incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit/ pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Groene Beuk

Groene beuk kopen | Fagus sylvatica | Gardline

Groene beuk kopen | Fagus sylvatica

Transformeer jouw tuin met de klassieke elegantie van de groene beuk (Fagus sylvatica) haag bij Gardline! Creëer privacy, structuur en natuurlijke schoonheid met deze veelzijdige haag. Ontdek ons assortiment en laat jouw buitenruimte stralen!

Er zijn 12 producten.

Terug naar boven

Groene beukenhaag kopen - Informatie

De beukenhaag (Fagus sylvatica) is een zeer bekende en veelgebruikte haag. In het voorjaar heeft de Fagus sylvatica prachtig groen blad. Tijdens de winter behoudt de plant zijn oranje-bruine bladeren, wat zorgt voor privacy gedurende deze periode. Deze geliefde haagplant kan zowel gebruikt worden voor lage als hoge hagen.

Voordelen van de groene beuk

 • Groene beukenhagen zijn bladhoudend
 • De groene beuk is winterhard
 • De Fagus sylvatica is makkelijk te snoeien
 • Met beukenhagen kun je een gemixte haag maken: een groene beuk gecombineerd met de rode beuk!

Nadelen van de groene beuk

 • De beukenhaag verdraagt geen natte of kleiachtige bodem
 • Het duurt een tijdje voordat het nieuwe blad aan de beukenhaag verschijnt. Deze komt namelijk pas laat in het voorjaar

Beukenhaag is bladhoudend in de winter

De groene beuk, ook wel bekend als de Fagus sylvatica, is een populaire keuze als haagplant. Dit komt door de sterke eigenschappen van de plant, de veelzijdige toepassingen, en bovenal het mooie uiterlijk. Het prachtige groene blad zorgt voor een mooie uitstraling in jouw tuin, zowel in het voorjaar als in de zomer.

De Fagus sylvatica behoudt zijn blad in de winter, waardoor de haag ook in die periode dicht en mooi blijft. De bladeren verkleuren in het najaar naar een prachtige bruine herfstkleur, maar in het voorjaar maakt de haag weer plaats voor nieuw groen blad.

Het planten van een groene beukenhaag

Wil jij een mooie en volle haag in jouw tuin creëren van de Fagus sylvatica? Dat kan! Zorg ervoor dat je voldoende beukenhagen per meter plant, zodat jouw haag vol en zichtdicht is.

Groene beuk met blote wortel plant je het beste in het najaar in de periode van oktober t/m maart. Wil je een groene beuk in pot kopen? Dan kun je deze in principe het hele jaar door planten. Een uitzondering is extreme hitte, nattigheid en vorst. 

Voor de aanplanting van een enkele rij van een kleine groene beukenhaag (van zo'n 60-80 cm) houd je een plantafstand van circa 5/6 planten per meter aan. Voor een dubbele rij gebruik je een aantal van circa 7,5 tot 9 planten per meter. Met een dubbele rij van de beukenhaag, zorg jij ervoor dat je altijd privacy in je tuin hebt!

Fagus sylvatica onderhouden

Wil je de groene beuk kopen? Dat begrijpen wij helemaal. Nadat je jouw groene beukenhaag online hebt besteld, is het natuurlijk belangrijk om de haagplant goed te verzorgen.

Gardline adviseert om jouw groene beukenhaag twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer snoei je jouw Fagus sylvatica in de periode maart/april. De eventuele tweede snoeibeurt in augustus. Juist door te snoeien, bevorder je de vertakking en groei. Hierdoor creëer je snel de door jou gewenste hoogte en krijg je een mooie volle/dichte haag

Om ervoor de zorgen dat het blad een intense kleur heeft en behoud, bemest je de beukenhaag één tot twee keer per jaar. De eerste keer bemest je de plant in maart/april. De eventuele tweede bemestingsbeurt geef je in juni.

FAQ - Veelgestelde vragen over de groene beuk

Hoe snel groeit een groene beuk?

Een gezonde en goed onderhouden groene beuk kan een jaarlijkse groei bereiken van zo'n 40-50 centimeter per jaar

Hoe hoog wordt een groene beuk?

Als een groene beuk goed wordt verzorgd, kan de haagplant wel een hoogte tot 20 of zelfs 30 meter bereiken!

Hoeveel groene beuk per meter?

Gebruik voor een enkele rij van de groene beuk van 60-80 cm zo'n 5-6 planten per meter. Wil je een dubbele rij planten? Gebruik van in totaal 7,5-9 planten.

Hoe snel groeit Fagus sylvatica?

Een gezonde Fagus sylvatica haagplant kan een jaarlijkse groei bereiken van zo'n 40-50 centimeter per jaar

Hoeveel Fagus sylvatica per meter?

Gebruik voor een enkele rij van de Fagus sylvatica van 60-80 cm zo'n 5-6 planten per meter. Wil je een dubbele rij planten? Gebruik van in totaal 7,5-9 planten.

Waar kan een beuk niet tegen?

Een beuk kan niet goed tegen natte voetjes. Je maakt de haagplant dus niet blij met een plekje in een natte of kleiachtige grond.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5