allebei door de conifeer gewaardeerd.

In een normale, voedzame grond groeit de Venijnboom conifeer erg goed. Aandachtspunt hierbij is dat de grond niet te lang te nat is; de Taxus media Hicksii kan immers niet lang tegen natte voeten.

De grootte van de gewenste Taxus haagconifeer heeft effect op het aantal te planten coniferen per strekkende meter. Bij een kleinere Venijnboom plant u meer planten, bij een grotere Venijnboom plant u minder Taxus haagplanten per strekkende meter.

Onderhouden van de Taxus coniferenhaag

De Venijnboom Taxus media Hicksii heeft een aantal goede eigenschappen, waardoor het onderhoud eenvoudig is. Zo groeit de Taxus conifeer smal rechtopgaand en relatief langzaam. Bovendien is hij erg winterhard en extreem goed te snoeien. Het onderhoud van deze haagplant is niet intensief.

Desondanks raden wij aan de haagplant jaarlijks aandacht te schenken, om daarmee de groei en bloei van de Taxus media Hicksii te bevorderen.

Door 2 keer per jaar de coniferenhaag te snoeien, wordt de Venijnboom media Hicksii conifeer vitaler en dichter. Wanneer de haag aan de bovenkant lichtjes smaller dan de onderkant wordt gesnoeid, krijgen alle takken van de haagconifeer zonlicht en zorgt u voor een strakke, rechte coniferenhaag. Let erop dat de coniferenhaag van de Taxus media Hicksii niet veel hoger wordt dan 1,80 meter. Bij een grotere conifeer van de Taxus media Hicksii bestaat het gevaar dat de zijtakken uitwaaieren en vervolgens los komen te zitten, met als gevolg dat er gaten in de haag komen.

Bovendien is het raadzaam de Taxus haagplant te bemesten met bijvoorbeeld hagenmeststof. Als u dit jaarlijks vlak voor de groei in het voorjaar doet, heeft dat het beste resultaat; de nieuwe uitlopers van de conifeer worden vitaler en zijn voller van kleur.

Gardline tuintip.

Vlak na het planten en gedurende de droge zomermaanden is het verstandig de grond rondom de conifeer Taxus media Hicksii vochtig te houden; in deze periode moet de haagplant water krijgen. Zorg er echter voor dat de grond niet langdurig te nat is en dat de haagplant niet verdrinkt.

Vragen over de Venijnboom media Hicksii?

Kijk op uw gemak in onze webshop voor een geschikte grootte van de Taxus media Hicksii conifeer voor in uw tuin. Heeft u vragen over de Venijnboom media Hicksii? Neem dan gerust contact met ons op; contact Gardline.

Gardline tuintip.

Bent u toch van plan om een andere haagconifeer dan de Taxus media Hicksii te nemen? In ons assortiment vindt u ook de Venijnboom Taxus baccata, de Thuja Brabant en bijvoorbeeld de Thuja Yellow Ribbon.

Of wilt u alvast ideeën op doen om mooie bloeiende planten te planten voor de Taxus haag? Kijkt u dan bij onze witte, blauwe of roze Hortensia varianten of de bont gekleurde Tulpen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5