incl. BTW & incl. bezorging
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Leibomen

Leibomen

Leibomen kopen - Een natuurlijke afscherming

Creëer jouw eigen groene wand met leibomen en geniet van privacy in een sfeervolle tuin. Laat je inspireren door ons ruime aanbod aan leibomen!

Voordelen van leibomen

Wil je leibomen kopen voor in de tuin? Dat moedigen wij alleen maar aan! En wel hierom:

Leiboom biedt privacy | Gardline De leiboom biedt jou privacy
Leiboom zorgt voor schaduw | Gardline Leibomen zorgen voor schaduw en beschutting
Leiboom zorgt voor een mooie uitstraling | Gardline Met een leiboom krijgt jouw woning en tuin een mooie en natuurlijke uitstraling
Leiboom zijn onderhoudsarm | Gardline Leibomen zijn over het algemeen redelijk onderhoudsarm
Leibomen zijn diervriendelijk | Gardline Sommige leibomen trekken vogels aan, dus creëer je hiermee een levendige tuin!

Leibomen | Leilinde | Gardline

Leiboom kopen - Alles wat je moet weten

Wil je graag een mooie blikvanger in jouw tuin? Dan zijn leibomen de ideale oplossing! Bij Gardline hebben we een ruim assortiment aan leibomen. Deze leibomen zijn niet alleen mooi om te zien, maar zijn ook nog erg praktisch!

Wil je een leiboom kopen? Dan ben je verzekerd van schaduw en privacy in jouw tuin! Onze leibomen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo hebben we groenblijvende leibomen waarbij je het hele jaar door voorzien bent van een groen scherm. Erg handig zo'n scherm, omdat die ervoor zorgt dat jij kan genieten van voldoende privacy. Heb je in de winter liever wat meer zon in je huis of tuin? Dan zijn bladverliezende leibomen de ideale oplossing voor jou!

Geef je tuin een strakke en moderne look met onze elegante leibomen. Bestel nu en geniet optimaal van jouw tuin.

Soorten leibomen in het assortiment van Gardline

Bij Gardline hebben we een ruim aanbod aan leibomen. Zo haal je bij ons de bekende leilinde of leiplataan in huis. Maar ook de amberboom, haagbeuk en laurier hebben we in de vorm van een leiboom.  

Wil je een leiboom kopen maar weet je nog niet welke boomsoort de beste match is voor jou? Lees dan de beknopte informatie per aangeboden boomsoort hieronder of klik op de gewenste boomsoort voor uitgebreidere informatie. 

Groenblijvende leibomen

Groenblijvende leibomen behouden het hele jaar door hun blad, waardoor jij het hele jaar voorzien bent van een groen scherm in je tuin. Hierdoor heb jij het hele jaar privacy in je tuin of huis, afhankelijk van waar je de leiboom wilt plaatsen. Bekijk snel onze groenblijvende leibomen:

Leilaurier

Ben je op zoek naar een mooie groenblijvende leiboom? Dan is de leilaurier de juiste keuze voor jou! Gardline heeft zowel de leilaurier Novita als de leilaurier Caucasica in het assortiment. De laurier is een populaire boomsoort die een snoeibeurt goed verdraagt. Dit maakt de laurier uitermate geschikt als leiboom.

Leiglansmispel

Heb je liever wat kleur in de tuin? Dan is de glansmispel, ook wel bekend als Photinia, een geschikte keuze! De leiphotinia kenmerkt zich door de intens rode bladeren. Dit zijn de nieuwe scheuten die aangroeien. De leiglansmispel is een echte eyecatcher in jouw tuin!

Leihulst

De leihulst is een prachtige diervriendelijke hulstboom met een compacte groeiwijze. De leihulst is erg populair bij vogelliefhebbers. De rode besjes van de hulst zijn namelijk erg populair bij vogels. Wil je dus wat levendigheid in jouw tuin? Dan is de leihulst de juiste keuze voor jou!

Leibomen online bestellen | leihaagbeuk | Gardline

Bladverliezende leibomen

Bladverliezende leibomen verliezen in het najaar hun blad. Hierdoor heeft jouw leiboom elk seizoen een ander uiterlijk. Daarnaast vang je meer zon in de winter, omdat de bladeren dit niet tegenhouden. Bekijk onze bladverliezende leibomen:

Lei-amberboom

De leiamberboom is een prachtige bladverliezende boom. De amberboom heeft in het najaar namelijk veel prachtige verschillende kleuren. Een echte blikvanger in je tuin dus!

Leilinde

Eén van de meest populaire leibomen: de leilinde. De leilinde is winterhard en heeft in het voorjaar en in de zomer een prachtig dichte bladerdek. In het najaar geeft de leilinde de mogelijkheid om het zonnetje heerlijk door te laten schemeren in jouw tuin of huis.

Leihaagbeuk

De leihaagbeuk is ook een populaire haagboom die we veelvuldig als leiboom gebruiken. We kennen de leihaagbeuk ook onder de Latijnse naam Carpinus betulus. De boom groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft weinig onderhoud nodig.

Leiplataan

De leiplataan is een prachtige grote boom die in veel verschillende vormen kan worden geleid. De plataan wordt namelijk ook veelvuldig gebruikt als bolboom of als dakboom. Ook heeft de plataan een kenmerkende afschilferende bast die er interessant uitziet.

Leiboom kopen | Leiglansmispel | Gardline

Leibomen planten

Leibomen plant je het beste in het najaar. Dit is ongeveer vanaf de maand september. De reden hiervoor is omdat de meeste leibomen dan niet in de bloeistand zitten. Hierdoor kunnen zij alle energie gebruiken om te wennen aan hun nieuwe standplaats. 

Het planten van jouw leiboom begint met het vaststellen van de standplaats. Hou er rekening mee dat niet elke boom een plek in de schaduw waardeert. Lees dus altijd eerst de eigenschappen van de door jou gewenste leiboom door om te weten of de boomsoort een goede match is. 

Daarna graaf je een gat die groot genoeg is voor de wortelkluit van de boom. Zo voor een goed gedraineerde bodem en voeg DCM bodemverbeteraar toe om jouw leiboom de juiste boost te geven. Plaats de boom in het gat en zorg ervoor dat de boom rechtop staat.

Vervolgens vul je de rest van het gat op met aarde en geef je de boom voldoende water. Het is belangrijk om de periode na de aanplanting de leiboom van voldoende water te voorzien.

Omdat het tijdens de vorst lastig is een gat te graven en de wortels zich door de harde grond lastige kunnen nestelen en ontwikkelen, raden we dit af.

Leiboom | amberboom | Gardline

Leiboom onderhouden

Leibomen zijn makkelijk in onderhoud en hebben vaak ook weinig ruimte nodig. Dit maakt leibomen ook geschikt voor de kleinere tuin of zelfs voor op het balkon. Net zoals elke andere plant en boom, hebben leibomen baat bij voldoende voedingsstoffen. 

De meeste voedingsstoffen halen leibomen uit de grond en uit het water. Om de kwaliteit van de bodem te verbeteren, is het belangrijk om de leiboom te bemesten. Daarnaast is het snoeien of knotten belangrijk om vertakking en groei te bevorderen. Daarnaast zorgt een snoeibeurt voor een verzorgd en strak uiterlijk.

Het bemesten van de leiboom

Leibomen bemesten doe je het beste in het voorjaar. Wil je het beste resultaat die langdurig aanhoudt? Gebruik dan organische meststof en geen kunstmest. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een tweede bemestingsbeurt te geven. Doe dit wel in het begin van de zomer en niet eind zomer, omdat de bomen dan al bijna de ruststand ingaan. 

Het snoeien van leibomen

Het snoeien van leibomen is belangrijk om de gewenste vorm en het strakke uiterlijk te behouden. Daarnaast zorgt een regelmatige snoeibeurt voor meer vertakking in de boom, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je een dichter scherm met bladeren creëert. De beste periode om jouw leiboom te snoeien, hangt af van het type leiboom dat je hebt. 

Bladhoudende leibomen snoei je in het voorjaar of najaar rond de maand september. Bladverliezende leibomen snoei je juist beter in de winter, wanneer de boom in de ruststand verkeerd. Dit zijn de maanden november tot en met maart.

Daarnaast kun je leibomen knotten. Dit doe je bij de leilinde of leiplataan. Bij het knotten knip je de zijtakjes weg van de hoofdtakken die uitgeleid zijn. Hou hierbij wel het stompje over, zodat hier een nieuwe scheut uit kan groeien. Het knotten van deze leiboomsoorten gebeurt dus in de winter, wanneer je goed zicht hebt op de takken en de bladeren niet in de weg zitten.

Bij het snoeien van (lei)bomen is het belangrijk om scherp gereedschap te gebruiken. In sommige gevallen kan het namelijk voorkomen dat je redelijk dikke takken moet wegknippen. Hou hier vooral met plataanbomen rekening mee.

Leibomen kopen, zo doe je dat!

Wil je een leiboom kopen maar weet je nog niet welke boomsoort de beste match is? Kijk dan eens per aangeboden leiboomsoort, zodat je weet welke eigenschappen en verzorging de boom nodig heeft. Zo weet je of deze boom past bij jouw wensen en situatie.

Ben je op zoek naar een specifieke leiboom of naar specifieke eigenschappen in een leiboom? Op onze website kun je gemakkelijk filteren op grondsoort, standplaats, winterhardheid of prijs. Op deze manier vind je de perfecte leiboom die bij jouw wensen past.

Wil je meer informatie over het kopen van leibomen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

Leibomen kopen | bladverliezende leiboom | Gardline

FAQ - Veelgestelde vragen over leibomen

Wat is de beste tijd om leibomen te planten?

De beste tijd om leibomen te planten is in het najaar, vanaf september. Plant de leibomen niet tijdens de vorst.

Wanneer moet een leiboom gesnoeid worden?

De beste periode om jouw leiboom te snoeien, hangt af van het type leiboom dat je hebt.

Welke leibomen zijn zonder bladverlies in de winter?

Dit zijn de groenblijvende leibomen. Dit noemen we ook wel de wintergroene bomen. Denk hierbij aan de volgende leiboomsoorten:

 • Leilaurier, hierbij heb je bij Gardline keuze uit de leilaurier Novita of leilaurier Caucasica;
 • Leiglansmispel;
 • leihulst.

Welke leiboom kies ik?

Dit is helemaal afhankelijk van jouw situatie, wensen en eisen. Stel jezelf de volgende vragen om hier meer duidelijkheid over te krijgen:

 • Welke standplaats heb ik in gedachten?
 • Welke grondsoort heeft die standplaats?
 • Hoeveel zon krijgt die standplaats?
 • Is het winderig op die standplaats?
 • Ben ik bereid om (veel) tijd in het onderhoud van de boom te steken?
 • Wil ik een groenblijvende of bladverliezende leiboom?
Gardline - Jouw online tuincentrum | Logo
check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5