incl. BTW & incl. bezorging
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Laurier

Laurier kopen | Haagplanten | Gardline

Laurier - mooie en dichte laurierhagen

Gemakkelijk te onderhouden en zeer tolerant
Ideaal voor het creëren van een dichte groenblijvende haag

De Laurier is een van de meest populaire haagplanten. Deze plant heeft prachtige levendige en glanzende grote bladeren die een groot scherm vormen. 

Laurier kopen - Informatie Gardline

Wil je een haag van de Laurier kopen? Dat is niet zo gek. De Prunus, zoals we de laurier ook wel noemen, wordt namelijk elk jaar populairder als haagplant. Lees snel verder en ontdek welke lauriersoorten wij aanbieden, welke unieke eigenschappen deze haagplant heeft, hoe je hem het beste verzorgt en waarom een haag van de laurier kopen de beste keuze voor jou is!

Laurier | Laurierhaag | Gardline

Laurier eigenschappen

De laurier is een populaire haagplantsoort. Het is vaak de eerste keuze voor mensen die geen coniferenhaag wensen. Waarom? De voor- en nadelen van de Laurierhaag lichten we graag voor je uit.

Voordelen van de Prunus

Laurier is wintergroen | Gardline De Laurier is een groenblijvende haagplant;
Laurier is snelgroeiend | Gardline Laurierhagen groeien snel. Hierdoor heeft jouw haag snel de gewenste hoogte;
Laurierkers is sierlijk | Gardline De Laurierhaag creëert een vrolijk beeld in jouw tuin;
Prunus is groenblijvend | Gardline Grote Laurierbladeren zijn groenblijvend en werken geluiddempend;
Laurierhagen zijn makkelijk in onderhoud | Gardline Laurierhagen zijn makkelijk te snoeien;
Prunus verdraagt een extreme terugsnoei | Gardline

Heb je geen groene vingers? Geen probleem, de Prunus kan een verkeerde snoeibeurt prima hebben.

Nadelen van de Prunus

Laurier kan niet tegen wateroverlast | Gardline De Laurierplant kan niet goed tegen wateroverlast;
Laurierhagen in kleine tuinen | Gardline Grotere Laurierhagen zijn ongeschikt voor kleinere tuinen.

Portugese Laurier | Gardline

Laurierhaag kopen | Gardline

Lauriersoorten in het assortiment van Gardline

De Laurierkers komt in veel verschillende soorten en maten voor. Zo heb je snelgroeiende hagen, maar zijn er ook soorten Laurieren die wat langzamer groeien. Ook zit er verschil in de groeiwijze van de verschillende Laurier soorten. Waar de een rechtopgaand groeit, groeit de ander vooral in de breedte. Zo zit er altijd een geschikte plant voor jou tussen. Gardline biedt de volgende Prunus soorten aan:

Portugese laurier
De Portugese laurier is een sterke, sierlijke laurierplant. Met zijn hangende, glanzende bladeren en paarse steel heeft de Portugese laurier een uitgesproken mediterrane uitstraling.  Wanneer je de Portugese laurier niet snoeit, groeien er witte bloemen aan de plant. 

Laurier Caucasica
Laurier Caucasica groeit omhoog (opgaand) en is hierdoor dus ideaal om als smalle haag te gebruiken. De bladeren van deze haagplant zijn smal en donkergroen van kleur.

Laurier Herbergii
De laurier Herbergii is goed geschikt om te gebruiken als lage tot middelhoge haag. De haagplant groeit compact en heeft groenblijvende bladeren en witte bloemetjes.

Laurier Genolia
De Laurier Genolia groeit opgaand, waardoor je snel een zichtdichte haag kunt creëren. Deze Prunus is sterker en weerbaarder dan de soort Caucasica.

Laurier Novita
De laurier Novita is voorzien van bredere bladeren en behoort tot een van de snelgroeiende soorten. Wil je deze laurier kopen? Dat begrijpen wij helemaal. De Laurier Novita is namelijk het sterkst van alle lauriersoorten. De Novita is het meest winterhard en het minst vatbaar voor ziektes.

Laurier Rotundifolia
De Laurier Rotundifolia is een dichte struik en is ook bekend onder de naam Grootbladige Laurier. Van alle Lauriersoorten heeft deze plant immers de grootste bladeren.

Laurier Otto Luyken
Laurier Otto Luyken is een breedgroeiende lauriersoort. Tussen de lauriersoorten is de laurier Otto Luyken een langzaam groeiende plant. Dit komt omdat deze lauriersoort meer in de breedte groeit.

Laurier Etna
De laurier Etna is door de lage groeisnelheid een populaire haagplant, omdat je deze maar 1 keer per jaar hoeft te snoeien. Haar uitlopers zijn brons van kleur, een prachtige uitstraling.

Laurier Reynvaanii
Laurier Reynvaanii is een veelzijdige plant. Zo kan je hem als laagblijvende haag planten, maar is deze laurier ook geschikt als groepsbeplanting of om als solitaire plant te gebruiken.

Laurierkers kopen | Gardline

De laurierkers als haagplant

Laurieren zijn snelgroeiende planten die je op diverse manieren als haag in kunt zetten. De Latijnse naam van de Laurier is Prunus laurocerasus. Een andere gebruikelijke naam voor deze haagplant is de laurierkers of Prunus. Wanneer je kiest voor een Laurierhaag, heb je de vrijheid om zelf te bepalen of je een lage, hoge, brede of juist smalle haag wilt hebben. 

De laurierplant heeft levendige, glanzende en grote bladeren die een groot scherm vormen. Laurieren zijn makkelijk te onderhouden planten. Je kunt jouw laurierhaag jaarlijks rond juni iets terugsnoeien. Je houdt de plant op deze manier op de gewenste hoogte en zorgt ervoor dat de plant goed vertakt en ondoorzichtig blijft. Ideaal als je dus graag wat privacy in je tuin hebt.

Bovendien is een laurier een zeer diervriendelijke keuze. Vogels en bijen hebben veel baat bij deze haagplanten en halen hier dan ook hun voeding uit. Laurierkersen hebben rond de bladnerf honingklieren zitten. Dus wanneer de bloemen zijn weggesnoeid, zijn de hagen alsnog interessant voor de steeds schaarser te vinden honingbijtjes. Naast de honingbijtjes, zijn ook vogels graag te vinden in de Laurierstruik. Zodra een Laurier is uitgebloeid, groeien er rond de maand augustus donkere onopvallende vruchtjes in de haag.

Laurierhaag planten

Wanneer plant ik de laurier?

Het planten van de laurierhaag moet in de juiste periode gebeuren. Allereerst controleer je of de door jou gewenste standplaats geschikt is voor het planten van jouw lauriersoort. Ten tweede controleer je wat de beste planttijd voor jouw Laurierplant is. Heb je een laurier in pot? Dan kun je deze – afhankelijk van de weersomstandigheden – het hele jaar door planten.

Wanneer je een laurier met kluit wilt planten, kun je eind september/ begin oktober tot en met ongeveer mei aanhouden als beste planttijd. De plant is rond deze periode nog niet in de bloei en kan haar volledige energie gebruiken om te wennen en wortelen in haar nieuwe omgeving. Houd tijdens het aanplanten wel rekening met de weersverwachtingen. Je kunt beter niet planten bij zware vorst, extreme nattigheid of hitte.

Wanneer je jouw laurierhaag in de juiste periode plant, vergroot je de overlevingskansen van jouw nieuwe haag.

Bovendien kun je bij ons tot wel 4 maanden aangroeigarantie krijgen! Wanneer je bij de aankoop van jouw laurierhaag ook de DCM Vivimus Bodemverbeteraar bij ons aanschaft, krijg je een vierde maand aangroeigarantie extra!

Hoe plant ik een laurierhaag?

Om jouw laurierhaag te planten, raden wij je aan om de volgende stappen te volgen:

Standplaats Laurier | Gardline 1 Bepaal de standplaats.
Controleer welke plaats geschikt is voor het planten van je lauriersoort. 
Laurierhaag planten | Gardline 2 Graaf een gat of sleuf dat 5 tot 10 cm groter is dan de kluit.
Maak de grond in de sleuf los, zodat de wortels makkelijker uitlopen.
Laurier bemesten tijdens het planten | Gardline 3 Voorzie jouw laurierhaag van voedingsstoffen.
Strooi een laagje DCM Vivimus bodemverbeteraar ongeveer 5 cm onderin de sleuf. 
Laurier water geven | Gardline 4 Bewater de geul.
Laat water in de geul lopen tot hij vol is. Na ca. 1 uur zal het water zijn ingetrokken.
Laurier met kluit | Gardline 5 Plant de laurier in de sleuf.
Kluitplant? Laat dan het gaas om de wortels zitten. Knip de bovenkant van de knoop los. 
Aanplanten van de Laurier | Gardline 6 Plant de laurier diep genoeg.
De bovenkant van de kluit moet 2 tot 3 cm onder het maaiveld liggen.
Grondsoort Prunus | Gardline 7 Meng de uitgegraven grond met een DCM bodemverbeteraar.
Vul de geul met de uitgegraven grond. Druk de grond voorzichtig, maar stevig aan.
Zichtdichte haag | Laurier | Gardline 8 Bewater nogmaals de grond en laurieren.
Zorg dat de bodem gelijkmatig vochtig is en geniet van jouw sierlijke laurierhaag!

Wil je een perfecte rechte haag? Span dan een draadje. Dit kun je knopen aan 2 stokjes bij de uiteinden van de sleuf.

Geul graven | Laurier planten | Gardline

Hoe verzorg ik een laurier?

Een goede verzorging van jouw laurierplant is cruciaal voor het creëren van een mooie, volle en gezonde laurierhaag. Wij adviseren je graag over het onderhoud van jouw haagplant. Hieronder lees je hoe je de laurierkers het beste kunt snoeien en bemesten.

Hoe vaak moet ik de laurierkers snoeien?

In tegenstelling tot sommige andere haagplanten, kan de laurier een goede snoeibeurt zeer goed verdragen. De laurier zal niet stoppen met groeien, wanneer je deze zou terugsnoeien tot op het kale hout. Je kunt je laurier prima één keer per jaar snoeien.

Wanneer je een strakke en formele uitstraling wilt creëren, kun je de haagplant het beste twee keer per jaar snoeien. De haag zal ook ondoorzichtiger worden dan wanneer je haar een keer snoeit. Uitgezonderd hierbij zijn de langzamere groeiende lauriersoorten, zoals de ‘Zabeliana’ en ‘Otto Luyken’. Wanneer je ervoor kiest om je laurierhaag twee maal per jaar bij te snoeien, kun je dit het beste een keer in het voorjaar doen en een keer in het najaar (niet later dan september).

Wanneer moet ik mijn laurierhaag bemesten?

Wil je de groei van jouw laurierhaag bevorderen? Dan adviseren we om deze van tijd tot tijd te bemesten. Hoe vaak je jouw Prunus precies moet bemesten, is afhankelijk van de soort die je hebt. Daarnaast zijn sommige Lauriersoorten sterker en minder vatbaar voor ziektes dan andere.

De beste tijd om jouw laurier te bemesten, verschilt per Lauriersoort. Als beste bemestingsperiode kun je in ieder geval het voorjaar aanhouden. Wil je de beste bemestingsperiode voor jouw specifieke lauriersoort weten? Kijk dan bij jouw lauriersoort in onze blogomgeving.

Laurierhaag | Laurierkers | Gardline

Laurier versus Conifeer

Twijfel je nog over het aanschaffen van de laurier als haagplant of een alternatief voor de laurier? Bekijk de verschillen tussen een laurierhaag en een coniferenhaag, en kijk wat voor jou de beste keuze is.

Laurier als haagplant Conifeer als haagplant
Groeiwijze Kan breed of rechtopgaand groeien, maar ook als bodembedekker gebruikt worden. Groeit rechtopgaand.
Groeisnelheid Groeit sneller dan een conifeer. Groeit langzamer dan een gemiddelde laurier.
Snoeiwijze Groeit opnieuw uit na een verkeerde snoeibeurt. Herstelt vaak niet wanneer de conifeer te ver terug is gesnoeid.
In sommige gevallen is vormsnoei mogelijk.
Ziektetolerantie Vatbaarder voor (planten)ziektes. Minder vatbaar voor (planten)ziektes.
Winterhardheid Matig winterhard. Extreem winterhard.

Waarom een laurierhaag kopen bij Gardline?

De Prunus online kopen Bij Gardline? Als je jouw laurier koopt bij Gardline, kun je zeker zijn van:

Kwalitatief goede haagplanten | Gardline Laurierstruiken van hoge kwaliteit
Mooie Laurieren | Gardline Mooie, goed vertakte laurierplanten
Snelle levering | Gardline Levering binnen een week of op een datum naar keuze
Aantrekkelijke prijzen voor Laurieren | Gardline Kwalitatieve planten tegen aantrekkelijke prijzen
Jaarrond verzorgingstips voor de Laurier | Gardline Verzorgingstips om jouw laurierhaag sterk te houden

Onze Prunus kwekerij

Voor het kopen van laurieren van hoge kwaliteit, ben je bij Gardline aan het juiste adres. We kweken de haagplanten intensief op de boomkwekerij. Bovendien leveren we de planten rechtstreeks vanaf de kwekerij, zodat we de Prunus planten tegen een voordelige prijs kunnen aanbieden. 

Wanneer je een geschikte haagplant voor jouw tuin hebt gevonden, verzekeren wij jou dat je een juiste keuze maakt. Wij verzorgen onze haagplanten namelijk tijdens het groeiproces en zorgen ervoor dat deze voldoende water en voedingsstoffen binnenkrijgen. Elk jaar worden onze planten op het juiste moment gesnoeid, bemest en besproeid, zodat de wortels zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Zo bieden wij jou de garantie dat jouw laurier lekker lang meegaat!

Laurieren aangroeigarantie bij Gardline

Een mooie, groene tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is onze overtuiging - jouw tuinplezier is onze passie. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende laurierplanten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze laurieren, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Overleeft je plant het niet de eerste 3 maanden na aankoop, dan krijg je (een deel van) jouw geld voor de betreffende plant terug. Is jouw laurier gesneuveld? Dan krijg je voor de gesneuvelde laurier:

  • Maand 1 = 100% terugbetaling
  • Maand 2 = 25% terugbetaling
  • Maand 3 = 10% terugbetaling
  • Maand 4 = 10% terugbetaling*

*Heb jij bij de aankoop van jouw laurierhaag ook de DCM Vivimus Bodemverbeteraar bij ons aangeschaft? Dan geven wij 4 maanden aangroeigarantie!

Laurieren zijn levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden bieden wij geen aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan.

Prunus Laurocerasus kopen | Gardline

Prunus kopen bij Gardline, zo doe je dat!

In onze webshop navigeer je gemakkelijk naar de door jou gewenste haagplant. Je vindt in één oogopslag de verschillende hoogtes met de daarbij horende prijzen. Zo maak je altijd de juiste keuze voor jouw tuin en koop je de laurier eenvoudig en snel via onze webshop. Hieronder lees je meer over hoe je de haagplanten bestelt.

Laurier online bestellen

De laurierstruiken zijn erg populair. Wil je een laurierkers kopen? Dan heb je bij Gardline keuze uit veel verschillende soorten! Via onze webshop bestel je eenvoudig en snel online jouw gewenste laurieren. Nadat jouw bestelling is geplaatst, betaald en de leverdatum is aangegeven, zit jouw werk er alweer op! 

Het team van Gardline krijgt automatisch een melding van jouw bestelling en gaat direct voor jou aan de slag. Gardline zal jouw Prunussen fris van de boomkwekerij rooien of verzamelen. Vervolgens maken we de haagplanten klaar voor verzending.

De prijzen in onze webshop zijn all-inclusive. Dit houdt in dat je betaalt voor zowel de verwerking als de bezorging van jouw bestelde haagplanten. Geen verrassingen dus meer achteraf! Dat is wel net zo fijn, toch?

De haagplanten leveren we bij jou thuis af, zodat jij kunt genieten van jouw nieuwste aanwinst. Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees alles over het afhalen van bestellingen.

Vragen over het online kopen van de Prunus?

Heb je nog vragen over het kopen van laurieren of over de Prunus als haagplant? Neem dan gerust per e-mailtelefoon of via WhatsApp contact met ons op.

Wil je graag meer leren over verschillende plantensoorten? Op onze blogpagina en social mediakanalen geven wij ook extra informatie per plantensoort. Daarnaast kun je hier ook meedoen met leuke winacties. Kijk dus ook eens op onze blog, Twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Bekijk hieronder een korte video om een beter beeld te krijgen van de laurier.

FAQ - Veelgestelde vragen over de laurier

Wat kost een laurierkers?

De prijs van een laurierplant is afhankelijk van de soort laurier dat je wilt hebben. Gardline heeft 9 verschillende lauriersoorten in het assortiment. Daarnaast is de prijs van de plant nog afhankelijk van de grootte en of je een laurierkers in pot of met kluit aanschaft.

Kluit (3 stuks) Pot (3 stuks)
Portugese laurier Vanaf € 120,42 Vanaf € 128,39
Laurier Caucasica Vanaf € 113,15 Vanaf € 116,59
Laurier Herbergii Vanaf € 112,42 Vanaf € 125,41
Laurier Genolia Vanaf € 118,31 Vanaf € 125,64
Laurier Novita Vanaf € 112,75 Vanaf € 116,59
Laurier Rotundifolia Vanaf € 111,08 Vanaf € 116,59
Laurier Otto Luyken
(verkrijgbaar vanaf 10 stuks)
Vanaf € 99,15 Vanaf € 149,67
Laurier Etna Vanaf € 132,38 Vanaf € 158,31
Laurier Reynvaanii Vanaf € 125,82 Vanaf € 122,63

LET OP: Bij Gardline zijn laurieren verkrijgbaar vanaf 3 stuks. De aangegeven prijzen zijn inclusief het rooien, verpakken, verzenden en BTW. Geen extra kosten achteraf meer dus. De kleinste Laurieren (40-60 cm) zijn leverbaar van 10 stuks.

Welke laurier is winterhard?

De winterhardheid is verschillend per soort laurier. Onderstaande tabel geeft een winterhardheidsindicatie per lauriersoort die Gardline aanbiedt:

Lauriersoort

Winterhardheid

Portugese laurier Tot circa -15 °C
Laurier Caucasica Tot circa -15 °C
Laurier Herbergii Tot circa -15 °C / -20 °C
Laurier Genolia Tot circa -15 °C / -20 °C
Laurier Novita Tot circa -15 °C
Laurier Rotundifolia Tot circa -10 °C / -15 °C
Laurier Otto Luyken Tot circa -15 °C
Laurier Etna Tot circa -15 °C
Laurier Reynvaanii Tot circa -15 °C / -20 °C

Is de laurierkers giftig?

De laurierkers is inderdaad giftig. Het klinkt misschien een beetje gek, omdat men laurierbladeren gebruikt met koken. Dit zijn laurierbladeren van de 'echte laurierplant', namelijk de Laurus nobilis. De laurierkers die wij gebruiken als haagplant, komt van de Prunus laurocerasus. Deze zijn dus niet eetbaar. Zowel de besjes, bladeren, stengels en wortels van deze laurier zijn giftig voor mens en dier wanneer zij dit consumeren.

Een uitzondering hierop zijn vogels. Veel vogels zijn dol op laurierkersen en eten hier dan ook graag de besjes van. Dit is weer bevorderlijk voor de plant, omdat dit verspreiding van de plant mogelijk maakt.

Hoeveel laurier op een meter?

Het aantal laurieren dat je per meter moet planten om een zichtdichte haag te creëren, is afhankelijk van het formaat en van de Lauriersoort. Wanneer je een grotere laurierplant aanschaft, hoef je er minder per meter te planten dan wanneer je een kleinere hoogte als haag wilt. Gardline heeft per lauriersoort een tabel gemaakt, die je als richtlijn kunt gebruiken voor het planten van laurieren per meter.

Gardline | Logo Gardline

Laurierhaag kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5