incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Herbergii planten

Prunus laurocerasus Herbergii planten

Laurier Herbergii kopen

Laurieren die in pot gekweekt zijn, kunnen in principe het hele jaar door geplant worden. Planten, welke met kluit regelrecht van het land komen, kunnen het beste vanaf circa midden september tot ongeveer eind april geplant worden. Plant de Laurier Herbergii echter niet bij hardnekkige vorst, langdurige natte perioden of bij extreme hitte.

Wij raden u aan om de Laurier Herbergii zo spoedig mogelijk na levering in te planten. Mocht u niet in staat zijn om de struik 1 dag na ontvangst te poten, zet hem dan op een windbeschutte plek neer. Dit voorkomt dat de wortelen uitdrogen.

Bij het planten van een Prunus die in pot gekweekt is, moet u de pot voorzichtig verwijderen en voorkomen dat wortels breken. Wanneer de kluit in een net zit, laat het net er dan omheen zitten tijdens het poten. Als de kluit in het gat geplaatst is, kunt u het net aan de bovenkant los knippen en naar beneden drukken. Noodzakelijk is het niet. Het net zal namelijk uiteindelijk in de aarde verrotten.

De Prunus Herbergii is niet veeleisend wat betreft de standplaats; op de meeste grondsoorten en zowel in de zon als in de schaduw groeit deze plant goed.

Schep op de gewenste plek een gat dat ongeveer 5 centimeter groter is dan de kluit van de Laurierkers. Maak vervolgens de aarde in de kuil los en voeg een meststof toe, om de grond voedzamer te maken. Wij adviseren u deze meststof met de grond te mengen. Door langdurige aanraking van een overmatige hoeveelheid meststof kan de wortel verbranden.

Wanneer u een Prunushaag van Herbergii wilt planten, raden wij aan om een langere sleuf te graven en hier een touw langs te spannen. Hierdoor kunt u de haagplanten in een strakke, rechte lijn poten. Leg de struiken eerst op de gewenste plek in de sleuf. Plant vervolgens de Laurier in de aarde en vul het gat tot aan de onderste tak. Stamp de aarde zachtjes aan en geef de struiken royaal water.

Geef de Prunus Herbergii met name de eerste maanden en tijdens drogere perioden voldoende water.

Verwijder onkruid om de planten; dit bevordert de groei van de Laurierkers.

Goed gereedschap om het inplanten van de Laurier Herbergii eenvoudiger te maken, zijn werkhandschoenen, een spade, een hark en een waterslang. Wij adviseren u deze te gebruiken, om het inplanten van de Herbergii Prunus zo vlot en vriendelijk mogelijk te laten verlopen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5