incl. BTW & incl. bezorging
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Bolbomen

Bolbomen

Bolboom kopen - Een speels uiterlijk voor je tuin

Transformeer je tuin in een betoverend paradijs met bolbomen! Met ronde bomen creëer je een speels karakter in jouw tuin. Betreed een wereld vol charme en schoonheid terwijl de strakke bolbomen jouw tuin een uniek karakter geven. Bekijk nu ons aanbod in bolbomen en creëer de tuin waar je altijd van hebt gedroomd!

Bolbomen kopen - Alles wat je moet weten

Bolbomen geven jouw tuin een magische transformatie

Stel je eens voor: een tuin die straalt met een vleugje betovering, een oase van schoonheid en structuur. Dat is precies wat bolbomen kunnen toevoegen aan jouw buitenruimte. Met hun elegante bolvormige kroon, weelderige ronde kruinen en speelse uitstraling zijn bolbomen de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een tuin met karakter.

Bolboom kopen | Bolphotinia | Gardline

Bolboom kopen - Ontdek ons aanbod in bolbomen

Laat jouw tuin tot leven komen met de betoverende aanwezigheid van bolesdoorns, boltrompetbomen, bolamberbomen of bolphotinia's. Deze bolvormige schoonheden brengen niet alleen een gevoel van harmonie en balans, maar bieden ook een prachtig decor voor jouw buitenruimte, gedurende alle seizoenen. Hieronder worden enkele populaire soorten bolbomen besproken:

Bolamberboom (Liquidambar styraciflua 'Gumball')

De bolamberboom is een sierlijke bolboom met prachtige herfstkleuren. Deze boom staat bekend om zijn diep ingesneden, esdoornachtige bladeren die in de herfst veranderen in een spectaculaire mix van rood, oranje en geel. De bolamberboom is een eyecatcher in elke tuin en voegt kleur en textuur toe aan het landschap. Deze boom gedijt het beste in goed doorlatende grond en kan een uitstekende keuze zijn voor het toevoegen van structuur en visuele aantrekkingskracht aan je buitenruimte. 

Bolboom kopen| Gardline

Bolesdoorn (Acer platanoides 'Globosum') 

De bolesdoorn, ook wel bekend als de bolvormige Noorse esdoorn, is een prachtige bolboom die een perfecte ronde kroon vormt. Deze boom is geliefd om zijn sierlijke bladeren en aantrekkelijke groeivorm. De bolesdoorn gedijt goed in zon tot halfschaduw en kan een opvallend middelpunt zijn in elke tuin. Met zijn compacte formaat is de bolesdoorn een uitstekende keuze voor kleinere tuinen of patio's waar ruimte beperkt is.

Boltrompetboom (Catalpa bignonioides 'Nana')

De bolcatalpa, ook wel bekend als de boltrompetboom, is een charmante bolboom met grote hartvormige bladeren en trompetvormige bloemen in de zomer. Deze boom staat bekend om zijn opvallende verschijning en kan een prachtig accent vormen in landschappen. De boltrompetboom gedijt goed in volle zon en is een favoriete keuze vanwege zijn winterhardheid en relatief onderhoudsarme eigenschappen.

Bolphotinia (Photinia x fraseri 'Red Robin')

De bolphotinia, ook wel bol glansmispel genoemd, is een prachtige bolvormige boom. Deze boom heeft glanzende bladeren en felrode jonge bladeren die later donkerder groen worden. Deze groenblijvende boom voegt het hele jaar door kleur en textuur toe aan de tuin. Met zijn compacte formaat en levendige bladkleur is de bolphotinia een aantrekkelijke keuze voor tuinen die een opvallend element nodig hebben.

Met hun unieke vorm en opvallende verschijning zijn bolbomen een geweldige keuze om visuele interesse en structuur aan jouw tuin toe te voegen. Of je nu kiest voor de bolesdoorn, bolcatalpa, bolamberboom of bolphotinia, deze bolvormige bomen zullen zeker een statement maken in jouw buitenruimte. Zorg ervoor dat je de specifieke behoeften van elke boom begrijpt en geniet van de schoonheid die ze te bieden hebben.

Bolboom kopen bij Gardline

Kies voor kwaliteit en zekerheid met onze aangroeigarantie

Bij Gardline staat kwaliteit voorop. We kweken onze bomen met veel zorg en expertise, zodat jij verzekerd bent van gezonde en sterke bolbomen die bovendien lang meegaan. Omdat wij achter onze kwaliteit staan, bieden wij een aangroeigarantie van ten minste 3 maanden op al onze bolbomen.

Koop je ook de DCM Vivimus bodemverbeteraar bij ons? Dan verlengen wij de garantie zelfs naar 4 maanden. Zo kun jij met een gerust hart geniet in jouw tuin, wetende dat jouw bolboompje goed zal gedijen.

Bolbomen kopen | Gardline

FAQ - Veelgestelde vragen over bolbomen

Welke bolbomen zijn er? 

Bij Gardline bieden we verschillende soorten bolvormige bomen aan, waaronder:
Bolesdoorn (Acer platanoides 'Globosum'): Dit is een bolvormige variant van de gewone esdoorn. Deze bomen hebben een mooi donkergroen blad.

Bolcatalpa (Catalpa bignonioides 'Nana'): Dit zijn compacte bolvormige bomen met grote hartvormige bladeren en opvallende bloemen.

Bolamberboom (Liquidambar styraciflua 'Gumball'): Deze bolvormige variant van de amberboom heeft decoratief blad dat in de herfst prachtige kleuren krijgt.

Bolphotinia (Photinia fraseri 'Red Robin'): Dit is een bolvormige struik met glanzend groen blad dat in het voorjaar rood uitloopt.

Wat is een bolboom?

Een bolboom is een boomvariëteit die is gesnoeid of gekweekt om een bolvormige kroon te hebben.  De bolboom creëert men door de takken van deze boom op een bepaalde hoogte te snoeien. Hierdoor krijgt de boom een compacte, bolvormige groeiwijze. Bolbomen worden vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen vanwege hun opvallende vorm.

Welke bolbomen zijn groenblijvend?

Bij Gardline is de bolphotinia (Photinia fraseri 'Red Robin') een groenblijvende bolboom. Dit betekent dat de boom zijn bladeren gedurende het hele jaar behoudt en niet kaal wordt in de winter. De bolphotinia heeft glanzend groen blad dat een prachtig contrast vormt met de rode uitlopers in het voorjaar.

Logo | Gardline | Online tuincentrum

Bolbomen kopen | Gardline

 


    
  
check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5