incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Novita planten

Prunus laurocerasus Novita planten

Laurier Novita kopen

Een in pot gekweekte Laurier Novita kan het hele jaar door geplant worden. Wanneer uw Prunus in het land gekweekt is, dus met de kluit in het land groeit, kan hij van medio september tot eind april geplant worden.

Plant de Prunus Novita niet op hete dagen, tijdens langdurige regenval of wanneer er strenge vorst is.

Wij adviseren u de Prunus Novita een dag na levering in te planten. Als u hier niet toe in staat bent, zet de plant dan tijdelijk op een plek waar hij uit de wind staat, zodat de wortels niet uitdrogen. Wacht niet langer dan 3 tot 4 dagen na levering met het inplanten van de Laurier Novita.

Wanneer de Prunus in een pot zit, schuif de pot dan voorzichtig van de kluit af, zodat de kluit en wortels niet breken. Als er een net om de kluit van uw Laurier Novita zit, dan kunt u deze er gewoon omheen laten zitten. Eventueel kunt u het net aan de bovenzijde open snijden om het vervolgens aan de zijkanten van de wortel naar beneden te drukken. Dit is niet noodzakelijk; het net zal uiteindelijk wegrotten in de grond.

De Prunus laurocerasus Novita kunt u zowel in de zon als in schaduw of halfschaduw planten.

Graaf op de gewenste standplaats een gat en maak het gat ongeveer 5 centimeter groter dan de kluit van de Laurier. Maak de grond in het gat los en voeg eventueel een organische meststof toe om de bodem te verbeteren, bijvoorbeeld compost of tuinturf. Meng deze voedingstof goed door de grond, omdat door langdurig contact met de voedingstof de wortelen kunnen verbranden.

Wanneer u een Laurierhaag van de Novita wilt planten, graaf dan één lange sleuf en span er vervolgens een touw langs. Zo kunt u de haagplanten in een strakke, rechte rij planten. Als u de Laurier Novita in een groepsbeplanting plaatst, plant dan 4 tot 5 struiken per vierkante meter.

Vervolgens plaatst u de planten in het gat of verdeelt u ze over de sleuf en plant u de struiken daarna in de bodem. Vul het gat tot aan de onderste tak van de Laurier Novita en stamp de aarde lichtjes aan.

Geef de Prunussen na het poten flink water en zorg ervoor dat de tuinplanten de eerste maanden en tijdens drogere periodes voldoende water krijgen. Verwijder onkruid dat om de struiken groeit meteen; onkruid belemmert de groei van de Novita.

Goed gereedschap optimaliseert het inplanten van tuinplanten, zowel voor u als voor de plant. Gebruik daarom tuinhandschoenen, een scherpe spade, een hark en leg alvast de waterslang klaar.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5