incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus lusitanica Angustifolia planten

Prunus lusitanica Angustifolia planten

Portugese Laurier Angustifolia kopen

Planten, waaronder de Prunus lusitanica Angustifolia, die in pot gekweekt zijn, kunnen in principe het hele jaar door geplant worden. Een Laurier Angustifolia die met kluit uit het land komt, kan van midden september tot eind april worden gepoot. Tuinplanten inplanten tijdens extreme weersomstandigheden als hittegolven, langdurige regenval of strenge vorst raden wij ten zeerste af.

 

Wij adviseren u de plant een dag na ontvangst in de grond te planten. Mocht u hiertoe niet in staat zijn, zet dan de lusitanica Angustifolia op een windbeschutte plek, zodat de wortels niet uitdrogen. Wacht niet langer dan 3 tot 4 dagen met het inplanten van de Laurier.

 

Zit er bij ontvangst van de planten een net om de kluit, dan kunt u bij het inplanten van de struik het net gewoon om de kluit laten zitten. Het net zal uiteindelijk in de bodem vergaan. Als uw Laurierkers Angustifolia in pot is gekweekt, verwijder de pot dan voorzichtig van de kluit, zodat de kluit niet afbreekt.

 

De Prunus Angustifolia is niet veeleisend en kan zowel in de zon als in de schaduw, maar ook in nagenoeg alle grondsoorten geplant worden.

Graaf met een schop een gat dat ongeveer 5 centimeter groter is dan de kluit van de Prunus. Maak de grond in het gat goed los en voeg een voedingstof aan de grond toe. Doordat de Portugese Laurier het na het inplanten enige tijd zwaar kan hebben, dient deze plant direct na het inplanten goed verzorgd te worden. Een organische meststof als compost is een goede invulling hiervan. Zorg er wel voor dat het gat groot genoeg blijft voor de kluit.

 

Als u een Laurierhaag van de Portugese variant wilt planten, graaf dan een sleuf en span er een touw langs. Zo verzekert u zichzelf van een strakke heg.

Plaats de Laurier in het gat of verdeel de struiken over de sleuf en plant ze vervolgens in de aarde. Vul daarna het gat tot aan de onderste tak van de tuinplant. Stamp de bodem zachtjes aan en geef de struiken flink water. Zorg ervoor dat u de Prunus Angustifolia goed nat houdt, met name gedurende het eerste jaar totdat de struik goed is aangeslagen. Verwijder onkruid dat om de Laurieren groeit, zodat het onkruid de groei van de plant niet kan belemmeren.

 

Voor het inplanten van planten is goed gereedschap van belang. Een schop, een hark, een waterslang met sproeier en tuinhandschoenen raden wij aan.

 


 

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5