• check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Filteren op

Standplaats

Huidige grootte (zonder kluit/ pot)

Bloeikleur

Bloeiperiode

Winterhard

Beschikbaar

Coniferen

Coniferen kopen? Ruim assortiment conifeer soorten | Gardline

Coniferen - Een dichte en groenblijvende haagplant

Compacte, dichte groei en altijd groen
Winterhard, vorstbestendig en windbestendig

Coniferen zijn er in allerlei verschillende soorten; van groen tot blauw, van klein tot groot, langzaam en snel groeiend. Mooie dichte en groenblijvende coniferenhagen. Voor privacy en plezier in jouw tuin.

Coniferen

Er zijn 118 producten.

Item 1-12 van 118 in totaal item(s)

Actieve filters

Terug naar boven

Coniferen kopen - Informatie Gardline

Coniferen worden, door zijn sterke en krachtige eigenschappen, in veel tuinen en parken geplant. Dat zien we ook terug in onze webshop; in onze webshop is de conifeer de meest verkochte haagplantsoort. Coniferen zijn zo populair om verschillende redenen. Een coniferenhaag groeit over het algemeen goed in veel verschillende grondsoorten. Ook zijn coniferen winterhard en windresistent. Deze haagplanten blijven jaarrond groen, zichtdicht en onderhoudsarm. Ten opzichte van andere haagplanten, zijn de prijzen van coniferen meestal iets gunstiger.

Conifeer - De meest verkochte haagplant soort

Voordelen van de meeste conifeer soorten

 • Groeit goed in ons klimaat
 • Winterhard en windresistent
 • Dichtbegroeid en groenblijvend
 • Eenvoudig te onderhouden
 • Strakke hagen zijn mogelijk

Haagplanten kopen

Haagplanten komen in verschillende soorten en maten. In onze webshop heb je keuze uit verschillende soorten coniferen. Voor het maken van een zichtdichte en groenblijvende coniferenhaag ben je bij Gardline daarom aan het juiste tuinadres. Ook als je liever een gele coniferenhaag wenst. Of wellicht twijfel je tussen een langzaam of een snelgroeiende conifeer; deze conifeersoorten zijn eveneens bij ons te koop. Gardline vervult graag jouw tuinwensen.

Coniferenhaag aanschaffen? Wij adviseren om je om je eerst goed in te lezen in de verschillende soorten coniferen, zodat je de beste keuze maakt en hierdoor het meeste tuinplezier ervaart. Let op de eigenschappen; onder andere de standplaats en het onderhouden van de conifeer is belangrijk.

Coniferen kopen | haagplanten | Gardline

Coniferen soorten

De verschillende conifeersoorten verschillen allemaal van elkaar. De groeisnelheid, standplaats, maar ook het onderhoud van de coniferenhaag verschilt per soort. Daarnaast heb je keuze uit: een hoge of lage haag, een snelgroeiende of langzaamgroeiende haag. Daarbij zijn er – naast ons verscheidene aanbod in coniferen – ook nog keuze uit een bloeiende haag of een smalle haag. Het is afhankelijk van jouw wensen wat voor afscheiding jij in jouw tuin wilt hebben. Creëer je privacy in jouw tuin door middel van een coniferenhaag? Gardline heeft de volgende conifeersoorten in het assortiment:

 • Thuja
 • Taxussen
 • Cipressen

Thuja

Thuja coniferen worden ook wel levensbomen genoemd. Er zijn verschillende soorten Thuja’s verkrijgbaar bij Gardline:

Nieuwsgierig geworden naar de Thuja en wil je weten waarom dit een van de populairste haagplanten is? Lees dan hier meer over de levensboom.

Coniferen kopen | Thuja | Gardline

Taxus

Taxus haagplanten staan er bekend om dat het makkelijk te onderhouden planten zijn. Taxus planten worden ook wel Venijnbomen genoemd. Van de Venijnbomen zijn de volgende soorten verkrijgbaar in onze webshop:

Weten welke eigenschappen de Taxus interessant maken als haagplant? Lees dan hier alles over Taxus haagplant.

Haagplanten kopen | Taxus | Gardline

Cipres

Cipres haagplanten kent men ook wel onder de naam ‘Chamaecyparis’ of ‘Californische Cipres’. Wij hebben twee van deze prachtige conifeersoorten in ons assortiment. Beide soorten zijn vernoemd naar de kleur die zij dragen:

Lees hier meer informatie over een van de mooiste haagplanten

 Coniferen kopen | Chamacyparis | Gele haagplant | Gardline

Coniferenhaag - In veel tuinen gebruikt

De coniferenhaag is erg bekend

De coniferenhaag, wie kent hem niet? Door de kenmerkende loofstructuur is deze haag soort bij de meeste mensen bekend. Ten opzichte van andere haagplanten, zoals bijvoorbeeld de Laurier en de Hulst, onderscheiden de naaldvormige bladeren van de conifeer zich immers sterk. Coniferen hebben uitstekende eigenschappen voor het maken van hagen.

De coniferenhaag is de perfecte haag

Coniferen vormen de perfecte haag door zijn veelzijdige eigenschappen. Veel conifeersoorten zijn namelijk geschikt voor zowel grote als kleine tuinen. De meeste conifeersoorten vormen bladhoudende en groenblijvende hagen. Hiermee wordt bedoeld dat ze het hele jaar door groen blijven en dus geen naalden verliezen. Ook in de wintermaanden bieden de meeste coniferenhagen de groene beschutting in de tuin. Daarnaast groeit het loof van de conifeer erg dicht. 

Een haag van coniferen staat garant voor een permanente bescherming van jouw privacy, ideaal als je enige afstand tot de buren wenst of langs een drukke weg woont. Door de jaarrond groenblijvende kleur en dichte loofstructuur vormen coniferen een prachtige achterwand in de tuin. Zeker voor een Taxus coniferenhaag geldt dat. Andere kleurrijke en bloeiende tuinplanten, zoals Hortensia's of Rozen, komen extra mooi tot uiting voor de donkergroene achtergrond.

Sommige coniferensoorten bieden zelfs een prachtige bloei. De conifeer Taxus media Hicksii bloeit bijvoorbeeld met talrijke, knalrode besjes. De opvallende bloei steekt mooi af tegen de chique, donkergroene kleur van deze Taxushaag. Ook als het gaat om levendigheid in de tuin, zijn verschillende conifeersoorten de perfecte invulling. Zo zijn coniferen van de Thuja Smaragd en de Taxus Baccata bij zowel vogels als vlinders erg geliefd. Deze coniferenhagen zijn een echte meerwaarde voor jouw tuin.

Een andere goede eigenschap is dat de meeste conifeersoorten windresistent en extreem winterhard zijn. De Thuja Brabant en de Thuja Smaragd trotseren temperaturen tot circa -25˚C, maar ook de meeste Taxusconiferen weerstaan temperaturen tot circa -20˚C. Daarnaast stellen veel coniferen haagsoorten geringe eisen aan de standplaats en de grondsoort. Desondanks adviseren wij om eerst de specificaties van de gewenste coniferen te lezen, alvorens je de betreffende coniferenhaag online gaat bestellen.

Coniferen | lage haag | Gardline

Coniferen online kopen

Coniferen online kopen doe je bij Gardline. Je geeft aan welke conifeer je wenst en plaatst eenvoudig jouw bestelling in onze webshop. Nadat je de bestelling hebt geplaatst, de dag van levering hebt aangegeven en de betaling hebt voldaan, hoef je niets meer te doen. Jouw gewenste coniferen worden bij jou thuis afgeleverd.

Wij ontvangen automatisch jouw bestelling en verwerken deze zodat we jouw haagplanten bezorgen op de door jou gewenste leverdag. We rooien de coniferen vers uit het land van de boomkwekerij of verzamelen ze op het containerveld en zetten ze klaar voor verzending. De haagplanten worden pas klaargezet nadat je ze hebt besteld. Hierdoor krijg je altijd frisse planten met de beste kwaliteit.

In onze webshop gaat het om totaalprijzen, waarbij de gewenste coniferen, de handling, de verpakking en het versturen inbegrepen zijn. Je hoeft nu alleen nog maar het aantal aan te geven en de all-in prijs wordt direct getoond. Geen aanvullende kosten verderop tijdens het bestellen. Helder toch? Graag benadrukken wij dat coniferen online bestellen bij Gardline veilig en vertrouwd is. Middels verschillende systemen en controles borgen wij een veilige omgeving op het internet.

Coniferen kopen bij Gardline

Coniferen kopen bij Gardline betekent dat de bestelde conifeersoort regelrecht vanaf de boomkwekerij wordt geleverd. Daardoor zijn de prijzen van coniferen in onze webshop gunstig; overbodige werkzaamheden zijn uit het proces gehaald. Daarmee kunnen wij kosten besparen, waarvan we het voordeel aan jou doorgeven. Dat is jouw winst.

Conifeer soorten: van kleine tot grote coniferen

Van de coniferen bieden wij kleine en grote coniferen en ook zowel kluiten als in pot gekweekte varianten. Elk jaar opnieuw planten wij deze soort haagplant als kleine plant, waarna hij na verloop van tijd zowel kleine alsook de grotere conifeer verkocht kan worden.

Coniferen boomkwekerij en containerveld

Verschillende conifeersoorten kweken we zowel op de boomkwekerij als op het containerveld. Op beide kwekerijen wordt de plant intensief gekweekt. De coniferen snoeien en bemesten we jaarlijks in het voor- en najaar. Gedurende het gehele jaar sproeien we regelmatig, zeker in de zomermaanden.

Het verschil tussen de kluiten van de boomkwekerij en de in pot gekweekte coniferen van het containerveld is dat we elke 3 jaar de kluitplanten verplanten en de potplanten elk jaar een nieuwe pot krijgen. Hierdoor maakt de kluit van de conifeer elke keer nieuwe kleine wortels en wordt de ontwikkeling van het wortelgestel sterk verbeterd. Dit is ook de reden dat we jou onze aangroeigarantie kunnen bieden.

Thuja | Thuja Smaragd kwekerij | Gardline

Coniferen verzorgen - Gardline

Coniferen onderhouden

Coniferen moeten goed verzorgd en onderhouden worden, wil je er optimaal van kunnen genieten. Het onderhouden van een coniferenhaag is redelijk eenvoudig. Graag informeert het team van Gardline jou hierover.

Coniferen planten

Voordat je een coniferenhaag in de tuin krijgt, moet je eerst de conifeer planten. De standplaats is van grote invloed op de groei van de coniferenhaag. Bijvoorbeeld de Levensboom Plicata Martin groeit goed in verschillende grondsoorten, terwijl de Taxus Baccata niet te lang in te natte grond moet staan. In tegenstelling tot de Thuja Smaragd groeit de Thuja Brabant zowel in de zon als in de schaduw. Lees daarom de plantomschrijving van de gewenste haagsoort goed door.

Ook de grondsoort en de voedingswaarde is van belang. Bij elke conifeersoort hebben we deze informatie beschreven. Tijdens het planten de coniferen bemesten is altijd goed; een bodemactivator, potgrond en compost zijn goede voedingsstoffen.

Hoeveel coniferen per meter u moet planten? Dit antwoord is afhankelijk van de grootte van de haag die je wenst. Wens je een grotere coniferenhaag, dan hoef je minder coniferen te bestellen dan wanneer een kleine haag gewenst is. Ook de plantafstand van de conifeer hebben we per grootte vermeld en is terug te vinden in de plantinformatie.

Hoeveel water moet je de conifeer geven?

Direct na het planten van de coniferenhaag, is het verstandig de coniferen water te geven. Vooral in deze periode, als de coniferen zich nog moeten wortelen, is voldoende tot veel water geven belangrijk. Daarna geef je de conifeer extra water tijdens de -droge- zomermaanden. Het is belangrijk dat de grond rondom de coniferenhaag licht vochtig blijft.

Coniferen bemesten | Haagplanten verzorgen | Gardline

Wanneer moet je de conifeer bemesten?

Coniferen bemesten is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van jouw haagplant. Wanneer de coniferenhaag op de geschikte standplaats staat, is deze redelijk eenvoudig te onderhouden. De conifeer is immers een onderhoudsarme haagplant. In het voorjaar 1 of 2 keer de conifeer bemesten wordt uiteraard gewaardeerd.

Wij adviseren je om voor het bemesten van coniferen natuurlijke, organische voedingsstoffen te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn coniferenmest, hagenmeststof, compost of koemestkorrel. Strooi deze rondom de haag en hark de voedingsstof in de grond. Door de nieuwe meststof houdt de coniferenhaag zijn mooie, volle kleur en krijgen de nieuwe uitlopers een extra impuls.

Gardline tuintip
Het team van Gardline raadt aan de coniferen te bemesten vlak voordat de voorjaarsgroei begint. De nieuwe groei van de haagplant maakt dan optimaal gebruik van de voedingsstof.

Ook raden wij aan om na het bemesten de plant water te geven. Hierdoor kan de plant de voedingsstoffen sneller opnemen.

Conifeer snoeien

Als je van een mooie, strakke coniferenhaag houdt, kun je de coniferen het beste snoeien. Snoei de coniferen twee keer per jaar om een strakke en dichte coniferenhaag te houden. Voor de langste dag in het voorjaar en in de maanden augustus of september de conifeer snoeien zijn de beste perioden.

Snoei echter niet wanneer de zon volop schijnt; dit kan namelijk verbranding van het loof veroorzaken. Plan op zulke dagen het snoeien van de coniferenhaag ’s avonds.

Gardline tuintip
Let bij het snoeien van coniferen op hoe je de haagplant snoeit; in het snoeien van coniferen zitten verschillen in de diepte en de snoeiwijze. Het snoeien van de Taxus conifeer kan rigoureus gebeuren; zelfs nadat Taxus coniferen extreem zijn teruggesnoeid, groeit hij opnieuw uit. Tijdens het snoeien van coniferenhagen van de Thuja, is het verstandig erop te letten dat je deze coniferen niet tot op het oude hout terug snoeit. Uitgebreide informatie hierover vindt je in de plantomschrijving van de betreffende conifeer.

Tot slot adviseren wij je om de conifeer te bemesten, voordat de coniferenhaag gesnoeid wordt. Door de nieuwe bemesting wordt de groei van nieuwe scheuten bevorderd.

Heb je nog vragen over (ons assortiment) coniferen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan per e-mail, telefoon of via WhatsApp. Wij helpen je graag verder! Jouw tuinplezier is immers onze passie!

Logo Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5