incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit/ pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse coniferen van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Thuja plicata Martin

Thuja plicata Martin kopen | Levensbomen | Gardline

Thuja plicata Martin - de ideale haagconifeer

Snelgroeiende en mooie wintergroene conifeer
Groeit op bijna alle grondsoorten

De Thuja plicata Martin is een conifeer die een prachtige, compacte en groenblijvende haag vormt. De coniferenhaag biedt u permanente bescherming van uw privacy en tuinplezier.

Er zijn 8 producten.

Terug naar boven

Thuja plicata Martin kopen - Informatie Gardline

Vanwege zijn mogelijke grootte van 15 m en zijn snelle groei wordt de met de Latijnse naam bekende Thuja plicata Martin in Nederland ook wel de Reuzenlevensboom genoemd.

Deze levensboom is als vele toepassingen geschikt: als haagconifeer, solitaire plant of bijvoorbeeld als boom. De redenen om de Thuja Martin te kopen zijn divers: net zoals de meeste Thuja’s is de conifeer winterhard en groenblijvend, snoeiverdraagzaam en vraagt hij weinig onderhoud.

Levensboom Thuja plicata Martin kopen - Gardline

Thuja plicata Martin - Snelgroeiende haagconifeer

Voordelen van de Reuzenlevensboom Martin

 • Snelgroeiende haagconifeer
 • Recht opgaande groei; daardoor relatief smal groeiend
 • Winterhard en bladhoudend
 • Groeit in bijna alle grondsoorten
 • Weinig onderhoud nodig

Thuja plicata Martin haag

De Thuja plicata Martin bezit veel eigenschappen die hem een perfecte haagconifeer maken. De conifeer groeit snel, rechtopgaand en daarom relatief smal, zodat hij al vlot de gewenste hoogte behaalt en een praktische smalle thujahaag vormt.

De plant is bladhoudend. Dit houdt in dat de naalden er niet afvallen, maar juist jaarrond groen blijven. Bovendien is de Thuja conifeer winterbestendig; winterhard tot extreem vorstbestendig en weerbaar tegen de wind. Deze haagconifeer is een goede aanvulling op jouw tuin; de haag van de Reuzenlevensboom Martin biedt een permanente zichtdichte erfafscheiding. Perfect voor privacy in de tuin.

De Thuja Martin groeit in nagenoeg alle grondsoorten. Voldoende vochtige grond rondom de plant is van belang, omdat deze Thuja gevoelig is voor langdurige droge periodes. De Thuja conifeer ontwikkelt een diepgaande hoofdwortel en een fijn vertakt wortelgestel dicht onder het maaiveld. In de zon en halfschaduw groeit de plant het beste. De naalden van de conifeer hebben een matgroene tot donkergroene kleur. Wanneer de Thuja plicata Martin gesnoeid wordt, verspreidt hij een lekkere geur.

Aandachtspunt hierbij is dat de Thuja conifeer kan beschadigen als hij in het oude hout wordt gesnoeid. Op het oude hout groeit namelijk geen nieuw loof meer. Ondanks dat de haagconifeer weinig onderhoud vraagt, is er naast het snoeien een andere eigenschap waarmee rekening gehouden moet worden. De Reuzenlevensboom Martin kan niet goed tegen te veel droogte.

Thuja plicata Martin kopen | Gardline

Thuja plicata Martin informatie

Eigenschappen van de reuzenlevensboom

Gebruikelijke naam: Reuzenlevensboom Martin
Botanische naam: Thuja plicata Martin
Toepassing: Haag, solitair, boom in (half)schaduwrijke achtertuin
Maximale grootte: 10 - 15 m
Jaarlijkse groei: De haagconifeer groeit jaarlijks 30 - 40 cm
Blad: Groenblijvend, bladhoudend. Grote, matgroene naalden. Schubvormig
Standplaats: Zon en halfschaduw
Grondsoort: De Thuja plicata Martin groeit in nagenoeg alle grondsoorten, maar is gevoelig voor langdurige droge periodes
Winterhard: Zeer goed (vorstbestendig tot circa -20 à -23˚C)
Wanneer planten: Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen kluitplanten vanaf eind september/ begin oktober tot circa eind mei worden geplant. Let erop de conifeer niet te planten tijdens perioden van extreme vorst, hitte of langdurige regenval
Verzorging: Het beste kunt u de conifeer snoeien in het begin van de herfst (september), voor een compacte, goed vertakte Thujahaag is een 2e snoeibeurt voor de langste dag (21 juni) raadzaam. Na het planten en tijdens droge perioden de Thuja Martin goed water geven
Bemesting: Eens per jaar coniferenmest of koemestkorrelReuzenlevensboom Thuja Martin online kopen

De veel verkochte thuja haagconifeer

Van ons assortiment Reuzenlevensbomen is de Thuja plicata Martin de meest verkochte soort. In onze webshop kun je de gewenste Reuzenlevensboom Martin online kopen. Omdat wij graag in jouw tuinideeën voorzien, bieden wij een ruime keuze. Zo kun je kiezen uit diverse maten, waardoor optimaal van de tuin genoten kan worden.

Tijd met familie of vrienden in de tuin doorbrengen moet plezier betekenen. De tuin moet een ruimte zijn waar je geniet. Die gedachte staat centraal bij het team van Gardline. Gezonde groeiende en bloeiende planten zorgen voor deze sfeer en voor dit gevoel.

Topkwaliteit thuja planten kweken

Om ultiem van jouw tuin te genieten, steken wij veel tijd en energie in het kweken van onze groenblijvende haagconiferen. Wij willen namelijk planten van topkwaliteit bieden.

Ook voor de Thuja plicata Martin geldt dit. Op onze boomkwekerij kweken en verzorgen we de Reuzenlevensboom intensief. Jaarlijks wordt de thuja gesnoeid en bemest en in de zomermaanden sproeien we hem middels onze sproei-installatie veelvuldig. Om de ontwikkeling van de kluit te verbeteren, verplanten we de Thuja plicata Martin conifeer elke drie jaar. De kluit wordt dan gestimuleerd om veel kleine haarwortels aan te maken, wat de kans op aangroeien vergroot.

Door onze intensieve kweekwijze bieden wij op al onze haagplanten aangroeigarantie.

Reuzenlevensboom Martin haag online kopen

Als je weet hoeveel meter Thujahaag je wilt, is het aantal benodigde haagconiferen eenvoudig uit te rekenen. Van elke plant op onze webshop is bij elke grootte de gewenste plantafstand vermeld.

Via onze webshop is het dus makkelijk om de reuzenlevensboom Martin haag online te kopen. Je plaatst jouw bestelling, betaalt deze en geeft de gewenste afleverdag door. Vervolgens ontvangt het team van Gardline automatisch jouw bestelling. De Thuja plicata Martin haagconiferen worden daarna uit het land gerooid, wat betekent dat je frisse planten ontvangt. We maken jouw haagconiferen verzendklaar en organiseren het vervoer. De gewenste Thuja plicata Martin wordt daarna bij jou op de stoep afgeleverd. Handig toch?

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de mogelijkheden voor het afhalen van bestellingen.

Omdat Gardline van helderheid houdt, hebben we onze palletaanbiedingen samengesteld. Dit zijn aanbiedingen, waarbij de planten, handling, verpakking en overige kosten inbegrepen zijn. Deze aanbiedingen zijn dus all-in; voor deze prijs heb je jouw gewenste planten thuis. Ook zijn er voor de Reuzenlevensboom Martin palletaanbiedingen in onze coniferen webshop beschikbaar.

Levensboom Thuja plicata Martin planten - Gardline

Lang van de thujahaag genieten

Zoals meerdere keren aangegeven, vinden wij van Gardline plezier in de tuin belangrijk. Om van hagen te kunnen genieten en deze mooi te houden, is het nodig ze te onderhouden. Graag lichten wij toe hoe je jouw Thuja plicata Martin conifeer kunt onderhouden, zodat je lang van deze Thujahaag kunt genieten.

Jouw Thuja Martin haagplanten

Het planten van de Thuja plicata Martin is niet moeilijk. De Reuzenlevensboom is namelijk niet veeleisend als het om de grondsoort gaat. In licht vochtige grond gedijt hij het beste. Pas op voor extreem natte grond en zorg ervoor dat de plant niet lang in droogte staat. Eventuele aanvullende voedingstoffen tijdens het planten van de Levensboom Martin zijn compost of tuinturf. Gooi dit niet losjes in het gat, maar meng dit goed door de bestaande grond.

Een standplaats in de zon of in de halfschaduw stelt de haagconifeer erg op prijs.

In de periode nadat de Thuja coniferen geplant zijn, is water geven erg belangrijk. Allereerst houdt hij al niet van te veel droogte, maar in deze fase gebruikt hij ook veel energie. Het is daarom belangrijk dat de Thuja Martin voldoende tot veel water krijgt; geef hem dit ook. De eerste 3 tot 6 maanden is dit van belang.

Gardline tuintip
De grootte van de gewenste plicata Martin Thuja is van invloed op het aantal haagconiferen dat u bestelt. Als u een grotere haag wenst, heeft u minder Thuja’s nodig dan wanneer u met een kleinere Thujahaag wilt beginnen.

In de plantomschrijving van elke grootte heeft het team van Gardline de gewenste plantafstand weergegeven.

De reuzenlevensboom haag onderhouden

De Reuzenlevensboom Martin vraagt weinig onderhoud. Vanzelfsprekend wordt onderhoud wel gewaardeerd.

Hoe vaak moet ik de Thuja Martin snoeien?

In september de haagconifeer Thuja Martin snoeien is noodzakelijk. Om de compacte dichtheid van de thujahaag te bevorderen, adviseren wij de Levensboom ook in het voorjaar te snoeien. Doe dit voor de langste dag van het jaar. Let erop dat je alleen in het groene loof van de conifeer snoeit; op het oude hout groeit immers niets meer.

Wanneer moet ik mijn Thuja Martin bemesten?

Bemesten van de thujahaag werkt bevorderend. Dit geldt zeker als er in het voorjaar coniferenmest of koemestkorrel wordt gestrooid. De nieuwe scheuten van de Reuzenlevensboom groeien met deze nieuwe bemesting krachtiger.

Hoeveel water moet ik de Thuja Martin geven?

Het is voor de reuzenlevensboom Martin van belang dat de grond licht vochtig blijft. De conifeer is gevoelig voor (langdurige) droge grond. Houd hier rekening mee, zeker in de droge zomermaanden. Hierbij adviseren wij om de haagconiferen ’s avonds water te doen, om verbranding van het loof te voorkomen.

Levensboom Thuja plicata Martin snoeien - Gardline

Vragen over de Thuja plicata Martin?

In onze webshop vind je uitgebreide informatie over de eigenschappen, het planten en het onderhouden van de Thuja plicata Martin. Mocht je desondanks nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan per e-mailtelefoon of via Whatsapp. Ons team helpt jou graag verder!

Toch liever een andere haag in jouw tuin? Struin dan eens door ons assortiment bij de Thuja Brabant, de Thuja Smaragd of één van onze mooie laurieren. Wellicht dat deze haagplanten jou de gewenste erfafscheiding van jouw tuin bieden.

Thuja plicata Martin aangroeigarantie bij Gardline

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende Thujaplanten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit. 

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze thuja's, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Overleeft je plant het niet de eerste 3 maanden na aankoop, dan krijg je (een deel van) jouw geld voor betreffende plant terug:

 • Maand 1 = 100% terugbetaling van jouw gesneuvelde Thuja plicata Martin
 • Maand 2 = 25% terugbetaling van jouw gesneuvelde Thuja plicata Martin
 • Maand 3 = 10% terugbetaling van jouw gesneuvelde Thuja plicata Martin

Levensbomen zijn - zoals de naam al doet vermoeden - levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden. Naast de geboden aangroeigarantie, geven wij ook extra informatie per plantensoort op onze blog-, twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Gardline | Logo Gardline
Thuja plicata Martin kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5