• check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Filteren op

Standplaats

Huidige grootte (zonder kluit/ pot)

Bloeikleur

Bloeiperiode

Grondsoort

Winterhard

Beschikbaar

Coniferen

Coniferen kopen? Ruim assortiment conifeer soorten | Gardline

Coniferen - Een dichte en groenblijvende haagplant

Compacte, dichte groei en altijd groen
Winterhard, vorstbestendig en windbestendig

Coniferen zijn er in allerlei verschillende soorten; van groen tot blauw, van klein tot groot, langzaam en snel groeiend. Meer weten over coniferen? Klik dan op 'Meer informatie'.

Coniferen

Er zijn 126 producten.

Item 1-12 van 126 in totaal item(s)

Actieve filters

Terug naar boven

Coniferen kopen - Informatie Gardline

Coniferen worden, door zijn sterke en krachtige eigenschappen, in veel tuinen en parken geplant. Dat zien we ook terug in onze webshop. Naaldbomen zijn bij Gardline de meest verkochte soort haagplant. Coniferen zijn populair om verschillende redenen.

Coniferenhagen groeien over het algemeen goed in veel verschillende grondsoorten. Ook zijn coniferen winterhard en windresistent. Daarnaast blijven deze haagplanten jaarrond groen, zichtdicht en zijn ze relatief onderhoudsarm. Ten opzichte van andere haagplanten, zijn de prijzen van coniferen meestal iets gunstiger.

Conifeer - Eigenschappen van deze bijzondere haagplant

Voordelen van de conifeer

Conifeer voordeel | Sterke haagplant | Gardline Conifeer groeit goed in ons klimaat
Conifeer voordeel | Winterhard | Gardline Coniferen zijn winterhard en windresistent
Coniferenhaag voordeel | Groenblijvend | Gardline Coniferenhagen zijn groenblijvend en dichtbegroeid
Conifeer voordeel | Onderhoudsarm | Gardline Coniferen zijn makkelijk in het onderhoud
Coniferenhaag voordeel | Hagen zijn eenvoudig te snoeien | Gardline Strak gesnoeide coniferenhagen zijn mogelijk

Nadelen van de conifeer

Conifeer nadeel | Conifeer verdraagt geen langdurig natte grond | Gardline Conifeer verdraagt geen langdurig natte grond
Conifeer nadeel | Terugsnoei | Gardline Een sterke terugsnoei tot het oude hout verdraagt de coniferenhaag niet

Coniferen kopen | haagplanten kopen | Gardline

Coniferen soorten

De verschillende conifeersoorten verschillen allemaal van elkaar. De groeisnelheid, standplaats, maar ook het onderhoud van de coniferenhaag verschilt per soort. Daarnaast heb je keuze uit: een hoge of lage haag, een snelgroeiende of langzaamgroeiende haag. Daarbij is er – naast ons verscheidene aanbod in coniferen – ook nog keuze uit een bloeiende haag of een smalle haag. Het is afhankelijk van jouw wensen wat voor afscheiding jij in jouw tuin wilt hebben. Creëer je privacy in jouw tuin door middel van een coniferenhaag? Gardline heeft de volgende conifeersoorten in het assortiment:

Thuja

Thuja coniferen worden ook wel Levensbomen genoemd. Deze coniferensoort biedt door zijn snelle groei in een korte periode een dichtbegroeide en groenblijvende coniferenhaag. Er zijn verschillende soorten Thuja’s verkrijgbaar bij Gardline:

Nieuwsgierig geworden naar de Thuja en wil je weten waarom dit een van de populairste haagplanten is? Lees alles over de Levensboom.

Coniferen kopen | Thuja | Gardline

Taxus

Taxus haagplanten staan er bekend om dat het makkelijk te onderhouden planten zijn. Taxus planten worden ook wel Venijnbomen genoemd. Van de Venijnbomen zijn de volgende soorten verkrijgbaar in onze webshop:

Weten welke eigenschappen de Taxus interessant maken als haagplant? Lees dan alles over Taxus haagplant.

Haagplanten kopen | Taxus | Gardline

Cipres

Cipres haagplanten kent men ook wel onder de naam ‘Chamaecyparis’ of ‘Californische Cipres’. Wij hebben twee van deze prachtige conifeersoorten in ons assortiment. Beide soorten zijn vernoemd naar de kleur die zij dragen:

Lees meer over een van de mooiste haagplanten, de Californische Cipres.

Coniferen kopen | Chamacyparis | Gele haagplant | Gardline

Conifeer planten

Coniferen moeten goed verzorgd en onderhouden worden, wil je er optimaal van kunnen genieten. Het onderhouden van een coniferenhaag is redelijk eenvoudig. Graag informeert het team van Gardline jou hierover.

Hoe plant ik een conifeer?

Voordat je een coniferenhaag in de tuin krijgt, moet je eerst de conifeer planten. De standplaats is van grote invloed op de groei van de coniferenhaag. Bijvoorbeeld de Levensboom Plicata Martin groeit goed in verschillende grondsoorten, terwijl de Taxus baccata niet te lang in te natte grond moet staan. In tegenstelling tot de Thuja Smaragd groeit de Thuja Brabant zowel in de zon als in de schaduw. Lees daarom de plantomschrijving van de gewenste haagsoort goed door.

Ook de grondsoort en de voedingswaarde is van belang. Bij elke conifeersoort hebben we deze informatie beschreven. Tijdens het planten de coniferen bemesten is altijd goed; een bodemactivator, potgrond en compost zijn goede voedingsstoffen.

Hoeveel coniferen per meter moet je planten?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de hoogte van de haag die je wenst. Wens je een hogere coniferenhaag, dan hoef je minder coniferen te bestellen dan wanneer een kleine haag gewenst is. Ook de plantafstand van de conifeer hebben we per grootte vermeld en is terug te vinden in de plantinformatie.

Coniferen verzorgen

Hoeveel water moet je een naaldboom geven?

Direct na het planten van de coniferenhaag, is het verstandig de coniferen water te geven. Vooral in deze periode, als de coniferen zich nog moeten wortelen, is voldoende tot veel water geven belangrijk. Daarna geef je de conifeer extra water tijdens de -droge- zomermaanden. Het is belangrijk dat de grond rondom de coniferenhaag licht vochtig blijft.

Coniferen bemesten | Haagplanten verzorgen | Gardline

Wanneer moet je de conifeer bemesten?

Coniferen bemesten is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van jouw haagplant. Wanneer de coniferenhaag op de geschikte standplaats staat, is deze redelijk eenvoudig te onderhouden. De conifeer is immers een onderhoudsarme haagplant. In het voorjaar 1 of 2 keer de conifeer bemesten wordt uiteraard gewaardeerd.

Wij adviseren je om voor het bemesten van coniferen natuurlijke, organische voedingsstoffen te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn coniferenmesthagenmeststof, compost of koemestkorrel. Strooi deze rondom de haag en hark de voedingsstof in de grond. Door de nieuwe meststof houdt de coniferenhaag zijn mooie, volle kleur en krijgen de nieuwe uitlopers een extra impuls.

Gardline tuintip

Het team van Gardline raadt aan de coniferen te bemesten vlak voordat de voorjaarsgroei begint. De nieuwe groei van de haagplant maakt dan optimaal gebruik van de voedingsstof.

Ook raden wij aan om na het bemesten de plant water te geven. Hierdoor kan de plant de voedingsstoffen sneller opnemen.

Hoe moet ik mijn conifeer snoeien?

Als je van een mooie, strakke coniferenhaag houdt, kun je de coniferen het beste snoeien. Snoei de coniferen twee keer per jaar om een strakke en dichte coniferenhaag te houden. Voor de langste dag in het voorjaar en in de maanden augustus of september de conifeer snoeien zijn de beste perioden.

Snoei echter niet wanneer de zon volop schijnt; dit kan namelijk verbranding van het loof veroorzaken. Plan op zulke dagen het snoeien van de coniferenhaag ’s avonds.

Gardline tuintip

Let bij het snoeien van coniferen op hoe je de haagplant snoeit; in het snoeien van coniferen zitten verschillen in de diepte en de snoeiwijze. Het snoeien van de Taxus conifeer kan rigoureus gebeuren; zelfs nadat Taxus coniferen extreem zijn teruggesnoeid, groeit hij opnieuw uit. Tijdens het snoeien van coniferenhagen van de Thuja is het verstandig, erop te letten dat je deze coniferen niet tot op het oude hout terug snoeit. Uitgebreide informatie hierover vindt je in de plantomschrijving van de betreffende conifeer.

Tot slot adviseren wij je om de conifeer te bemesten, voordat de coniferenhaag gesnoeid wordt. Door de nieuwe bemesting wordt de groei van nieuwe scheuten bevorderd.

Heb je nog vragen over de verzorging van coniferen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan per e-mail, telefoon of via WhatsApp. Wij helpen je graag verder! Jouw tuinplezier is immers onze passie!

Coniferen kopen | haagplanten | Gardline

Coniferenhaag - In veel tuinen gebruikt

De coniferenhaag is erg bekend

De coniferenhaag, wie kent hem niet? Door de kenmerkende loofstructuur is deze haag soort bij de meeste mensen bekend. Ten opzichte van andere haagplanten, zoals bijvoorbeeld de Laurier en de Hulst, onderscheiden de naaldvormige bladeren van de conifeer zich immers sterk. Coniferen hebben uitstekende eigenschappen voor het maken van hagen.

De conifeer vormt de perfecte haag

Coniferen vormen de perfecte haag door zijn veelzijdige eigenschappen. Veel conifeersoorten zijn namelijk geschikt voor zowel grote als kleine tuinen. De meeste conifeersoorten vormen bladhoudende en groenblijvende hagen. Hiermee wordt bedoeld dat ze het hele jaar door groen blijven en dus geen naalden verliezen. Ook in de wintermaanden bieden de meeste coniferenhagen de groene beschutting in de tuin. Daarnaast groeit het loof van de conifeer erg dicht.

Een haag van coniferen staat garant voor een permanente bescherming van jouw privacy, ideaal als je enige afstand tot de buren wenst of langs een drukke weg woont. Door de jaarrond groenblijvende kleur en dichte loofstructuur vormen coniferen een prachtige achterwand in de tuin. Zeker voor een Taxus coniferenhaag geldt dat. Andere kleurrijke en bloeiende tuinplanten, zoals Hortensia's of Rozen, komen extra mooi tot uiting voor de donkergroene achtergrond.

Sommige coniferensoorten bieden zelfs een prachtige bloei. De conifeer Taxus media Hicksii bloeit bijvoorbeeld met talrijke, knalrode besjes. De opvallende bloei steekt mooi af tegen de chique, donkergroene kleur van deze Taxushaag. Ook als het gaat om levendigheid in de tuin, zijn verschillende conifeersoorten de perfecte invulling. Zo zijn coniferen van de Thuja Smaragd en de Taxus baccata bij zowel vogels als vlinders erg geliefd. Deze coniferenhagen zijn een echte meerwaarde voor jouw tuin.

Een andere goede eigenschap is dat de meeste conifeersoorten windresistent en extreem winterhard zijn. De Thuja Brabant en de Thuja Smaragd trotseren temperaturen tot circa -25˚C, maar ook de meeste Taxusconiferen weerstaan temperaturen tot circa -20˚C. Daarnaast stellen veel coniferen haagsoorten geringe eisen aan de standplaats en de grondsoort. Desondanks adviseren wij om eerst de specificaties van de gewenste coniferen te lezen, alvorens je de betreffende coniferenhaag online gaat bestellen.

Coniferen | lage haag | Gardline

Waarom coniferen kopen bij Gardline?

Coniferen kopen bij Gardline betekent dat de bestelde planten regelrecht vanaf de boomkwekerij worden geleverd. Daardoor zijn de prijzen van de coniferen in onze webshop gunstig; overbodige werkzaamheden zijn uit het proces gehaald. Daarmee kunnen wij kosten besparen, waarvan we het voordeel aan jou doorgeven. Dat is jouw winst. Haagplanten kopen bij Gardline? Dan kun je rekenen op:

Kwalitatief goede haagplanten | Gardline Kwalitatief goede haagplanten
Mooie, volle coniferen | Gardline Mooie, volle coniferen
Vlotte levering | Gardline Vlotte levering
Coniferen kopen | Gunstige prijzen | Gardline Voordelige prijzen voor coniferen
Persoonlijke en snelle service | Gardline Persoonlijke en snelle service
Duidelijke communicatie | Gardline Duidelijke communicatie
Coniferenhaag verzorgen | Gardline Regelmatig verzorgingstips om jouw coniferen vitaal te houden

Coniferen kwekerijen van Gardline

Verschillende conifeersoorten kweken we zowel op de boomkwekerij als op het containerveld. Op de conifeer kwekerij wordt de plant intensief gekweekt. De coniferen snoeien en bemesten we jaarlijks in het voor- en najaar. Gedurende het gehele jaar sproeien we regelmatig, zeker in de zomermaanden.

Wij bieden kleine en grote coniferen, zowel als kluitplanten als in pot gekweekte varianten. Elk jaar planten wij de conifeer als kleine plant, waarna hij na verloop van tijd als kleine of grotere conifeer verkocht kan worden. Het verschil tussen de kluiten van de boomkwekerij en de in pot gekweekte coniferen van het containerveld is dat we elke 3 jaar de kluitplanten verplanten en de potplanten elk jaar een nieuwe pot krijgen. Hierdoor maakt de kluit van de conifeer elke keer nieuwe kleine wortels en wordt de ontwikkeling van het wortelgestel sterk verbeterd. Dit is ook de reden dat we jou onze aangroeigarantie kunnen bieden.

Aangroeigarantie op de coniferen

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende planten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze planten, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Is jouw conifeer binnen de eerste 3 maanden na aankoop gesneuveld? Bij Gardline krijg je (een deel van) jouw geld voor de betreffende conifeer terug.

Maand 1 = 100% terugbetaling
Maand 2 = 25% terugbetaling
Maand 3 = 10% terugbetaling

Coniferen zijn levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden. Naast de geboden aangroeigarantie, geven wij ook extra informatie per plantensoort op onze blog-, Twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Thuja | Thuja Smaragd kwekerij | Gardline

Zo bestel je jouw haagplanten bij Gardline

De juiste conifeer kiezen

Coniferen komen in verschillende soorten en maten voor. In onze webshop heb je keuze uit verschillende soorten coniferen. Voor het maken van een zichtdichte en groenblijvende coniferenhaag ben je bij Gardline daarom aan het juiste tuinadres. Ook als je liever een gele coniferenhaag wenst. Wellicht twijfel je tussen een langzaam of een snelgroeiende conifeer. Ook deze conifeersoorten zijn bij ons te koop. Lees alles over onze conifeersoorten op onze website en kom erachter welke haagplant het beste bij jou past. Gardline vervult graag jouw tuinwensen.

Coniferenhaag aanschaffen? Wij adviseren je om je eerst goed in te lezen in de verschillende soorten coniferen. Op deze manier maak je de beste keuze en ervaar je het meeste tuinplezier. Let hier op de eigenschappen van de haagplant. De standplaats en het onderhouden van de conifeer zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden.

Coniferen online bestellen

Coniferen bestellen doe je bij Gardline. Je geeft aan welke conifeer je wenst en plaatst eenvoudig jouw bestelling in onze webshop. Nadat je de bestelling hebt geplaatst, de dag van levering hebt aangegeven en de betaling hebt voldaan, hoef je niets meer te doen. Jouw gewenste coniferen worden bij jou thuis afgeleverd.

Wij ontvangen automatisch jouw bestelling en verwerken deze zodat we jouw haagplanten bezorgen op de door jou gewenste leverdag. We rooien de coniferen vers uit het land van de boomkwekerij of verzamelen ze op het containerveld en zetten ze klaar voor verzending. De haagplanten worden pas klaargezet nadat je ze hebt besteld. Hierdoor krijg je altijd frisse planten met de beste kwaliteit.

In onze webshop gaat het om totaalprijzen, waarbij de gewenste coniferen, de handling, de verpakking en het versturen inbegrepen zijn. Je hoeft nu alleen nog maar het aantal aan te geven en de all-in prijs wordt direct getoond. Geen aanvullende kosten verderop tijdens het bestellen. Helder toch? Graag benadrukken wij dat coniferen online bestellen bij Gardline veilig en vertrouwd is. Middels verschillende systemen en controles borgen wij een veilige omgeving op het internet.

FAQ - Veelgestelde vragen over de conifeer

Wat is de beste tijd om coniferen te planten?

De beste tijd om coniferen te planten is afhankelijk van een aantal factoren. Zo kan de beste planttijd verschillen per coniferensoort. Daarnaast zit er ook nog een verschil in planttijd tussen planten in pot en kluitplanten.

Potplanten kunnen bijna het hele jaar door geplant worden. Uitzondering hierop zijn de extremere weersomstandigheden. De beste planttijd voor kluitplanten verschilt per coniferensoort. Je kunt over het algemeen de periode vanaf de herfst tot en met het voorjaar aanhouden. De planten zitten dan nog niet in hun bloeiperiode, waardoor ze alle energie kunnen steken in het goed wortelen op hun nieuwe plek.

Hoeveel coniferen op een meter?

Wanneer je een zichtdichte coniferenhaag wilt aanplanten, is het belangrijk om de juiste afstand tussen de coniferen te hebben. Over het algemeen kun je 2,5 tot 3 coniferen per strekkende meter aanhouden. Echter, wanneer de haagplanten 180 cm of hoger zijn, zijn 1,5 tot 2 planten per strekkende meter ook voldoende.

Om ervoor te zorgen dat de wortels van jouw nieuwe haagplanten zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen, raden wij sterk aan gebruik te maken van DCM Vivimus Bodemverbeteraar.

Logo Gardline
Coniferen kopen | haagplanten kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5