incl. BTW & incl. bezorging
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Zuilbomen

Zuilbomen

 Zuilbomen kopen - Smalle bomen voor in de tuin

Zuilbomen, de perfecte verticale oplossing voor jouw tuin! Voeg elegantie en structuur toe aan de grote of kleine tuin met onze prachtige  zuilbomen. Ontdek ons assortiment in zuilbomen en creëer een stijl- en sfeervolle tuin! Haal jouw ideale zuilboom vandaag nog in huis en geniet van de schoonheid van zuilbomen in jouw eigen buitenparadijs!

Zuilboom kopen - Alles wat je moet weten

Ontdek ons assortiment in zuilbomen en creëer een stijl- en sfeervolle tuin! Lees hier alle informatie over zuilbomen die je nodig hebt.

Wat zijn zuilbomen?

Zuilbomen, ook wel zuilvormige bomen, zijn bomen met een opvallend smalle en verticale groeivorm. Ze kenmerken zich door hun rechtopstaande takken en compacte kroon, waardoor ze een soortgelijk uiterlijk hebben als die van een zuil of pilaar.  Hierdoor nemen ze in de breedte erg weinig ruimte in en zijn ze geschikt voor zowel een grote tuin als een kleine tuin, zoals bijvoorbeeld een voortuin. Deze bomen bieden een prachtig contrast en een gevoel van structuur in de tuin.

Zuilbomen zijn geschikt voor verschillende soorten tuinen

Zuilvorm bomen zijn erg geschikt voor tuinen met beperkte ruimte, smalle doorgangen, terrassen of patio's waar horizontale ruimte beperkt is. Je kunt ze planten in een rij langs een oprijlaan, maar ook solitair zijn deze bomen een prachtig plaatje. Ze zijn ook ideaal voor het creëren van wat privacy, het markeren van een ingang of het toevoegen van een verticaal accent in een tuinontwerp. Of je nu een moderne, strakke tuin of een romantische sfeer in de tuin hebt, zuilbomen voegen een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte.

Zuilbomen kopen | Zuilamberboom | Gardline

Zuilbomen in het assortiment van Gardline

Ons assortiment zuilbomen biedt een verscheidenheid aan opties die aan jouw specifieke behoeften voldoen. Of je nu op zoek bent naar een zuilboom met levendige herfstkleuren of groene schoonheid gedurende de zomer, wij hebben de perfecte keuze voor jou. 

Zuilbomen zijn de perfecte keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar verticale accenten en compacte groei. Of je nu een kleine stadstuin, een smalle oprit of een moderne buitenruimte hebt, zuilbomen bieden de ideale oplossing voor beperkte ruimtes. Gardline heeft de volgende boomsoorten in het assortiment:

Zuilesdoorn (Acer platanoides 'Columnare')

De zuilesdoorn is een prachtige zuilboom met een opvallende smalle groeivorm. Met zijn slanke, rechtopstaande takken en compacte kroon voegt deze boom een verticaal element toe aan jouw tuin. De esdoorn staat bekend om zijn opvallende herfstkleuren, variërend van geel tot oranje en rood. Het is een uitstekende keuze voor tuinen met beperkte ruimte, waar hij hoogte en structuur biedt zonder veel horizontale ruimte in te nemen.

Zuilhaagbeuk (Carpinus betulus 'Frans Fontaine')

De zuilhaagbeuk, ook wel bekend als Carpinus betulus 'Frans Fontaine', is een prachtige zuilvormige boom met een elegante uitstraling. Met zijn smalle, opgaande groeiwijze past deze boom perfect in smalle tuinen of langs opritten. De zuilhaagbeuk heeft donkergroen blad dat in de herfst een mooie geeloranje kleur krijgt. Het is een sterke en winterharde boom die gemakkelijk te onderhouden is en weinig snoei vereist. Deze haagbeuk is winterhard tot zo'n -25 °C.

Zuilhaagbeuk ( Carpinus betulus 'Lucas')

Een andere geweldige keuze voor zuilbomen is de zuilhaagbeuk, ook bekend als Carpinus betulus 'Lucas'. Deze boom heeft een vergelijkbare groeivorm als de 'Frans Fontaine' variant, met een smalle en rechtopstaande kroon. De zuilhaagbeuk 'Lucas' is een snelgroeiende boom met frisgroen blad dat in de herfst een prachtige gouden kleur krijgt. Deze boom is zeer geschikt voor het creëren van een verticaal accent in jouw tuin.

Zowel de 'Frans Fontaine' als de 'Lucas' zuilhaagbeuken stellen weinig eisen als het gaat om standplaats. Deze bomen groeien in alle soorten grond, maar hebben een lichte voorkeur voor een leemhoudende bodem.

Zuilamberboom (Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette')

De zuilamberboom, ook wel bekend als Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette', is een prachtige zuilvormige soort boom met een opvallende structuur en textuur. Met zijn smalle, rechtopstaande takken en compacte kroon voegt deze zuilvormige amberboom een elegante verticale dimensie toe aan jouw landschap. De zuilamberboom 'Slender Silhouette' heeft diep ingesneden bladeren die in de herfst prachtig verkleuren naar tinten van geel, oranje en rood. De amberboom is dus een uitstekende keuze voor tuinen met beperkte ruimte waar een verticaal accent gewenst is.

Zuilboom kopen | zuil amberboom | Gardline

Zuilbomen - Onderhoud en verzorging

Om jouw zuilbomen in optimale conditie te houden, is het belangrijk om ze regelmatig te snoeien en goed te verzorgen. Gelukkig zijn zuilbomen gemakkelijk te onderhouden. Met regelmatig snoeien behoud je de vorm en grootte van deze bomen. Hierdoor kun je ze perfect passend voor jouw tuin.

Snoeien speelt een cruciale rol bij het behouden van de compacte vorm en het bevorderen van een gezonde groei. Het beste moment om een zuilboom te snoeien is tijdens de late winter of het vroege voorjaar, wanneer de boom in rust is. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken.

Naast snoeien is het essentieel om jouw zuilbomen goed te verzorgen. Zorg voor een gezonde bodemgesteldheid. Dit doe je door tijdens de aanplanting gebruik te maken van een grondverbeteraar. Grondverbeteraars zorgen voor een voedingsrijke bodem, wat uiteindelijk weer bevorderlijk is voor een goede bodemstructuur.

Het bemesten van zuilbomen in het voorjaar bevordert een gezonde groei en bloei. Daarnaast krijgt het blad een intensere kleur, wanneer bomen gezond zijn. Zorg ervoor dat de boom voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef indien nodig water rondom de wortels.

Met de juiste snoei en verzorging zul je jarenlang kunnen genieten van prachtige, gezonde zuilbomen in jouw tuin. Vergeet niet om regelmatig de groei en gezondheid van de boom te controleren en indien nodig actie te ondernemen. Met liefde en aandacht zullen jouw zuilbomen prachtig gedijen. Creëer jouw droomtuin met zuilvormige bomen en haal het maximale plezier uit jouw buitenruimte.

Zuilbomen kopen met aangroeigarantie

Bij de boomkwekerij selecteren we onze zuilbomen zorgvuldig op basis van kwaliteit. Zo kunnen we ervoor zorgen dat jij optimaal geniet van jouw pilaarvormige boom. Jouw tuinplezier is immers onze passie. 

Omdat wij zeker zijn van de kwaliteit die wij leveren, bieden wij jou zelfs een aangroeigarantie aan van ten minste 3 maanden! Heb je samen met de aankoop van jouw zuilbomen ook de DCM vivimus bodemverbeteraar bij ons aangeschaft? Dan krijg je zelfs 4 maanden aangroeigarantie!

Kies voor hoogte en elegantie in jouw tuin - bestel jouw zuilboom vandaag nog!

Zuilboom kopen | zuilhaagbeuk | Gardline

FAQ - Veelgestelde vragen over zuilbomen

Heb je nog vragen over de zuilboom? Neem dan gerust contact met ons op of kijk of je vraag wellicht hieronder beantwoord wordt.

Wat is een zuilboom?

Een zuilboom of kolomboom is een boom met een opvallend smalle en verticale groeivorm. Een zuilboom kenmerkt zich door de compacte kroon en rechtopstaande takken, waardoor hij weinig horizontale ruimte in beslag neemt. Zuilbomen worden vaak gekozen vanwege hun elegante uitstraling en hun vermogen om verticale accenten toe te voegen aan tuinen met beperkte ruimte.

Hoe kan ik een zuilboom snoeien?

Het snoeien van een zuilboom is belangrijk om de gewenste vorm en grootte te behouden. Over het algemeen is snoeien in het late winterseizoen, wanneer de boom in rust is, de beste tijd. Hier zijn een paar stappen om een zuilboom te snoeien:

 1. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken met een scherpe snoeischaar of takkenschaar.
 2. Knip eventuele overlappende takken weg om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelvorming te voorkomen.
 3. Snoei takken die naar binnen groeien of die de gewenste vorm van de zuilboom verstoren.
 4. Zorg ervoor dat je snoeit volgens de natuurlijke groeipatronen van de boom en vermijd overmatig snoeien.

Het is altijd raadzaam om specifiek snoei-advies te raadplegen die specifiek zijn voor het type zuilboom dat je hebt, omdat verschillende soorten mogelijk iets andere snoei-eisen hebben.

Hoe kies ik de beste zuilboom?

Bij het kiezen van de beste zuilboom voor jouw tuin, zijn er een paar factoren om rekening mee te houden:

 1. Ruimte: Meet de beschikbare ruimte in jouw tuin en kies een zuilboom die qua grootte past. Houd rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de boom.
 2. Groeiomstandigheden: Zuilbomen hebben specifieke groeiomstandigheden nodig. Controleer de bodemvereisten, zonlichtbehoefte (standplaats) en winterhardheid van de boom en zorg ervoor dat ze geschikt zijn voor jouw tuinomgeving.
 3. Uiterlijk en functie: Overweeg het gewenste uiterlijk en de functie van de zuilboom. Wil je een boom met prachtige bloesems in het voorjaar of herfstkleuren? Wil je privacy creëren of een accent in jouw tuin leggen?
 4. Onderhoud: Denk na over het niveau van onderhoud dat je bereid bent te geven. Sommige zuilbomen vereisen regelmatige snoei en verzorging, terwijl andere minder onderhoudsintensief zijn.

Gardline Logo

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5