incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Esdoorn

Esdoorn kopen | Acer | Gardline

Esdoorn kopen - Transformeer jouw tuin met de pracht van de esdoorn (Acer)

Ontdek onze uitgebreide selectie esdoorns en voeg kleur en karakter toe aan jouw buitenruimte. Kies uit diverse variëteiten en vind de perfecte esdoorn om jouw tuin te laten stralen!

Er zijn 10 producten.

Terug naar boven

Esdoorn kopen | Informatie

De esdoorn (Acer) komt in veel verschillende soorten en maten. Esdoorns hebben handvormige bladeren in verschillende kleuren, zoals rood of geel. De herfstkleuren van de esdoorn zijn prachtig en geven de boom een mooie uitstraling.

Bij Gardline bieden we een uitgebreid assortiment esdoornbomen, waaronder de Acer campestre en de Acer Rubrum 'Red Sunset'. Ontdek de verscheidenheid aan prachtige esdoorns en creëer een betoverende tuin.

Voordelen van de esdoorn

Acer campestre

De Veldesdoorn staat bekend om zijn sterke en gezonde groei, perfect voor landschapsarchitectuur. Deze esdoornsoort is ideaal voor het creëren van een natuurlijke, groene omgeving en biedt schaduw en beschutting voor jouw tuin.

Acer Rubrum 'Red Sunset'

De Rode esdoorn 'Red Sunset' biedt adembenemende herfstkleuren en is een ware blikvanger in elke tuin. Met zijn prachtige rode bladeren voegt hij een vleugje warmte en kleur toe aan jouw buitenruimte.

Naast deze prachtige individuele voordelen, hebben esdoorns nog veel meer kwaliteiten!

Esdoorn is snelgroeiend Esdoorn bomen groeien snel
Esdoorn is snelgroeiend Het zijn winbestendige bomen
Esdoorn is snelgroeiend Het zijn diervriendelijke bomen, bijen en vlinders zijn er dol op!

Nadelen van de esdoorn

Hoewel esdoorns over het algemeen geweldige bomen zijn voor de tuin, zijn er enkele aandachtspunten om rekening mee te houden:

Acer campestre

Deze esdoorn soort kan gevoelig zijn voor bladluisplagen, vooral tijdens warme zomers. Regelmatig controleren op plagen en tijdig ingrijpen kan dit probleem helpen voorkomen.

Acer Rubrum 'Red Sunset'

Deze esdoorn kan gevoelig zijn voor droge omstandigheden. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens warme en droge periodes, om de gezondheid van de boom te behouden.

Esdoorn soorten in ons assortiment

Ontdek de diversiteit aan esdoornsoorten in ons assortiment bij Gardline. Naast de Acer campestre en Acer Rubrum 'Red Sunset' bieden we ook andere prachtige variëteiten aan.

Veldesdoorn (Acer campestre)

Veldesdoorn, ook wel Acer campestre genoemd, is een prachtige aanwinst voor iedere tuin. Deze bladverliezende boom staat bekend om zijn elegante uiterlijk en verschillende kenmerken die hem tot een favoriet maken onder tuinliefhebbers. Veldesdoorns bloeien van april tot mei, wanneer de boom bedekt is met kleine, onopvallende bloemen. Deze bloemen zijn geelgroen en geclusterd tot trossen die aan de takken hangen. De individuele bloemen zijn niet opzichtig, maar samen vormen ze een prachtig geheel dat bijen en andere bestuivers aantrekt.

Na de bloeiperiode verschijnen er gevleugelde zaden, die in paren groeien en aan lange stengels hangen. Deze zaden zijn een belangrijke voedselbron voor vogels en veldesdoorns zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar werken ook in de tuin. Naast de bloeiperiode heeft de veldesdoorn nog andere geweldige eigenschappen. Zo staat de Acer campestre bekend om zijn compacte groei en is de boom hierdoor geschikt voor zowel kleine als grote tuinen.

Bovendien zijn veldesdoorns sterke, winterharde bomen die groeien in verschillende grondsoorten en klimaatomstandigheden. Met prachtig gebladerte dat in de herfst warme tinten geel en oranje kleurt, voegen veldesdoorns het hele jaar door schoonheid en karakter toe aan buitenruimtes.

Rode esdoorn 'Red Sunset' (Acer Rubrum 'Red Sunset')

Rode esdoorn 'Red Sunset' of Acer Rubrum 'Red Sunset' heeft een opvallende rode herfstkleur en aantrekkelijke bloesems in het voorjaar. Het is een prachtige boom die bekend staat om zijn bloemen. Het is een bladverliezende boom, wat inhoudt dat deze Esdoorn in de winter het blad verliest en er in het voorjaar weer nieuwe bloei ontstaat.

De bloeiperiode van de Rode Esdoorn 'Red Sunset' valt in maart/april, wanneer de boom bedekt wordt met kleine, rode bloemen. Deze bloemen verschijnen in trossen aan de takken en trekken bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

De bloeiperiode van de Rode Esdoorn 'Red Sunset' wordt gevolgd door een weelderige bladgroei die in de zomer zorgt voor een volle, groene kroon. In de herfst veranderen de bladeren echter in een prachtig palet van rood, oranje en geel, waardoor de boom een echte blikvanger wordt in elke tuin!

Naast zijn opvallende herfstkleuren heeft de Rode Esdoorn 'Red Sunset' nog andere goede eigenschappen. Zo is het een sterke en robuuste boom die goed gedijt in diverse bodemsoorten en klimaatomstandigheden. Bovendien is hij relatief gemakkelijk te onderhouden en vereist hij weinig speciale zorg, waardoor hij een populaire keuze is voor tuiniers van alle niveaus.

Esdoorn kopen bij Gardline, zo doe je dat!

Wil je de esdoorn kopen? Dat begrijpen wij helemaal! Bij Gardline bieden we niet alleen hoogwaardige esdoornbomen, maar ook een aangroeigarantie van ten minste 3 maanden. Dit betekent dat je met een gerust hart jouw favoriete esdoornboom kunt kopen, wetende dat deze gedurende een bepaalde periode zal gedijen in jouw tuin. Onze aangroeigarantie is een extra zekerheid voor jouw investering in een prachtige buitenruimte.

Wil je een extra vierde maand aangroeigarantie? Dat kan! Zorg dat je - samen met jouw esdoorn - ook de DCM Vivimus Bodemverbeteraar bij ons koopt.

FAQ - Veelgestelde vragen over de esdoorn

Wil je de esdoorn kopen, maar heb je nog een aantal vragen? Kijk dan hierover bij de veelgestelde vragen of jouw vraag hiertussen zit! Je kunt ook je vraag aan ons stellen. Dit kun je mailen naar: info@gardline.nl.

Let op: We zijn regelmatig onderweg naar onze kwekerijen en klanten. Hierdoor zijn we niet altijd beschikbaar per mail. Wil je direct een antwoord? Een beller is sneller! Bel of app anders naar: +316 17 31 44 81

Hoe groot wordt de esdoorn?

De maximale groeihoogte van de esdoorn is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hebben de juiste standplaats, grondsoort en verzorging allemaal een rol in de groei van de esdoorn. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat onze esdoorns een groeihoogte van zo'n 10-15 meter behalen. 

Hoe herken je de esdoorn?

Esdoorns zijn te herkennen aan hun kenmerkende handvormige bladeren in verschillende kleuren, zoals rood of geel.

Gardline logo
check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5