incl. BTW & incl. bezorging
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Fruitbomen

Fruitbomen

fruitbomen kopen - Mooie en functionele toevoeging aan elke tuin

Wil jij genieten van de natuurlijke schoonheid en heerlijke vruchten in jouw eigen tuin? Dan zijn fruitbomen een geweldige keuze! Van de sappige pruimen van de pruimenboom tot de knapperige appels van de appelboom, er is voor ieder wat wils. Lees verder om te ontdekken welke fruitbomen het beste passen bij jouw tuin en hoe je ze kunt laten groeien en bloeien.

Fruitboom kopen - Alles wat je moet weten

Stel je eens voor dat je elke ochtend wakker wordt met het geluid van vogels in jouw eigen fruittuintje, hoe heerlijk is dat? Met een fruitboom in jouw tuin geniet je niet alleen van een prachtig stukje natuur, maar kun je ook nog eens profiteren fruit uit eigen tuin. Maar hoe kies je nou de juiste boom voor jouw tuin? Lees snel en kom erachter welke fruitboom het beste bij jouw wensen en tuin past!

Fruitbomen kopen | Appelboom | Gardline

Soorten fruitbomen in het assortiment van Gardline

Fruitbomen komen in allerlei soorten en maten. Zo bestaan er hoogstam fruitbomen, laagstam fruitbomen, maar ook halfstam fruitbomen. Wil je één of meerdere fruitbomen kopen? Zorg er dan voor dat je een fruitboom koopt die past bij jouw wensen. De volgende fruitbomen hebben wij in ons assortiment:

Fruitbomen kopen | Walnootboom | Gardline

De vijgenboom

De vijgenboom  (Ficus carica) is een elegante boom. Deze boom heeft warmte nodig om te groeien en gedijt dus het beste in gebieden met een mediterraan klimaat. Vijgen zijn - vooral tijdens een warme zomer - dol op water. Wanneer het blad van deze boom gaat hangen, weet je dat het hoog tijd is om de boom water te geven. De vijgenboom produceert zoete en sappige vruchten, waar je heerlijk van kunt snoepen.

De walnotenboom

Walnotenbomen (Juglans regia) zijn grote bomen. Toch is de groei van deze boomsoort relatief langzaam. Deze notenboom bloeit in de periode april tot ca. mei. De eetbare vruchten geeft de boom in september /oktober af. Hou er wel rekening mee dat het na de planting van deze boom tot wel 10 jaar kan duren voordat ze walnoten produceren. Walnootbomen hebben veel zonlicht nodig.

De pruimenboom

Pruimenbomen (Prunus domestica) zijn populaire fruitbomen, die men plant vanwege de eetbare pruimen die deze boom produceert. Wil je deze fruitboom kopen? Dat snappen we, de pruimenboom heeft namelijk weinig onderhoud nodig. Daarnaast is hij ook nog eens eenvoudig te kweken. Dit maakt de boomsoort uitstekend geschikt voor mensen die niet beschikken over groene vingers.

Kersenbomen

Een andere populaire fruitboom zijn Kersenbomen. De kersenboom (Prunus avium) heeft een prachtige bloesem in het voorjaar en is hierdoor een echte blikvanger in jouw tuin. De eetbare kersen hebben vaak een zoete smaak en zijn rijk aan voedingsstoffen. Maak een heerlijke monchoutaart versierd met kersen uit eigen tuin (en deel een stukje met ons)! 

Fruitboom kopen | kersenbomen | Gardline

Appelbomen

Appelbomen zijn een van de meest geliefde en populaire fruitboomsoorten. De appelboom (Malus domestica) is ook voorzien van een prachtige bloesem. De eetbare appels vormen een gezonde toevoeging aan jouw dieet. Daarnaast zijn appels veelzijdig inzetbaar. Een glaasje appelsap of appeltaart uit eigen tuin? Dat kan!

Perenbomen

Perenbomen (Pyrus communis) zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, elk met eigen specifieke eigenschappen. Zo heb je perenbomen die goed gedijen in koudere klimaten, maar ook perenbomen die het juist goed doen in een warmer klimaat. Momenteel heeft Gardline twee soort perenbomen in het assortiment: De Williams peer en de Conference peer. Beide perenbomen zijn voor velen bekende boomsoorten. Deze boomsoorten staan bekend om het telen van heerlijke, zoete peren, die je direct na het plukken kunt eten.

Hoogstam fruitboom kopen - Pluk een vrucht uit je eetbare tuin!

Fruitbomen kopen voor in de tuin? Houd dan rekening met een aantal factoren.

  • Standplaats
  • Verzorging

Standplaats en grond

Wil je één of meerdere fruitbomen kopen voor in de tuin? Houdt dan rekening met de standplaats en het soort grond. Veel fruitbomen hebben graag een plekje met veel zon. Zorg er dus voor dat je weet wat de eisen van jouw gewenste fruitboom is en geef jouw boom - indiens gewenst - een plek met voldoende zonlicht. 

Controleer daarnaast de bodemgesteldheid van je tuin en voeg de juiste voedingsstoffen toe, zodat de fruitboom goed kan groeien. DCM Vivimus bodemverbeteraar zorgt ervoor dat je de kwaliteit van de grond aanzienlijk verbetert. Hierdoor geef je de fruitboom de beste start!

Verzorging

Iedereen wilt uiteindelijk een mooie boom in de tuin. In sommige gevallen heeft jouw boom dan wat extra verzorging nodig. Dit is verschillend per boomsoort. Daarom is het belangrijk om van te voren al te weten hoe groot de door jou gewenste boom kan worden, hoeveel ze jaarlijks groeien en hoeveel ruimte ze dus nodig hebben in jouw tuin.

Sommige fruitbomen worden behoorlijk groot, waardoor ze niet geschikt zijn om in een kleine tuin te planten. Een andere soort fruitboom is daarentegen een stuk kleiner en heeft dus minder ruimte nodig. Kies dus een maat fruitbom die past bij jouw tuin en behoeften.

Wees daarnaast ook alert op de verzorgingseisen van de boom. Hoe vaak moet je de boom bemesten? Hoe snel groeit de boom? Hoe snoei je de boom het beste? Bij sommige boomsoorten snoei je de takken van de boom 1x per jaar, terwijl andere soorten baat hebben aan meerdere snoeibeurten per jaar.

Fruitbomen | Pruimenboom | Gardline

Fruitboom kopen bij Gardline - zo doe je dat!

Fruitbomen kopen bij Gardline is gemakkelijk, snel en betrouwbaar! Kies de gewenste fruitboom, geef de gewenste leverdatum aan en voor je het weet is de fruitboom alweer geleverd! Neem eens een kijkje tussen ons aanbod en kom erachter welke boom het beste past in jouw tuin. Kijk eens bij de vijgenboom, walnotenboom, pruimenboom, kersenboom, appelboom of perenboom. 

FAQ - Veelgestelde vragen over fruitbomen

Wanneer moet de fruitboom gesnoeid worden?

De verschilt per fruitboom, omdat de groeisnelheid ook per boom verschilt. Daarnaast zit er een verschil in de periode waarin verschillende soorten fruitbomen vruchten dragen. In de meeste gevallen kun je het najaar en/of vroege voorjaar aanhouden, wanneer de boom nog in de ruststand verkeerd en nog niet aan het bloeien is.

Wanneer moeten fruitbomen worden geplant?

Ook in dit geval verschilt dit per boomsoort, omdat er een verschil zit in de eigenschappen van de boom per soort. Net zoals de beste snoeitijd, kun je fruitbomen het beste planten in de rustperiode. Dit houdt in wanneer de boom nog niet aan het groeien en bloeien is. Hierdoor kan de boom al zijn energie richten op het wortelen en wennen aan de nieuwe omgeving. Wanneer je de boom plant in een bloeiperiode, kan dit de boom te veel energie kosten. Waardoor de boom niet het beste kan groeien.

Welke grond hebben fruitbomen nodig?

De meeste fruitbomen hebben genoeg aan een waterdoorlatende, vruchtbare grond. Omdat dit per fruitboomsoort verschilt, is er geen eenduidig antwoord op te geven. Kijk hiervoor dus bij jouw specifieke boomsoort.

Gardline - jouw online tuincentrum | Logo
check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5