incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Plataan

Plataan kopen | Gardline

Plataan kopen - Schaduwrijke pracht

Ontdek de tijdloze schoonheid en schaduwrijke pracht van de plataan (Platanus Hispanica) bij Gardline! Met zijn kenmerkende schors en weelderige bladeren is deze boom een iconische toevoeging aan elke tuin. Blader door ons assortiment en vind de perfecte plataan om jouw buitenruimte te verrijken!

Er zijn 5 producten.

Terug naar boven

Plataan kopen - Alles over de gewone plataan

Wil je een prachtige gewone plataan (Platanus hispanica) kopen? Bij Gardline vind je alles wat je moet weten over deze indrukwekkende boom. Ontdek waarom de gewone plataan een uitstekende keuze is voor jouw tuin en leer meer over de eigenschappen, groei, verzorging en nog veel meer.

Plataan soorten in ons assortiment

Bij Gardline vind je een uitgebreid assortiment aan prachtige platanen, waaronder de Platanus hispanica, ook wel bekend als de gewone plataan. Naast deze hoogstam plataan, hebben we nog een aantal varianten van de plataan, zoals de leiplataan en dakplataan.

Eigenschappen van de Platanus hispanica

Ontdek de unieke eigenschappen van de plataan en waarom dit een waardevolle toevoeging is aan jouw tuinlandschap.

Groei en standplaats van de plataan

De plataan gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in de tuin en kan op alle grondsoorten groeien, bij voorkeur niet te kalkrijk. Met een maximale groeihoogte van 20-30 meter is de plataan een imposante verschijning in elke tuin.

Bloei en vruchten van de plataan

De bloeiperiode van de plataan valt in mei, wanneer de boom wordt gesierd door bolvormige geelgroene hoofdjes. Hoewel de vruchten van de plataan niet eetbaar zijn voor mensen, zijn ze een waardevolle voedselbron voor bijen, vlinders en vogels.

Voeg ecologische waarde toe aan jouw tuin met de plataan

De plataan is niet alleen een esthetische aanwinst voor jouw tuin, maar ook een waardevolle bron van voedsel en habitat voor bijen, vlinders en vogels. Door een plataan in jouw tuin te planten, draag je bij aan de biodiversiteit en het ecosysteem in jouw directe omgeving.

Plataan onderhouden

Ontdek hoe je jouw Platanus hispanica kunt onderhouden voor optimale groei en bloei.

Plataan snoeien en bemesten

De snoeiperiode van de plataan valt tussen november en maart, wanneer de boom in rust is. Verwijder dode of beschadigde takken om de algehele gezondheid van de boom te bevorderen en de vorm te behouden. Daarnaast is het belangrijk om de gewone plataan jaarlijks te bemesten voor optimale groei en vitaliteit. Dit doe je met een speciale bomenbooster.

Gewone plataan kopen bij Gardline

Bij Gardline vind je een ruim assortiment gewone platanen, met aangroeigarantie tot wel 3 maanden. Wanneer je bij aanschaf van de boom ook de DCM Vivimus Bodemverbeteraar aanschaft, krijg je zelfs 4 maanden aangroeigarantie.

Met zijn imposante formaat, prachtige herfstkleuren en ecologische waarde is de gewone plataan een ideale keuze voor elke tuin. Bij Gardline vind je een ruim assortiment aan platanen, inclusief deskundig advies en aangroeigarantie om jouw tuin tot bloei te brengen.

FAQ – Veelgestelde vragen over de plataan

Hoe hard groeit een plataan?

De plataan kan onder ideale omstandigheden snel groeien en een hoogte bereiken van 20-30 meter.

Wat zijn de kenmerken van een plataan?

De plataan staat bekend om zijn imposante formaat, karakteristieke bast en prachtige herfstkleuren.

Kan een plataan in een kleine tuin?

Ja, de plataan is geschikt voor zowel grote als kleine tuinen, maar houd rekening met de maximale groeihoogte van de boom bij het planten in een kleine tuin.

Gardline Logo
check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5