incl. BTW & incl. bezorging
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Coniferen

Coniferen kopen | Groot assortiment | Gardline

Coniferen - De meest verkochte soort haagplant

Privacy in jouw tuin door de compacte en dichte groei
Geschikt voor het Nederlandse klimaat: vorstbestendig en windbestendig
Coniferen zorgen voor een groene kleur in je tuin, ook in de winter
Verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren: groen, blauw, geel, goud, rood, bruin

Meer weten over Coniferen als haagplant? Klik dan hieronder op 'Meer informatie' en lees alles over de door ons aangeboden conifeersoorten.

Coniferen kopen - Informatie Gardline

Coniferen worden, door zijn sterke en krachtige eigenschappen, in veel tuinen en parken geplant. Dat zien we ook terug in onze webshop. Naaldbomen zijn bij Gardline de meest verkochte soort haagplanten. Coniferen zijn populair om verschillende redenen. Ben je nieuwsgierig geworden naar de eigenschappen, het onderhoud en ons aanbod in coniferen? Lees dan snel verder!

Eigenschappen van de verschillende soorten naaldbomen

Voordelen van de conifeer

Conifeer voordeel | Sterke haagplant | Gardline De conifeer groeit goed in ons klimaat
Conifeer voordeel | Winterhard | Gardline Naaldbomen zijn winterhard en windresistent
Coniferenhaag voordeel | Groenblijvend | Gardline Conifeerhagen zijn groenblijvend en dichtbegroeid
Conifeer voordeel | Onderhoudsarm | Gardline Coniferen zijn gemakkelijk te onderhouden
Coniferenhaag voordeel | Hagen zijn eenvoudig te snoeien | Gardline Het creëren van strak gesnoeide hagen is mogelijk

Nadelen van de conifeer

Conifeer nadeel | Conifeer verdraagt geen langdurig natte grond | Gardline De conifeer kan slecht tegen een langdurig natte bodem
Conifeer nadeel | Terugsnoei | Gardline Een extreme snoeibeurt wordt niet gewaardeerd door jouw conifeer

Coniferen kopen | haagplanten | Gardline

Conifeersoorten van Gardline

Denk je erover om coniferen online te kopen, maar heb je nog geen idee welke conifeersoort het beste bij jou en jouw tuin past? Dat begrijpen we volkomen. De verschillende conifeersoorten verschillen namelijk allemaal van elkaar. De groeisnelheid, standplaats, maar ook het onderhoud van de coniferenhaag is verschillend per soort. Heb je liever een hoge of lage haag? Wil je een snelgroeiende of langzaam groeiende haag? Daarbij is er – naast ons verscheidene aanbod in coniferen – ook nog keuze uit een bloeiende haag of een smalle haag. Het is afhankelijk van jouw wensen wat voor afscheiding jij in de tuin wilt hebben. Creëer privacy in jouw tuin door gebruik te maken van een natuurlijke schutting. Gardline heeft de volgende conifeersoorten voor jou in het assortiment:

Thuja

Thuja coniferen worden ook wel levensbomen genoemd. Deze coniferensoort biedt door zijn snelle groei in een korte periode een dichtbegroeide en groenblijvende coniferenhaag. Er zijn verschillende soorten Thuja’s verkrijgbaar bij Gardline:

Nieuwsgierig geworden naar de Thuja en wil je weten waarom dit een van de populairste haagplanten is? Lees Lees hier alles over de Thuja.

Coniferen kopen | Thuja | Gardline

Taxus

Taxus haagplanten staan erom bekend dat het makkelijk te onderhouden planten zijn. Taxus planten worden ook wel Venijnbomen genoemd. Van de Taxussen zijn de volgende soorten verkrijgbaar in onze webshop:

Wil je de Taxus conifeer kopen of weten welke bijzondere eigenschappen de Taxus conifeer heeft? Lees dan alles over de Taxus.

Haagplanten kopen | Taxus | Gardline

Cipres

Cipres haagplanten kennen we ook onder de naam 'Cupressocyparis', ‘Chamaecyparis’ of ‘Californische Cipres’. Van deze laatste soort hebben we twee prachtige coniferen in ons assortiment, die zijn vernoemd naar de kleur die zij dragen. Sinds kort hebben we een derde Cipres aan ons assortiment toegevoegd:

Wil je Cypres coniferen kopen? Of ben je nieuwsgierig geworden naar de bijzondere eigenschappen van deze coniferen? Lees dan meer over de Cipres coniferen.

Coniferen kopen | Chamacyparis | Gele haagplant | Gardline

Coniferen als haag

De coniferenhaag, wie kent hem niet? Wanneer je aan een conifeer denkt, is de kans groot dat je aan de kenmerkende naalden van deze haagplanten denkt. Coniferen vormen de perfecte haag door zijn veelzijdige eigenschappen:

  • veel conifeersoorten zijn geschikt voor zowel een grote als kleine tuin
  • de meeste coniferen behouden hun blad en groene kleur het hele jaar door
  • door de compacte groei creëer je met de conifeer privacy in jouw tuin
  • coniferenhagen groeien goed op veel verschillende grondsoorten
  • coniferen zijn erg winterhard en windresistent

Een coniferenhaag kopen staat garant voor een permanente bescherming van jouw privacy, ideaal als je enige afstand tot de buren wenst of langs een drukke weg woont. Je creëert een prachtige natuurlijke schutting, die ook nog onderhoudsarm is. De prijzen van coniferen zijn meestal iets gunstiger dan de prijzen van andere soorten haagplanten.

Door de groenblijvende kleur en dichte loofstructuur vormen coniferen een prachtige achterwand in de tuin. Vooral de Taxushaag biedt een rustige achtergrond voor de border in jouw tuin. Kleurrijke en bloeiende tuinplanten, zoals Hortensia's of Rozen, komen extra mooi tot uiting voor deze donkergroene hagen.

Wist je dat je ook bloeiende conifeersoorten online kan kopen bij ons? In de haag van de Taxus media 'Hicksii' bloeien bijvoorbeeld knalrode besjes. De opvallende bloei steekt mooi af tegen de chique, donkergroene kleur van deze taxushaag. Wil je graag meer levendigheid in de tuin? Ook dan is de aanschaf van een coniferenhaag een goede keuze. Zo zijn de Thuja Smaragd en de Taxus baccata bij zowel vogels als vlinders erg geliefd. Deze coniferenhagen zijn een echte verrijking voor jouw tuin.

Een andere goede eigenschap is dat de meeste conifeersoorten windresistent en extreem winterhard zijn. De Thuja Brabant en de Thuja Smaragd trotseren temperaturen tot circa -25 ˚C, maar ook de meeste Taxussoorten weerstaan temperaturen tot circa -20 ˚C.

Coniferen kopen | Gardline

Conifeer planten

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om coniferen online te kopen, ben je na de aankoop van jouw coniferenhaag nog niet klaar. Coniferen moeten goed verzorgd en onderhouden worden, wil je er optimaal van kunnen genieten. Het onderhouden van een coniferenhaag is redelijk eenvoudig. Het team van Gardline informeert jou hier graag over.

Haagplanten zijn levende producten. Wanneer jij besluit een conifeer online te kopen, wordt de conifeer - indien van toepassing - gerooid en daarna met een vrachtwagen geleverd. Zo'n plant heeft tijd nodig om van deze verhuizing en reis te herstellen. Daarnaast moet de plant ook nog eens wennen aan de nieuwe omgeving en nieuwe grondsoort. Jij kunt dit makkelijker maken voor jouw planten. Geef de plant een boost en voeg een bodemverbeteraar toe bij het aanplanten.

Wist je dat wij jou zelfs een extra maand aangroeigarantie bieden wanneer jij bij jouw aankoop van coniferen ook de DCM Vivimus bodemverbeteraar bij ons aanschaft?

Hoe plant je een conifeer?

Voordat je een coniferenhaag in de tuin krijgt, moet je eerst de conifeer planten. De standplaats heeft invloed op de groei van de coniferenhaag. De Thuja plicata Martin groeit bijvoorbeeld goed in verschillende grondsoorten, terwijl de Taxus baccata niet te lang in een natte grond moet staan. In tegenstelling tot de Thuja Smaragd groeit de Thuja Brabant goed in zowel de zon als in de schaduw. Lees daarom de plantomschrijving van de gewenste haagsoort goed door.

Wil je jouw coniferen wat extra's geven tijdens het aanplanten? Goed idee! De conifeer kan namelijk wel een boost gebruiken nadat ze zijn gerooid en verhuisd. Een bodemverbeteraar of compost zijn hiervoor goed geschikt.

Hoeveel coniferen per meter moet je planten?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de hoogte van de haag die je wenst. Wil je een hogere coniferenhaag, dan hoef je minder coniferen te bestellen dan wanneer je liever een kleinere haag hebt. Wij hebben speciaal voor jou een tabel gemaakt met daarin de plantafstand per conifeersoort. Omdat dit per conifeersoort verschilt, kun je dit terugvinden op de informatiepagina van de betreffende haagplant.

Coniferen bemesten | Haagplanten verzorgen | Gardline

Coniferen verzorgen

Hoeveel water geef je een conifeer?

Het is verstandig de coniferen voldoende water te geven direct na het planten van de coniferenhaag. Vooral in deze periode, als de coniferen zich nog moeten wortelen, is voldoende tot veel water geven belangrijk. Daarna geef je de conifeer alleen extra water tijdens de droge zomermaanden. Het is belangrijk dat de grond rondom de coniferenhaag licht vochtig blijft.

Wanneer moet je de conifeer bemesten?

Coniferen bemesten is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van jouw haagplant. Wanneer de coniferenhaag geplant is op een geschikte standplaats, is deze redelijk eenvoudig te onderhouden. De conifeer is immers een onderhoudsarme haagplant. Jouw conifeer waardeert het zeker wanneer je hem 1 of 2 keer per jaar bemest.

Wanneer je jouw coniferen gaat bemesten, kun je het beste gebruikmaken van organische (natuurlijke) bemestingsmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn coniferenmesthagenmeststof, compost of koemestkorrel. Strooi dit rondom de haag en hark de voedingsstof in de grond. Door de nieuwe meststof houdt de coniferenhaag zijn mooie, volle kleur en krijgen de nieuwe uitlopers een extra impuls.

Gardline's tuintip - Wij raden je aan om de coniferen te bemesten vlak voordat de voorjaarsgroei begint. De haagplant maakt dan optimaal gebruik van de voedingsstoffen in zijn nieuwe groeibeurt. Na het bemesten geef je de plant water. Hierdoor kan de plant de voedingsstoffen sneller opnemen.

Wist je dat wij zelfs een extra maand aangroeigarantie van 10% geven, wanneer jij bij aankoop van jouw conifeer ook DCM Vivimus bodemverbeteraar bij ons hebt aangeschaft?

Hoe snoei je een conifeer?

Als je van een strakke coniferenhaag houdt, is het zaak om de coniferen met regelmaat te snoeien. Snoei de coniferen twee keer per jaar om een strakke en dichte coniferenhaag te houden. Je kunt de conifeer het beste zijn eerste snoeibeurt in voorjaar geven voor de langste dag in het jaar. De tweede snoeibeurt vindt dan plaats in de maanden augustus of september. Snoei niet wanneer de zon volop schijnt, dit kan namelijk verbranding van het loof veroorzaken. Plan op zulke dagen het snoeien van de coniferenhaag ’s avonds.

Let op hoe je de haagplant snoeit. In het snoeien van coniferen zitten verschillen in de diepte en de snoeiwijze. Het snoeien van de Taxus conifeer kan rigoureus gebeuren. Zelfs nadat de Taxus extreem is teruggesnoeid, groeit hij opnieuw uit. Bij het snoeien van de Thuja kan dit niet. Hier kun je niet tot op het oude hout terug snoeien. Uitgebreide informatie hierover vind je in de plantomschrijving van de betreffende conifeer.

Tot slot adviseren wij je om de conifeer te bemesten, voordat de coniferenhaag gesnoeid wordt. Door de nieuwe bemesting wordt de groei van nieuwe scheuten bevorderd.

Conifeer kopen | Gardline | Online tuincentrum

Coniferen versus loofplanten als haagplant

Ten opzichte van haagplanten die loofbladeren hebben, zoals bijvoorbeeld de laurier, liguster, glansmispel en hulst, onderscheiden de naaldvormige bladeren van de conifeer zich sterk. Coniferen hebben uitstekende eigenschappen voor het maken van hagen, omdat ze vaak recht opgaand groeien. Sommige loofplanten, zoals een aantal Lauriersoorten, groeien in de breedte en zijn hierdoor alleen geschikt om te gebruiken als lage haag of bodembedekker.

Ook de manier van snoeien is verschillend tussen loof- en naaldbomen. Niet elke conifeer kan de snoeibeurt even goed verdragen. Sommige coniferen kun je het beste alleen licht 'opscheren', terwijl je veel andere haagplanten zo ver kunt terugsnoeien als je wilt. Misschien wel het meest duidelijke verschil is de winterhardheid van deze planten. Is het je tijdens (wintersport)vakanties in de bergen opgevallen dat hoe hoger je komt, hoe minder loofbomen er zijn? Boven op de berg is het aanzienlijk kouder dan beneden. Naaldbomen zijn veel beter bestand tegen extreme koude periodes dan loofbomen.

Thuja | Thuja Smaragd kwekerij | Gardline

Waarom coniferen kopen bij Gardline?

Coniferen kopen bij Gardline betekent dat de bestelde planten regelrecht vanaf de boomkwekerij worden geleverd. Daardoor zijn de prijzen van de coniferen in onze webshop gunstig; overbodige werkzaamheden zijn uit het proces gehaald. Daarmee kunnen wij kosten besparen, waarvan we het voordeel aan jou doorgeven. Dat is jouw winst. Coniferen online kopen bij Gardline? Dan kun je rekenen op:

Kwalitatief goede haagplanten | Gardline Kwalitatieve coniferen
Vlotte levering | Gardline Vlotte levering
Coniferen kopen | Gunstige prijzen | Gardline Voordelige prijzen voor coniferen
Persoonlijke en snelle service | Gardline Persoonlijke service en duidelijke communicatie
Coniferenhaag verzorgen | Gardline Regelmatig verzorgingstips om jouw coniferen vitaal te houden

Coniferen kwekerijen van Gardline

We kweken verschillende conifeersoorten, zowel op de boomkwekerij als op het containerveld. Op de conifeer kwekerij wordt de plant intensief gekweekt. We snoeien en bemesten de coniferen jaarlijks in het voor- en najaar. Gedurende het gehele jaar sproeien we regelmatig, zeker in de zomermaanden. Wij bieden kleine en grote coniferen, zowel als kluitplanten als in pot gekweekte varianten.

Elk jaar planten wij de conifeer als kleine plant, waarna hij na verloop van tijd als kleine of grotere conifeer verkocht kan worden. Het verschil tussen de kluiten van de boomkwekerij en de in pot gekweekte coniferen van het containerveld is dat we elke 3 jaar de kluitplanten verplanten en de potplanten elk jaar (vroeg in het voorjaar) een nieuwe pot krijgen. Hierdoor maakt de kluit van de conifeer elke keer nieuwe kleine wortels en wordt de ontwikkeling van het wortelgestel sterk verbeterd. Dit is ook de reden dat we jou onze aangroeigarantie kunnen bieden.

Aangroeigarantie op de coniferen

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende planten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze planten, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Is jouw conifeer - binnen de eerste 3 maanden - na aankoop gesneuveld? Bij Gardline krijg je (een deel van) jouw geld voor de betreffende conifeer terug.

Maand 1 = 100% terugbetaling
Maand 2 = 25% terugbetaling
Maand 3 = 10% terugbetaling
Maand 4 = 10% terugbetaling*

*Wanneer je bij aankoop van jouw coniferen ook DCM Vivimus bodemverbeteraar bij ons hebt aangeschaft.

Coniferen zijn levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden.

Coniferen online kopen | Gardline

Zo bestel je jouw coniferen bij Gardline

De juiste conifeer kiezen

Wil je kleine of juist grote coniferen kopen? Bij Gardline heb je keuze uit verschillende conifeersoorten en maten. Voor het maken van een zichtdichte en groenblijvende coniferenhaag ben je bij Gardline daarom aan het juiste tuinadres. Ook als je liever een gele coniferenhaag wenst. Wellicht twijfel je tussen een langzaam of een snelgroeiende conifeer. Ook dit soort coniferen bestel je bij Gardline. Lees alles over onze conifeersoorten op onze website en kom erachter welke haagplant het beste bij jou past. Gardline vervult graag jouw tuinwensen.

Coniferenhaag online kopen? Wij adviseren je om je eerst goed in te lezen in de verschillende soorten coniferen. Op deze manier maak je de beste keuze en ervaar je het meeste tuinplezier. Let hier op de eigenschappen van de haagplant. De standplaats en het onderhouden van de conifeer zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden.

Coniferen online bestellen

Coniferen bestellen doe je bij Gardline. Je geeft aan welke conifeer je wenst en plaatst eenvoudig jouw bestelling in onze webshop. Nadat je de bestelling hebt geplaatst, de dag van levering hebt aangegeven en de betaling hebt voldaan, hoef je niets meer te doen. Jouw gewenste coniferen worden bij jou thuis afgeleverd.

Wij ontvangen automatisch jouw bestelling en verwerken deze zodat we jouw haagplanten bezorgen op de door jou gewenste leverdag. We rooien de coniferen vers uit het land van de boomkwekerij of verzamelen ze op het containerveld en zetten ze klaar voor verzending. De haagplanten worden pas klaargezet nadat je ze hebt besteld. Hierdoor krijg je altijd frisse planten met de beste kwaliteit.

In onze webshop gaat het om totaalprijzen, waarbij de gewenste coniferen, de handling, de verpakking en het versturen inbegrepen zijn. Je hoeft nu alleen nog maar het aantal aan te geven en de all-in prijs wordt direct getoond. Geen aanvullende kosten verderop tijdens het bestellen. Helder toch? Graag benadrukken wij dat coniferen online bestellen bij Gardline veilig en vertrouwd is. Middels verschillende systemen en controles borgen wij een veilige omgeving op het internet.

Vragen over het online kopen van coniferen?

Heb je nog vragen over het kopen, de verzorging van coniferen of andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op of neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen over coniferen onderaan deze pagina. Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op. Dit kan per e-mail, telefoon of via WhatsApp. Wij helpen je graag verder! Jouw tuinplezier is immers onze passie!

Wil je graag meer leren over de verzorging van coniferen of ander soort (haag)planten? Op onze social mediakanalen geven wij extra informatie per plantensoort. Neem gerust een kijkje op onze blog-, Twitter-, Instagram- en/ of Facebookpagina. Naast extra informatie, komen hier ook regelmatig winacties voorbij. Een extra reden om een kijkje te nemen dus!

Coniferen | lage haag | Gardline

FAQ - Veelgestelde vragen over de conifeer

Wat is de beste tijd om coniferen te planten?

De beste tijd om coniferen te planten is afhankelijk van een aantal factoren. Zo kan de beste planttijd verschillen per coniferensoort. Daarnaast zit er ook nog een verschil in planttijd tussen planten in pot en kluitplanten.

Potplanten kunnen bijna het hele jaar door geplant worden. Uitzondering hierop zijn de extremere weersomstandigheden. De beste planttijd voor kluitplanten verschilt per coniferensoort. Je kunt over het algemeen de periode vanaf de herfst tot en met het voorjaar aanhouden. De planten zitten dan nog niet in hun bloeiperiode, waardoor ze alle energie kunnen steken in het goed wortelen op hun nieuwe plek.

Hoeveel coniferen op een meter?

Wanneer je een zichtdichte coniferenhaag wilt aanplanten, is het belangrijk om de juiste afstand tussen de coniferen te hebben. Over het algemeen kun je 2,5 tot 3 coniferen per strekkende meter aanhouden. Echter, wanneer de haagplanten 180 cm of hoger zijn, zijn 1,5 tot 2 planten per strekkende meter ook voldoende.

Om ervoor te zorgen dat de wortels van jouw nieuwe haagplanten zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen, raden wij sterk aan gebruik te maken van DCM Vivimus Bodemverbeteraar.

Logo Gardline
Coniferen bestellen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5