incl. BTW & incl. bezorging
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Dakbomen

Dakbomen

Dakbomen kopen - De natuurlijke overkapping

Breng je tuin of terras tot leven met de dakbomen van Gardline. Creëer schaduw en beschutting in jouw tuin met een dakboom. Van de populaire dakplataan tot en met de dakamberboom. Maak je tuindromen waar en bestel ze vandaag nog!

Dakbomen kopen - Breng hoogte en stijl in jouw tuin

Creëer een magische tuin met prachtige dakbomen! Of je nu een kleine stadstuin, een ruim terras of een gezellige binnenplaats hebt, dakbomen voegen een vleugje elegantie toe aan elke omgeving. Deze unieke soort bomen zijn perfect om schaduw te bieden, privacy te creëren, beschutting te geven of als blikvanger in de tuin. 

Ontdek de magie van dakbomen en transformeer je buitenruimte naar een oase van schoonheid en rust. Begin vandaag nog met het creëren van jouw droomtuin en koop de perfecte dakboom die bij jouw wensen past!

Wat zijn dakbomen?

Dakbomen zijn bomen die speciaal zijn gekweekt voor hun kenmerkende dakvorm. Dakbomen zien er als het ware uit als een paraplu of parasol. Om deze reden worden dakbomen dus ook vaak parasolbomen genoemd. De takken van dakbomen worden op een speciale manier geleid en gesnoeid om deze bijzondere dakvorm te creëren.

Dakbomen zijn ontzettend populair op terrassen. Hierdoor worden ze, naast de naam parasolboom, ook vaak terrasbomen genoemd. De dakboom biedt niet alleen visuele schoonheid, maar draagt ook bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit en het verminderen van stedelijke hitte.

Dakbomen, een populaire overkapping voor terrassen 

Dakbomen zijn ideaal voor allerlei soorten patio's, tuinen, terrassen en dakterrassen. Of je nu een klein stadsterras hebt of een ruimer dakoppervlak, dakbomen stralen in elk soort buitenruimte. Ze voegen een verticaal element toe aan jouw buitenruimte, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte. Dakbomen zijn perfect voor het creëren van een natuurlijke sfeer, het bieden van schaduw en privacy.

Dakbomen kopen | Dakmoeraseik | Gardline

Soorten dakbomen in het  assortiment van Gardline

Dakboom kopen? Kies voor een groen dak met dakbomen van Gardline! Bij Gardline hebben we namelijk een uitgebreid assortiment aan dakbomen. Van elegantie tot kleurrijke bloei, onze selectie omvat diverse soorten dakbomen. Ontdek de schoonheid van dakplatanen, dakmoerbeien, dakkersen en nog veel meer.

Dakboom soorten in het assortiment van Gardline

Transformeer jouw dakterras in een groen paradijs met onze prachtige dakbomen. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke parasol of een groen accent in de tuin, wij hebben de perfecte opties voor jou. Bekijk ons assortiment en laat je inspireren door de mogelijkheden. Bestel jouw dakboom vandaag nog en creëer een adembenemende tuin.

Dakamberboom (Liquidambar 'Worplesdon')

De dakamberboom, ook bekend als Liquidambar 'Worplesdon', is een prachtige dakboom die het hele jaar door indruk maakt. Het karakteristiek blad van deze amberboom heeft verschillende tinten groen.  De kleuren van het blad krijgt gedurende de herfst warme tinten, zoals oranje, rood en paars. 

Hierdoor voegt de dakamberboom een levendige sfeer toe aan elke tuin. De amberboom gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is een uitstekende keuze voor het creëren van een spectaculair daklandschap.

Dakmoerbei (Morus alba Fruitless)

De dakmoerbei, wetenschappelijk bekend als Morus alba Fruitless, is een elegante dakboom die zowel schoonheid als functionaliteit biedt. Het bijzondere aan deze boom is dat hij geen vruchten produceert, waardoor je kunt genieten van het prachtige blad en de opvallende vorm zonder last te hebben van vallend fruit. 

Met zijn compacte en symmetrische groei is de dakmoerbei perfect geschikt voor kleine tuinen en terrassen waar ruimte beperkt is. Geniet van het weelderige groene blad en de charmante uitstraling van de dakmoerbei.

Dakplataan (Platanus acerifolia 'hispanica')

Dakplatanen zijn een majestueuze  bomen met een imposante aanwezigheid. Met zijn kenmerkende schors en grote, handvormige bladeren creëert deze dakplataan een unieke uitstraling in elke omgeving. We kennen de plataan ook onder de Latijnse naam Platanus acerifolia 'hispanica',

De plataan gedijt goed in zowel stedelijke als landelijke gebieden. Daarnaast biedt een dichte en schaduwrijke kroon die perfect is voor ontspanning onder de plataan. Voeg een vleugje grandeur toe aan je buitenruimte met de prachtige dakplataan.

Daksierkers (Prunus accolade)

De daksierkers (Prunus accolade) is een betoverende dakboom die het hart van elke tuinliefhebber sneller doet kloppen. Met zijn overvloedige bloesems in het voorjaar, variërend van zachte roze tot witte tinten, zorgt deze boom voor een adembenemende bloei die je tuin transformeert in een romantisch paradijs. 

De sierkers gedijt goed in zonlicht en biedt een prachtige overkapping van kleur en geur. Geniet van de delicate schoonheid van de daksierkers en laat je betoveren door zijn charme.

Dakkerspruim (Prunus cerasifera 'Nigra')

Dakkerspruimen, ook wel bekend als Prunus cerasifera 'Nigra', is een opvallende dakboom met zijn dieppaarse bladeren en prachtige bloei in het voorjaar. Deze boom voegt een vleugje dramatiek toe aan elke tuin en creëert een krachtig contrast met het groen van andere planten. De dakkerspruim gedijt goed in zonlicht en biedt een rijke schakering van kleuren gedurende het hele seizoen. Laat je tuin stralen met de betoverende dakkerspruim.

Dakmoeraseik (Quercus palustris)

De dakmoeraseik, ook bekend als Quercus palustris, is een stoere en indrukwekkende dakboom die een statement maakt in elke buitenruimte. Met zijn robuuste stam en diepgroene bladeren biedt deze boom een duurzame en krachtige aanwezigheid. De moeraseik gedijt goed in diverse bodemsoorten en is bestand tegen zowel hitte als kou. Voeg een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je daklandschap met de majestueuze moeraseik.

Ontdek het uitgebreide assortiment dakbomen bij Gardline en creëer een buitengewone omgeving vol pracht en praal. Bestel vandaag nog jouw favoriete dakboom en transformeer je tuin in een groen paradijs.

Dakboom kopen| Dakmoerbei | Gardline

Het planten van jouw dakboom

De beste planttijd en plek van dakbomen verschilt per boomsoort. Dit heeft te maken met de verschillende bloeitijd van de bomen en met het verschil in grondsoort behoefte. Over het algemeen kun je het volgende aanhouden:

Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Extreme weersomstandigheden zijn hier een uitzondering op.

Bomen met kluit kun je het beste in het najaar of voorjaar planten, wanneer de boom nog niet in de bloeiperiode zit. Gedurende de zomer zijn er vaak andere dingen waar de boom haar energie voor nodig heeft, waardoor de aanplanting in de hete zomer wordt afgeraden.

Let bij het selecteren van een plaats op de grondsoort, want er zijn veel verschillende soorten bomen die beter gedijen op bepaalde soorten grond.

Het verzorgen en onderhouden van dakbomen

Het verzorgen en onderhouden van dakbomen is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de boom sterk en gezond blijft. Om dakbomen gezond te houden, moet je dus regelmatig het blad en de (dode) takken snoeien. Regelmatig snoeien verbetert de luchtkwaliteit, het vermindert de kans op ziektes en het verbetert de groei en de vorm van de boom. Het regelmatig verwijderen van gedroogde bladeren en dode takken is een belangrijke stap in de verzorging van dakbomen. 

Daarnaast is het belangrijk om de boom ook ieder jaar te bemesten. Door bemesting kan de bodem rond de boom voedingsstoffen en voedsel aan de boom leveren. Hoe vaak je jouw dakboom precies moet snoeien en bemesten, is afhankelijk van de boomsoort. Met deze eenvoudige maar cruciaal verzorgingsrituelen kunnen we ervoor zorgen dat dakbomen een lange tijd mooi en gezond blijven.

Ontdek de wereld van dakbomen met hun karakteristieke dakvormige kruinen, creëer privacy in je tuin en bestel jouw dakboom vandaag nog!

FAQ - Veelgestelde vragen over de dakboom

Wat is een dakboom?

Een dakboom is een speciaal gekweekte boom met een karakteristieke dakvormige kruin. Het wordt vaak gebruikt in tuinen om schaduw, beschutting en privacy te bieden. Dakbomen kennen we ook onder de naam parasolbomen of terrasbomen, omdat het populaire bomen zijn voor het gebruik op het terras.

Welke bomen zijn geschikt als dakboom?

Verschillende boomsoorten kunnen worden gebruikt als dakboom, afhankelijk van je voorkeuren en de groeiomstandigheden. Enkele populaire keuzes zijn de dakplataan, dakmoeraseik, dakkerspruim, dakamberboom, dakmoerbei en de daksierkers. Deze bomen hebben van nature een compacte groeiwijze en zijn dus geschikt om geleid en gevormd te worden in een dakvorm.

Hoe maak je een dakboom?

Het creëren van een dakboom vereist geduld, zorgvuldige snoeimethoden en de juiste begeleiding van de takken. Het proces begint meestal met het selecteren van een jonge boom met de gewenste eigenschappen. Door regelmatig snoeien en het vormgeven van de takken kan de gewenste dakvorm worden bereikt. Het is belangrijk om de juiste snoeitechnieken toe te passen en de groei van de boom nauwlettend te volgen om de gewenste vorm te behouden.

Hoe hoog wordt een dakboom?

De maximale hoogte van een dakboom varieert afhankelijk van de boomsoort en de specifieke groeiomstandigheden. Over het algemeen blijven dakbomen relatief compact in vergelijking met standaardbomen. Bij Gardline heb je keuze uit dakbomen met een hoogte tussen de 220 en 240 centimeter.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5