incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Rotundifolia planten

Prunus laurocerasus Rotundifolia planten

Laurier Rotundifolia kopen

De Prunus Rotundifolia die met kluit in het land gekweekt zijn, kunnen van midden september tot circa eind april geplant worden. Een in pot gekweekte Prunussoort kan in principe het hele jaar door ingeplant worden.

Let erop dat u de plant niet tijdens extreme vorst of hitte of tijdens langdurige natte perioden inplant.

Het beste plant u de Laurierkers Rotundifolia zo spoedig mogelijk na levering in de grond, zodat de wortelen niet te lang zonder voeding staan. Mocht u niet in staat zijn om de Laurier een dag na levering te planten, zet de struik dan op een windbeschutte plek. Zo kunnen de wortelen niet uitdrogen. Wacht niet langer dan 3 à 4 dagen met het planten van de Prunus Rotundifolia.

Als uw Laurier in pot gekweekt is, verwijder voor het poten dan voorzichtig de pot. Schuif deze er langzaam af, zodat de kluit en wortelen niet breken. Als de kluit van uw Rotundifolia Prunus in een net zit, dan kunt u het net er gewoon om laten zitten, wanneer u de struik in de grond plant. Het net zal namelijk in de bodem wegrotten.

Poot de Laurier bij voorkeur in een humusrijke grond. Wat betreft het zongehalte is de Prunussoort tolerant.

Schep met een schop op de gewenste plaats een gat. Maak het gat ongeveer 5 centimeter groter dan de kluit van de struik. Schep de grond in het gat goed los en meng deze met een organische meststof, om de bodem te verbeteren en een sterke, gezonde Laurier te krijgen. Wanneer u een Laurierhaag van Rotundifolia wilt planten, graaf dan één lange sleuf. Span vervolgens een touw langs de sleuf om ervoor te zorgen dat de struiken in een strakke, rechte rij worden gepoot. Verdeel de struiken eerst over de sleuf en leg ze op de gewenste plek. Plant vervolgens de Laurierstruiken in het gat en vul het gat tot aan de onderste tak van de struik. Stamp de aarde aan en geef de struiken flink water.

Met name de eerste maanden en tijdens droge periodes heeft de Laurier Rotundifolia behoefte aan voldoende water. Zorg ervoor dat er geen onkruid om de planten groeit en verwijder dit meteen om de groei van de struiken te bevorderen.

Een scherpe schop, hark, waterslang en werkhandschoenen zijn gereedschappen, die zorgen voor een vlekkeloos inplanten van de Grootbladerige Laurier Rotundifolia. Wij raden u aan deze te gebruiken.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5