• check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Suchen im Blog

Laurier als haag planten

Laurier als haag planten

Laurieren kopen

De Laurier wordt elk jaar populairder voor de aanplant als haag. Daar zijn 2 redenen voor: ten eerste is het een snelgroeiende haag, die gemakkelijk te onderhouden is. De verzorging is relatief eenvoudig. Als je de haag eenmaal per jaar rond juni terugsnoeit, kun je hem op de gewenste hoogte houden en blijft ze ondoorzichtig. De andere reden is: voor wie van privacy houdt, is een Prunushaag ideaal om te kopen, om snel een haag te creëren die zich afscheidt van de buitenwereld.

De Prunus is uitstekend geschikt om als haag te planten. De vraag is echter: hoe en wanneer moet de Laurier als haag worden geplant?

Laurier als haag planten

Wanneer de Laurier planten?

Er zijn twee periodes in het jaar waarin je de Laurier kunt planten.

De eerste periode loopt ongeveer van maart tot begin juni. Afhankelijk van het weer kan het begin van deze periode met enkele weken worden vervroegd. Als het weer eind maart nog erg koud is, is het nog niet geschikt om de Laurierkers te planten. De haagplant houdt niet van winterweer en als er nog strenge vorst is, is het niet mogelijk de Prunus te planten. Zodra de vorstdagen voorbij zijn, is het tijd om de Prunus te planten. Het is ook mogelijk dat het einde van deze periode met enkele weken wordt vervroegd. Als het begin juni al warm weer is, is het niet aan te raden Laurier te planten. Er is een grotere kans dat de wortels uitdrogen. Als je besluit begin juni je Laurierhaag te planten en het weer is al warm, zorg er dan voor dat je de haagplanten elke dag water geeft.

De tweede periode voor het planten van de Laurierkers is van eind september tot december. Wanneer de zomerdagen voorbij zijn en de herfst september/ oktober zijn intrede doet, is het weer geschikt om de Laurier te planten. Normaal is dit mogelijk tot december. Als de winter echter in december nog niet is ingetreden, kan Prunus nog langer, soms zelfs tot in januari, worden geplant.

Hoe plant ik de Laurier als haag?

Hoe plant je de Laurier als haag?

Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen de verschillende Laurier-ssorten, stelt elke Prunus-soort zijn eigen eisen als het gaat om het aanplanten. Om je de beste informatie te geven, hebben we voor elke Lauriersoort planttips samengesteld. Ontdek eenvoudig hoe je jouw Laurier als haag plant door op een van de onderstaande links te klikken.

Wanneer de Laurierkers planten?

De Laurierkers planten: afstand tot de grens

De Laurierkers is een redelijk breed uitgroeiende plant. In de praktijk betekent dit dat de plant vrij snel de grens tussen jou en je buren zal bereiken. Als jij en je buren zijn overeengekomen om een Laurierhaag te planten, kun je deze op natuurlijke wijze op de grens planten en zo een mooie afscheiding tussen jouw tuin en die van je buren creëren.

Als de Laurierhaag echter alleen op jouw perceel moet groeien, dan moet je ruimte vrijhouden voor de erfgrens. Als de Prunushaag tot 1 meter hoog moet worden, plant hem dan op ongeveer 50 cm van de border. Als je wilt dat de Laurierhaag 2 meter of hoger wordt, plant hem dan ongeveer 1 meter van de border. Op die manier zorg je ervoor dat de haag niet op het terrein van de buren groeit, en vermijd je mogelijke burenruzies.

Het planten van de Laurier: afstand tot de grens

Hoeveel Laurierstruiken per meter planten?

Naast de vraag hoeveel afstand je bij het planten van de Laurierhaag tot de grens moet houden, is er ook de vraag over de afstand tussen de Prunusplanten onderling. Hoeveel Laurierstruiken je per meter moet planten, hangt weer af van de soort en ook van de hoogte. Voor bijvoorbeeld een 80 cm hoge Portugese Laurier moet je meer planten per strekkende meter planten dan voor een 180 cm hoge Portugese Laurier.

Ontdek ons handige overzicht van hoeveel Laurieren je moet planten, zodat je altijd weet dat je de Prunusplant niet te dicht op elkaar plant, wat de groei zal belemmeren. Maar ook niet te ver uit elkaar, want dan duurt het te lang voor je een volledig gesloten Laurierhaag hebt.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5