incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Caucasica planten

Prunus laurocerasus Caucasica planten

Laurier caucasica kopen

Wanneer kan ik de Laurier Caucasica planten?

Een in pot gekweekte haagplant Laurier Caucasica (Prunus laurocerasus Caucasica) kan in principe gedurende het hele jaar geplant worden. Haagplanten met kluit afkomstig van het land kunnen vanaf eind september/ begin oktober tot mei geplant worden.

Wij adviseren de Laurier haagplant te planten in het najaar of tijdens het vroege voorjaar. In deze perioden is de haagplant in rust en gebruikt hij alle energie voor het wortelen van de kluit. Let er in het voorjaar wel op dat u de Laurier plant nadat de kans op vorst is afgenomen. Plant de smal groeiende haagplant Laurier niet tijdens langdurige regenval, hevige vorst of extreme hitte.

Tuintip

Plant de Laurier Caucasica bij voorkeur een dag na ontvangst in de grond. Mocht u niet in staat zijn om de haagplant direct in te planten, dan adviseren wij u de Laurier op een windbeschutte plek te zetten, zodat de wortel niet uit kan drogen. Wacht niet langer dan 3 tot 4 dagen met het planten van de Laurier haagplant.

Hoe moet ik de haagplant Laurier planten?

Als de Laurier Caucasica in een pot zit, verwijder de pot dan voorzichtig om te voorkomen dat wortels van de haagplant afbreken.

Wanneer er een net om de kluit van de haagplant zit, zet de Laurier met net om de kluit in het gat. Eventueel kunt u het net aan de bovenkant (gedeeltelijk) los knippen en naar beneden drukken, maar dit is niet noodzakelijk. Het net kan in de grond blijven zitten. De wortels van de haagplant groeien door het net en het net zal op den duur volledig wegrotten.

De Laurier haagplant is niet veeleisend qua standplaats en kan zowel in de volledige schaduw als in de zon geplant worden.

Voordat u begint met de haagplant Laurier te planten, kijkt u naar de kluit. Graaf met een schop een gat dat gemiddeld genomen 10 tot 20 centimeter groter is dan de kluit van de Laurier Caucasica. Maak de grond er omheen goed los. Voeg vervolgens een humusrijke meststof toe om de groei van de haagplant te bevorderen. Let erop dat u de meststof goed door de grond rondom de Laurier mengt, en dat het gat groot genoeg blijft om de haagplant te planten.

Een Laurierhaag planten

Wanneer u een Laurierhaag wilt planten, raden wij u aan om een touw te spannen langs de gewenste lijn en hierlangs een lange sleuf te graven, zodat de haagplanten van de Laurier Caucasica in een rechte rij geplant worden. Verdeel de Laurieren vervolgens over de sleuf en plant ze daarna in de aarde. Vul het gat of sleuf en druk deze rondom de haagplant stevig aan, zodat de Laurierhaag mooi rechtop groeit.

Zodra de Laurier Caucasica haagplant geplant is, raden wij aan de toppen van de Laurierhaag ongeveer 5 à 6 centimeter terug te snoeien. De snoei zorgt voor een betere vertakking in de Laurierhaag, zodat u sneller van uw gewenste zichtdichte Laurier haagplant kunt genieten.

Tuintip

Geef de haagplant Laurier Caucasica vervolgens voldoende water, vooral de eerste maanden na het inplanten en tijdens droge perioden. Tijdens zonnige dagen ’s avonds de haagplant water geven heeft de voorkeur, om te voorkomen dat de bladeren van de Laurier verbranden. Verwijder onkruid dat om de haagplant groeit.

Voor een optimale beplanting van de haagplant adviseren wij om goed gereedschap te gebruiken. Zorg dat u een schop, een hark, een waterslang en werkhandschoenen gebruikt tijdens het planten van de Laurier Caucasica.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5