incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit - pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Laurier Herbergii

Laurier Herbergii kopen | Gardline

Laurier Herbergii - Een mooie onderhoudsarme haag

Bijzondere en opvallende privacy haag
Zeer winterhard en gemakkelijk te verzorgen

De Laurier Herbergii staat bekend om zijn mooie, elegante bladeren, gekenmerkt door hun dikke, lederachtige structuur en algemene vorm. Zijn witte bloemen trekken bijen aan.

Er zijn 16 producten.

Terug naar boven

Laurier Herbergii kopen - Informatie Gardline

De Laurier Herbergii is een dichte, rechtop groeiende Laurierkers, die in het voorjaar bloeit met grote witte bloementrossen. Ze heeft de meest uitbundige bloei van alle Laurier haagplanten. Wanneer je kiest voor een bloeiende haag, adviseren we je de Lauriersoort Herbergii te kopen. In het Latijn is deze haagplant bekend onder de naam Prunus laurocerasus Herbergii.

Herbergii Laurierhaag kopen - Gardline

Laurier Herbergii - Uitbundig bloeiende haagplant

Voordelen van de Laurier Herbergii haagplant

  • Ondoorzichtig
  • Enorme bloei met vele witte pluimen
  • Winterhard
  • Gemakkelijk in het onderhoud
  • Goede verdraagzaamheid

De Laurierhaag met witte bloeiende pluimen

Onderscheidend ten opzichte van alle andere Laurieren is de opvallende bloei van de Laurier Herbergii. In de maanden mei en juni zitten er talrijke witte bloeiende pluimen aan de plant. Een prachtige variatie voor de jaarrond groenblijvende Prunus laurocerasus, een eigenschap waarom ze een uitstekende haagplant is.

Daarnaast bezit ze meer eigenschappen om de gewenste groene schutting in jouw tuin te zijn. Tussen de andere Laurier haagplanten is de Herbergii variant de meest winterharde; ze weerstaat temperaturen tot -15 °C / -20 °C. Ook is ze niet veeleisend als het om de plek in de tuin gaat. Op de meeste grondsoorten en op zowel zonnige als schaduwrijke plekken groeit de plant goed. Wij raden je desondanks aan de plant niet in watervasthoudende grond te planten (bijvoorbeeld leemgrond), omdat ze niet van langdurig natte voeten houdt. Haar langzamere groei en goede snoeimogelijkheden maken deze Laurierkers zeer geschikt voor kleine tot middelhoge hagen.

De Laurierkers Herbergii heeft smalle langwerpige bladeren, die het hele jaar door mooi groen van kleur zijn. Om deze bladeren mooi vitaal te houden en de plant bossiger te krijgen, kun je het beste de haagplant 2 keer per jaar snoeien. Allereerst snoei je haar in het voorjaar en later in de na-zomer nogmaals. Snoei niet later dan de maand september, zodat de plant zich op de winter kan voorbereiden.

Om de Laurier te bemesten, gebruik je hagenmeststof of een andere organische voedingstof. Het mooie van een organische meststof is dat ze over een lange periode gelijkmatig werkt. De plant kan in dat geval over een langere periode energie uit de voeding halen. Gedurende het jaar houd je de weersomstandigheden in de gaten; tijdens droge perioden besproei je regelmatig de plant met water.

Gardline tuintip

Omdat het snoeien van de plant altijd tot enige schade leidt, raden wij aan om ook vlak voor de snoeibeurt te bemesten. Met de nieuwe energie kan ze dan beter en krachtiger herstellen.

Laurier Herbergii groenblijvend en zichtdicht - Gardline

Herbergii Laurierkers informatie

Eigenschappen van de Herbergii Laurierkers

Gebruikelijke naam: Laurier Herbergii, Laurierkers Herbergii
Botanische naam: Prunus laurocerasus Herbergii
Toepassing: Haagplant, solitair, parkbeplanting, plant voor boeket
Maximale grootte: 2 - 3 m
Jaarlijkse groei: 20 - 40 cm
Blad: Groenblijvend. Vorm is elliptisch tot smal langwerpig, tot 15 cm lang en 5 cm breed
Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: Op vele grondsoorten, bij voorkeur humusrijke aarde. Is gevoelig voor langdurig natte grond
Winterhard: Ja, vorstbestendig tot -15 °C / -20 °C
Wanneer planten: Afhankelijk van het weer kunnen planten van het land (kluitplanten) worden geplant van eind september/ oktober tot mei. Planten die in potten worden gekweekt, kunnen het hele jaar door worden geplant. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld strenge vorst en extreme warme of natte weersomstandigheden
Verzorging: Erg geschikt om te snoeien. 1 tot 2 keer per jaar snoeien (mei/ juni en augustus/ september), bemesten in het voorjaar en water geven na het planten en gedurende droge perioden
Bemesting: Potgrond, tuinturf, compost of hagenmeststof

Prunus Herbergii online kopen

Hoge kwaliteit Prunus Herbergii haagplanten

De tuin moet een plek zijn waar je plezier met familie en vrienden beleeft. Het hebben van plezier wordt versterkt door een mooie, dichte privacyhaag, waarvan je lang kunt genieten. Wij steken daarom veel tijd en energie in het kweken van onze haagplanten. Daarom kweken en leveren wij hoge kwaliteit Prunus Herbergii haagplanten. Door deze manier van kweken, kunnen wij met een gerust hart onze aangroeigarantie op de planten geven.

Onze Herbergii Laurier boomkwekerij

Op onze boomkwekerij, maar ook op het containerveld geven wij de Laurierkers Herbergii tijdens het hele kweekproces intensieve verzorging. Zeker in de zomermaanden is dit bij een Laurier van belang; door de warme en soms vochtige weersomstandigheden liggen ziekten en schimmels op de loer. We controleren in deze periode daarom dagelijks, en geven ze de juiste voedingstoffen.

Bovendien zorgen we ervoor dat alle planten voldoende aanvullende meststoffen krijgen, door regelmatig water te geven en te bemesten. Ook worden de Laurieren regelmatig gesnoeid, zodat ze goed vertakken en gezond zijn.

Elk voorjaar verplanten wij onze Prunus haagplanten in een nieuwe pot. Ook de planten, die met de kluit in de grond staan, worden om de 3 à 4 jaar verplant, zodat de wortels zich optimaal kunnen ontwikkelen en jij er nog vele jaren plezier van hebt. Met onze kweekwijze kunnen wij de Prunus laurocerasus Herbergii een lang leven garanderen.

De Laurier Herbergii online bestellen

Het bestellen van de Laurier Herbergii gaat in onze webshop erg makkelijk. Je kunt de verschillende hoogtes van deze haagplant gemakkelijk bekijken, vergelijken en bestellen. Ons aanbod varieert van 60 cm kleine tot grote 2 meter Laurierstruiken. Nadat je je planten hebt besteld, hoef je niks meer te doen. Een paar dagen later staan de planten bij je op de stoep.

Wat gebeurt er in de tussentijd? Wij ontvangen automatisch jouw bestelling, waarna ons team jouw haagplanten gaat rooien of verzamelen, en verzendklaar maakt. Vervolgens geven we de transporteur de opdracht, om ze kosteloos bij je thuis te bezorgen. Handig he?

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

Het planten van de Laurier Herbergii - Gardline

Hoe kan ik de laurierhaag mooi houden?

De Herbergii laurierhaag is zeer populair voor kleine tot middelgrote hagen. Om lang plezier van deze bloeiende Laurierhaag te hebben, is het van belang haar goed te onderhouden. Net zoals bij al onze andere lauriersoorten geven wij je graag advies over hoe je het beste de Laurier Herbergii kunt verzorgen.

Planten van de laurierhaag

Het planten van de Laurierhaag kan op verschillende plaatsen in je tuin. De Laurier stelt eigenlijk geen eisen aan haar standplaats; in zowel de zon als in de schaduw groeit ze goed. De plant groeit goed in voedzame grond, maar geeft de voorkeur aan humusrijke aarde.

Tijdens het planten is het raadzaam ook meststoffen zoals DCM Vivimus bodemverbeteraar te gebruiken; dit bevordert de start van het aangroeien van de wortels.

Je kunt het net om de kluit laten zitten. Mocht de plant in een pot zitten, schuif deze er dan voorzichtig af. Nadat de Herbergii geplant is, geef je haar de eerste 3 tot 6 maanden lang voldoende water. Dit is erg belangrijk, maar je moet voorkomen dat ze lang in door-en-doorweekte grond staat.

Het verzorgen van de Laurier Herbergii

Hoe vaak moet ik de Laurierhaag snoeien?

Snoeien bevordert de groei van nieuwe scheuten. Nadat je de Prunus laurocerasus Herbergii gesnoeid hebt, zoekt de groei haar nieuwe weg. Dit betekent dat de plant steeds nieuwe scheuten vormt; je Laurierhaag wordt ondoorzichtiger. Als ze vorstschade heeft opgelopen of te sterk is gesnoeid, snoei de Laurier dan in het voorjaar terug tot op het oude hout. De Laurier verdraagt een forse snoeibeurt goed, en zal binnen een kortbestek weer uitlopen.

Als je in de bloeiperiode snoeit, zul je het bloeiseizoen missen. Daarom raden wij aan de plant de 1e keer in juni te snoeien, nadat ze in mei en juni heeft gebloeid. Vervolgens kun je de 2e keer snoeien in augustus/ september, als de bloeiperiode voorbij is.

Wanneer moet ik de Laurierhaar bemesten?

Het is raadzaam organische meststoffen te gebruiken, zoals compost, potgrond of een hagenmeststof. Deze bevatten een samenstelling met langdurige werking, waardoor je 1 keer per jaar hoeft te bemesten. Het is verstandig om de Laurierstruik te bemesten voordat je hem snoeit, zodat de nieuwe scheuten voller en sterker worden.

Hoeveel water moet ik de Laurierhaag geven?

Naast voeding via meststoffen, is water voor de plant het belangrijkste. Net als mensen hebben ook Laurier haagplanten behoefte aan water, zeker in de droge zomermaanden. Tevens is het belangrijk de eerste periode na het planten de Laurierhaag water te geven. De jonge wortels moeten zich goed in de grond kunnen nestelen, en dit wordt bevordert door een lichtvochtige omgeving. Om verbranding en verdamping te voorkomen, kun je het beste ’s avonds sproeien.

Prunus laurocerasus Herbergii groenblijvend - Gardline

Vragen over de Laurier Herbergii?

Kijk op je gemak in onze webshop. Heb je toch nog vragen over de haagplant Laurier Herbergii? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team helpt je graag verder; jouw tuinplezier is onze passie!

Toch liever een andere haagplant dan de Prunus Herbergii? Kijk dan ook eens bij de Beuk soorten Fagus en Carpinus, maar ook bij de Wintergroene Liguster of ons assortiment Coniferen.


Laurier Herbergii kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5