incl. BTW & incl. bezorging
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Haagplanten

Haagplanten kopen | Coniferen, Laurieren en meer bij Gardline!

Haagplanten spelen fundamentele rol in je tuin. Veel haagplanten zijn winterhard, groenblijvend of bladhoudend. Daarnaast groeien ze goed op iedere soort grond. Voor het creëren van een dichte haag, kies je het beste voor laurieren of coniferen. Voor het gebruik van een smalle haag zit je goed met een klimop plant. Gaat jouw voorkeur uit naar een lage haag? Kies dan een haagbeuk, een rode of groene beuk. Voor iedere tuin is er wel een geschikte haagplant.

Haagplant kopen - Informatie Gardline

Haagplanten spelen fundamentele rol in je tuin. Veel haagplanten zijn winterhard, groenblijvend of bladhoudend. Daarnaast groeien ze goed op iedere soort grond. Voor het creëren van een dichte haag, kies je het beste voor laurieren of coniferen. Voor het gebruik van een smalle haag zit je goed met een klimop plant. Gaat jouw voorkeur uit naar een lage haag? Kies dan een haagbeuk, een rode of groene beuk. Voor iedere tuin is er wel een geschikte haagplant.

Haagplant kopen | Thujahaag | Gardline

Haagplanten soorten in het assortiment van Gardline

Creëer privacy in jouw tuin met een natuurlijke schutting. Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten hagen. Elke haag heeft een andere verzorging en/of standplaats nodig. Gardline heeft een breed aanbod haagplanten die geschikt zijn voor het maken van prachtige heggen:

De volgende coniferensoorten bieden wij in onze webshop aan:

Er is dus voor iedere tuin een geschikte soort haag te vinden. Ook is er genoeg keuze voor een door jou gewenste hoogte. Zo heeft Gardline planten van 1 meter, maar ook planten met een hoogte van 2 meter vindt je bij ons.

Haagplanten soorten

Haagplanten kun je in de volgende categorieën verdelen:

 • Snelgroeiende hagen
 • Onderhoudsarme of makkelijke haagplanten
 • Winterharde haagplanten
 • Wintergroene en groenblijvende haagplanten
 • Hoge en lage haag

Haagplanten kopen | Thuja Smaragd | Gardline

Snelgroeiende hagen

Elke haagsoort is anders. Dit geldt ook voor de groeisnelheid van haagplanten. De groeisnelheid van de plant is afhankelijk van verschillende factoren. Weersomstandigheden en standplaats kunnen invloed hebben op de groei van jouw plant. Daarnaast heeft de plant ook het juiste onderhoud nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Laurier hagen, haagbeuken en ligusterhagen zijn voorbeelden van snelgroeiende haagplanten. Sommige laurier haagsoorten groeien snel in de hoogte, maar er zijn ook laurierhagen die snel in de breedte groeien. Deze breedgroeiende planten zorgen dat jij snel een volle haag in jouw tuin hebt staan!

Onderhoudsvriendelijke of makkelijke haagplanten

Wil je graag een plant die weinig onderhoud nodig heeft? Dan is een taxushaag de juiste keuze. Doordat de taxus een langzame groeisnelheid heeft, hoef je hem niet vaak te snoeien. Daarnaast is het bij taxus hagen geen probleem als je hem per ongeluk iets te ver hebt terug gesnoeid. De taxus plant kan een rigoureuze snoeibeurt prima verdragen en zal hier ook weer van herstellen. Wist je dat het bij sommige taxus soorten zelfs mogelijk is om de plant in vormen te snoeien?

Haagplanten kopen | Gardline | Online tuincentrum

Winterharde haagplanten

Heb jij een haag nodig die zelfs de strengste winters kunnen overleven? Dan heb je baat bij een winterharde haagplant. De winterhardheid van planten geeft aan welke winterse temperaturen de haagplant aankan. Wanneer je een haag wilt hebben die echte winterse temperaturen overleven, kies je het beste voor een coniferenhaag. Taxushagen, thuja's en cipressen zijn extreem winterharde coniferensoorten en overleven zelfs temperaturen tot zo'n -25 °C.

Liever een winterharde haag met bladeren in plaats van naalden? Dan zijn beukenhagen en haagbeuken een goede keuze. Deze haagplanten hebben een winterhardheid van circa -20 °C. Laurier soorten zijn met een winterhardheid rond -15 °C minder winterhard dan de hierboven genoemde winterharde haagplanten. Toch zijn deze planten prima geschikt om een gemiddelde Nederlandse winter te overleven.

Groenblijvende of wintergroene haagplant

Groenblijvende of wintergroene hagen zorgen ervoor dat jij het hele jaar door kan genieten van een groene omheining in de tuin. Wil jij een heel jaar lang genieten van een groene kleur in jouw tuin? Kies dan voor een groenblijvende haag. Voorbeelden van groenblijvende hagen zijn thujahagen, taxushagen of de laurier Prunus. 

Haagplanten online kopen | laurierhaag | Gardline

Haagplanten planten

Hoe kun je het beste jouw haag planten?

De beste manier voor het aanplanten van een haag, verschilt per plantsoort. Er zit namelijk veel verschil in de grootte en breedte van de verschillende soorten haagplanten. Om een dichte haag te creëren, is het belangrijk om te weten wat de beste plantafstand per plant is. Hoeveel planten je per meter plant, verschilt dus weer per haagsoort. 

Wat is de beste standplaats voor haagplanten?

Haagplanten hebben verschillende voorkeuren wat betreft de standplaats. Sommige haagplanten zijn erg standplaatstolerant en vinden zowel zon als schaduw een prima plek om te staan. Andere planten hebben juist een specifieke voorkeur voor zo veel mogelijk zon of juist schaduw.

Wel is het voor elke haagplant belangrijk om de nieuwe haag van voldoende water te voorzien. Zorg ervoor dat jouw nieuwe haag in een vochtige grond wordt geplaatst en geef de weken erna ook voldoende water. Naast de aanplanting in een vochtige bodem, is het ook belangrijk dat de grond voldoen de voedingsstoffen bevat. 

Het toevoegen van een grond- of bodemverbeteraar geeft jouw planten een boost en verbetert het aangroeien van jouw haag aanzienlijk. Wij zijn hier zo erg van overtuigd, dat we jou zelfs een vierde maand aangroeigarantie bieden, wanneer je - naast de aanschaf van jouw haag - ook de DCM Vivimus bodemverbeteraar bij ons aanschaft.

Welke maand de haag planten?

Ook de beste planttijd voor haagplanten verschilt per plant. Over het algemeen kun je voor haagplanten met kluit de periode van september tot en met mei aanhouden. Haagplanten in pot kunnen in principe het  hele jaar rond geplant worden. Extreme weersomstandigheden zijn hier natuurlijk wel een uitzondering op. Denk hierbij aan extreme hitte, kou of nattigheid. Heb je een haagplant met kale of blote wortels? Plant je haag dan in het najaar.

Haagplanten bestellen | Beuk | Gardline

Onderhoud van haagplanten

Het snoeien van jouw haagplanten zorgt voor een dichte haag

Planten zijn levende producten. Hierdoor is de groei onder andere afhankelijk van de juiste verzorging. Omdat verschillende haagplanten andere eigenschappen hebben, verschilt ook het soort onderhoud per plant. De snelgroeiende haagplanten hebben baat bij een extra snoeibeurt. Wanneer je jouw haag minimaal 1 keer per jaar snoeit, zorgt je ervoor dat er nieuwe uitlopers groeien. Deze nieuwe scheuten zorgen er uiteindelijk voor dat jij een dichte haag krijgt die jou de nodige privacy in jouw tuin biedt.

Bij haagplanten met bladeren is het het mooiste om alleen de takken eraf te knippen. Snoei niet midden in het blad. Wanneer je dit wel doet, komen er bruine randen aan de half afgesnoeide bladeren. Heb je een coniferenhaag? Snoei de thuja en cipresconiferen nooit terug tot op het oude hout. Deze coniferensoorten herstellen hier niet van, waardoor er geen nieuwe scheuten meer groeien op de gesnoeide plek. Het is het beste om deze haagsoorten lichtjes 'op te scheren'.

Regelmatig bemesten vermindert de kans op ziektes

Vaak is het voldoende om de haag 1 keer per jaar te bemesten. Toch hebben sommige plantsoorten behoefte aan extra voeding en stellen zij een tweede bemestingsbeurt erg op  prijs. Het regelmatig bemesten van jouw haagplant zorgt ervoor dat je een gezonde en sterke heg krijgt. De plant wordt minder vatbaar voor ziektes en bladeren groeien optimaal en zelfs intenser van kleur.

In de meeste gevallen kun je 1 tot 2 keer per jaar snoeien en bemesten aanhouden.

Haagplanten | Portugese Laurier | Gardline

Waarom haagplanten kopen bij Gardline?

Haagplanten kopen bij Gardline betekent dat je kunt rekenen op:

 • Kwalitatief goede haagplanten
 • Persoonlijke service
 • Duidelijke communicatie
 • Tips & tricks over de verzorging van jouw haag

Haagplanten kopen | Gardline | Online tuincentrum

Haagplant kwekerij van Gardline

Haagplanten kopen bij Gardline betekent ook dat de door jou bestelde haagplanten direct vanaf de kwekerij worden geleverd. Jouw planten worden dus vers van het land gerooid. Voor de haagplanten de gewenste kwaliteit hebben, verzorgen wij ze intensief. Op deze manier groeien de planten optimaal en kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. De in pot gekweekte haagplanten kweken wij op een zogeheten containerveld. De overige haagplanten kweken wij op de kwekerij. Onze kwekerijen liggen voornamelijk in Nederland.

Aangroeigarantie op haagplanten

Een mooie tuin levert een positieve bijdrage aan de kwaliteit van ons leven. Daar zijn wij van overtuigd. Met tuinplanten van goede kwaliteit, krijg je meer plezier in jouw tuin.

Omdat wij zeker zijn van de kwaliteit van onze haagplanten, geven wij jou een aangroeigarantie van ten minste 3 maanden. Sneuvelt jouw haagplant binnen 3 maanden na aankoop? Dan krijg je van ons een deel van jouw geld terug.

 1. In de eerste maand krijg je een restitutie van 100%
 2. In de tweede maand krijg je een restitutie van 25%
 3. In de derde maand krijg je een restitutie van 10%

Wil je de kans op het aangroeien van jouw haag aanzienlijk verhogen en daarmee ook nog een extra maand aangroeigarantie ontvangen? Koop dan de DCM Vivimus bodemverbeteraar samen met jouw haag bij Gardline. Dan krijg jij van ons een vierde maand aangroeigarantie erbij en dus ook in de vierde maand een restitutie van 10%.

Haagplanten zijn levende producten. Dit betekent dat de groei van deze planten afhankelijk is van verschillende factoren. Om die reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie te bieden over een langere periode dan 3 maanden.

Haagplanten kopen, zo doe je dat!

De juiste haagplant kiezen

Haagplanten komen in verschillende soorten en maten. Kies een haagplant die past bij jouw wensen, maar ook een die past bij jouw situatie. Heb je geen grote tuin? Kies dan voor een haag die smal groeit of die geschikt is voor het gebruik in kleine tuinen. Heb je niet veel zon in de tuin? Kies dan voor een heg die goed gedijt op een schaduwrijke plek.

Haagplanten bestellen

Wanneer je jouw keuze hebt gemaakt, geef je simpelweg aan welke plantsoort je wilt. De prijzen voor haagplanten zijn all-inclusive. Dit betekent dat er achteraf geen extra (verzend)kosten bijkomen. Wil je graag zelf je haagplanten ophalen? Dat kan! Wanneer je jouw bestelling zelf afhaalt, geven wij jou zelfs 15% extra kassakorting op jouw bestelling. Lees hiervoor de voorwaarden voor het afhalen van je bestelling.

Liever de bestelling door een door jou gewenste datum op de stoep bezorgd krijgen? Ook dit is geen enkel probleem. Na het plaatsen van de bestelling, geef je een door jou gewenste leverdatum aan. De haagplanten worden daarna vers uit de kwekerij gerooid en klaargemaakt voor de verzending. De planten worden afgeleverd op het door jou opgegeven adres. Hier hoef je niet eens voor thuis te blijven. Handig toch? Haagplanten kopen was nog nooit zo makkelijk!

Vragen over het online kopen van haagplanten?

Heb je na het lezen van deze tekst nog vragen over de verzorging of het proces van haagplanten online bestellen? Neem gerust contact met ons op of kijk een tussen de veelgestelde vragen onderaan de pagina.

Wil je graag meer leren over de verzorging van haagplanten of ontvang je graag extra tips? Volg dan onze Social-Mediakanalen:

Haagplanten kopen | Taxushaag | Gardline

FAQ - Veelgestelde vragen over de haagplant 

Wat zijn de sterkste haagplanten? 

De taxus is de sterkste haagplant in ons assortiment. Deze plant is extreem winterhard, heeft weinig onderhoud nodig, is niet snel vatbaar voor plantziektes en herstelt van een verkeerde snoeibeurt.

Welke planten zijn geschikt voor een haag?  

Alle planten die bij ons onder de categorie 'haagplant' vallen, zijn geschikt om in te zetten als heg. Somme planten zijn beter geschikt voor het gebruik van een hoge haag, terwijl andere soorten zich weer beter dienen als lage haag. Dit is dus geheel afhankelijk van jouw wensen.

Voorbeelden van bekende haagplanten zijn: coniferen, zoals de thuja, taxus en cipres, de laurier, klimop, photinia Red Robin (Glansmispel), haagbeuken en beukenhagen.

Wat is een mooie groenblijvende haag?  

De thujahaag, taxushaag en laurierhaag vormen een prachtige haag die het hele jaar door een groene kleur behouden.

Wat is de beste plant voor een haag?  

Dit is geheel afhankelijk van jouw wensen en situatie. De meest gekozen opties zijn: taxus, thuja, laurier en beukenhagen.

Wat is de goedkoopste haag? 

De meest voordelige soorten haagplanten in ons assortiment zijn de haagbeuk en klimop. Wanneer je een goedkope haag wilt van de thuja, dan kies je het beste voor je Thuja Brabant. Heb je liever een laurier soort? Dan is de laurier Novita een voordelige keus.

Wat is de snelst groeiende haag? 

Eén van de snelstgroeiende planten die wij aanbieden, is de Liguster. Deze snelle groeier heeft maar liefst een jaarlijkse groei tussen de 50 en 100 cm. Ook zijn veel lauriersoorten snelle groeiers.

Logo Gardline | Online tuincentrum
Laurierhaag kopen | Gardline | Haagplanten

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5