incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit/ pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Blauwe Californische Cipres

Blauwe Californische Cipres kopen | Gardline

Blauwe Californische Cypres - de blauwe haagconifeer

Mooie compacte groei en snelle dichtzicht
Goede weerstand tegen ziekten en plagen

De Californische Cipres heeft een opvallende blauwe kleur die een grauw landschap opfleurt. Hij verdraagt ook slechte grond, dus deze ideale haagplant kan overal groeien.

Er zijn 8 producten.

Terug naar boven

Blauwe Californische Cipres Chamaecyparis Columnaris – De Blauwe haagconifeer

De Blauwe Californische Cipres, ook wel Blauwe Haagconifeer of in het Latijns Chamaecyparis lawsoniana Columnaris genoemd. De smalle conifeer heeft deze naam te danken aan de helderblauwe bladeren. De plant behoort tot de Cipresfamilie en is een prachtige conifeer met een bijzondere uitstraling.

Door zijn compacte en snelle groei is deze Californische Cypres zeer goed te gebruiken als haagplant. Om een mooie dichte haag te creëren, adviseren wij om deze 1 à 2 keer per jaar iets terug te snoeien. Dit zorgt ervoor dat de conifeer zijn compacte vorm behoudt en zichtdicht blijft. De mooie blauwe kleur geeft deze Cipres een fantastische uitstraling en is daarmee een echte blikvanger.

De Blauwe Californische Cypres is verkrijgbaar vanaf een hoogte van 80 – 100 cm tot een hoogte van 200 – 225 cm. Er is daarom altijd een geschikte hoogte verkrijgbaar die passend is bij jouw situatie en wensen. Het maakt niet uit of je deze plant in de volle zon, halfschaduw of in de schaduw plaatst, hij kan er allemaal tegen. De plant is winterhard en bestand tegen een temperatuur tot wel – 30 °C. Daarnaast heeft de plant geen extra bescherming nodig tegen de wind of zon. Let er wel op dat de plant gevoelig is tegen (langdurige) blootstelling aan water en slecht bestand is tegen een leembodem.

Deze plant is het gehele jaar groenblijvend, wat inhoudt dat de plant gedurende de wintermaanden niet van kleur veranderd en zijn bladeren verliest. Oorspronkelijk komt de haagplant uit het westen van Noord-Amerika. Tegenwoordig zien we ze ook veel in Europa. De plant is geschikt om alleen (solitair) geplant te worden, maar ook om als een heg te fungeren.

Voordelen van de Blauwe haagconifeer

 • Snelgroeiend
 • Hoge ziektetolerantie
 • Geeft een bijzondere uitstraling
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Zichtdicht

Blauwe Californische Cipres kopen | Gardline

Eigenschappen van de Blauwe haagconifeer

Gebruikelijke naam: Blauwe Californische Cipres, Blauwe haagconifeer
Botanische naam: Chamaecyparis lawsoniana Columnaris
Toepassing: Haagplant, solitair en groepsbeplanting
Maximale grootte: 8 - 10m
Jaarlijkse groei: 20 - 30 cm
Blad: Donkergroen met blauwe naalden
Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: Bij voorkeur een losse, goed gedraineerde grond. Absoluut geen leemgrond, de grond mag geen wateroverlast veroorzaken
Winterhard: Uitstekend, tot -25 / -30 °C
Planttijd: Van eind september tot mei (uitzondering zijn perioden van hitte en vorst)
Verzorging: Bemesten: maart - juni.
Snoeien: april - juni en september.
Bewateren: bij het aanplanten en tijdens droge perioden.
Bemesting: Compost, Coniferen & Taxusmest, hoornspaanders

Topkwaliteit Blauwe Californische Cipres haagplanten

Wanneer je op zoekt ben naar een eenvoudige en efficiënte manier om online haagplanten te kopen, ben je bij Gardline aan het juiste adres. Wij bieden jou namelijk kwalitatieve haagplanten tegen een aantrekkelijke prijs. Hieronder lees je meer over onze boomkwekerij, waarom je het beste bij ons kunt bestellen en hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw haagplant.

In onze webshop navigeer je gemakkelijk naar de door jou gewenste haagplant. Je vindt in één oogopslag de verschillende hoogtes met de daarbij horende prijzen. Zo maak je altijd de juiste keuze voor jouw tuin. Hieronder lees je meer over onze boomkwekerij, hoe je de haagplanten bestelt en hoe je deze planten het beste kunt verzorgen.

Onze Chamaecyparis lawsoniana Columnaris boomkwekerij

Wanneer je een geschikte haagplant voor jouw tuin hebt gevonden, kunnen wij jou verzekeren dat je een juiste keuze maakt. Wij verzorgen onze Blauwe Californische Cipres haagplanten namelijk tijdens het groeiproces en zorgen ervoor dat deze voldoende water en voedingsstoffen binnenkrijgen. Elk jaar worden onze planten op het juiste moment gesnoeid, bemest en besproeid, zodat de wortels zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Zo kunnen wij jou de garantie geven dat de Blauwe Californische Cipres lekker lang meegaat.

Blauwe haagplant snoeien

Geniet zo lang mogelijk van jouw Blauwe Californische Cipres!

Wij adviseren je graag over het onderhoud van jouw Blauwe Californische Cypres haagplant. Hieronder lees je de hoe je deze haagplant het beste kunt planten, snoeien en bemesten.

Wanneer kan ik het beste mijn Blauwe Californische Cipres planten?

Je plaatst de Blauwe Cypres moeiteloos in de zon, halfschaduw of zelfs helemaal in de schaduw. Afhankelijk van het weer kunnen kluiten worden geplant van ongeveer eind september tot mei. Planten die in potten worden gekweekt, kunnen het hele jaar door worden geplant. Uitzonderingen van deze planttijd zijn zware vorst, extreme nattigheid of hitte.

Hoe vaak moet ik mijn haagplant snoeien?

Een groot voordeel van de Blauwe Californische Cipres is dat het een onderhoudsvriendelijke plant is. De plant groeit jaarlijks zo’n 20 tot 30 centimeter, dus hoef je hem maar 1 tot 2x per jaar te snoeien. Maar wanneer kun je deze haagplant nou het best snoeien? De beste snoeitijd is rond april/juni en september. Let daarbij op dat je niet te diep in het oude hout snoeit, want dan groeit deze Californische Cypres niet meer uit. Deze Cypres kent geen bloeiperiode en er groeien dan ook geen bloemen of besjes tussen het blauwgroene blad.

Wanneer moet ik mijn Cipres bemesten?

Wil je de groei van jouw plant bevorderen? Dan adviseren we om deze haagplant van maart tot juni te bemesten met speciale Cipressen meststof, compost of hoornschaafsel. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen. Bemesting is belangrijk bij het aanplanten, daarna is een enkele bemesting in het voorjaar voldoende. Let er wel op dat je de haagplant niet overbemest met Cipressen meststof.

Waarom bestellen bij Gardline?

Via onze webshop kun je eenvoudig en snel de Blauwe haagconifeer online aanschaffen. Nadat jij jouw bestelling hebt geplaatst, zit jouw werk er alweer op. Het team van Gardline krijgt automatisch een melding van jouw bestelling en gaan direct voor jou aan de slag! Gardline zal de coniferen fris van de boomkwekerij rooien of verzamelen. Vervolgens worden de coniferen klaargezet voor verzending. De prijzen in onze webshop zijn all-inclusive. Dit houdt in dat je betaalt voor zowel de verwerking als de bezorging van jouw bestelling.

De haagplanten worden bij jou thuis afgeleverd, zodat jij kunt genieten van jouw nieuwste aanwinst. Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

Heb je nog vragen over de Blauwe Californische Cypres haagplant? Neem dan gerust per e-mail, telefoon of via Whatsapp contact met ons op.

Wil je toch liever een andere haagplant dan de Blauwe Californische Cypres haagplant? Kijk dan ook eens bij de Gele Californische Cypres, Beuk, Liguster of Thuja. Misschien geven deze haagplanten de gewenste beschutting in jouw tuin.

Blauwe Californische Cipres aangroeigarantie bij Gardline

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende Cipresplanten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit. 

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze Cipressen, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Overleeft je plant het niet de eerste 3 maanden na aankoop, dan krijg je (een deel van) jouw geld voor betreffende plant terug:

 • Maand 1 = 100% terugbetaling van jouw gesneuvelde Blauwe Californische Cipres
 • Maand 2 = 25% terugbetaling van jouw gesneuvelde Blauwe Californische Cipres
 • Maand 3 = 10% terugbetaling van jouw gesneuvelde Blauwe Californische Cipres

Blauwe Californische Cipressen zijn levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden. Naast de geboden aangroeigarantie, geven wij ook extra informatie per plantensoort op onze blog-, twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Gardline | Logo Gardline

Blauwe cipres kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5