incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja occidentalis Smaragd planten

Thuja occidentalis Smaragd planten

Levensboom Thuja Smaragd kopen

Wanneer kan ik de Thuja Smaragd planten?

Het planten van de Thuja occidentalis Smaragd (Westerse Levensboom Smaragd) kunt u het beste een dag na ontvangst regelen. Mocht u er hier niet toe in staat zijn, zet de groenblijvende conifeer dan op een windbeschutte plek, zodat de wortel niet uitdroogt. Laat de plant niet langer dan 3 à 4 dagen staan.

Haagplanten met een kluit, die regelrecht van het land komen, zijn sterke coniferen en kunnen vanaf ongeveer eind september tot circa mei à begin juni geplant worden. Coniferen die in pot zijn gekweekt kunnen het hele jaar door geplant worden, mits de weersomstandigheden het toelaten. Een goed moment om de Thuja Smaragd te planten is afhankelijk van het weer; bij extreme vorst, langdurige natte dagen of extreme hitte is het beter om te wachten met het planten ervan.

Tuintip

Wij adviseren om de Thuja te planten in het najaar of vroeg in het voorjaar. Als deze groenblijvende haagplant in het najaar wordt geplant, kan ze alle energie voor het wortelen gebruiken. In deze periode groeit de plant niet en is ze in rust. Wanneer u in het voorjaar de Thuja occidentalis Smaragd plant, plant hem dan nadat de kans op vorst is afgenomen.

Thuja occidentalis Smaragd planten | Gardline

De Thuja Smaragd op de juiste wijze planten

Als de kluit van de conifeer Thuja Smaragd nog van een net is voorzien, is dat niet erg. De kluit kan gewoon met net in de grond worden geplant. De wortels groeien door het net heen. Op den duur zal het net geheel wegrotten. Als de haagplant in een pot geleverd wordt, schuif de pot er dan voorzichtig af. Hierdoor breken de wortels er niet vanaf.

De Thuja moet bij voorkeur in losgemaakte, vochtige grond geplant worden. Bij het planten adviseren wij om een gat te graven dat ongeveer 10 tot 20 centimeter groter is dan de kluit van de conifeer. De grond rondom het gat moet los gemaakt worden. Daarnaast is het verstandig om de bodem te verbeteren door tuinturf of potgrond met de grond te mengen. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg blijft om de Thuja Smaragd te planten.

Hoe moet ik een haag planten?

Bij het planten van een Thujahaag raden wij aan een touw te spannen langs de gewenste lijn, en hier langs een lange sleuf te graven, zodat de coniferen in een rechte rij geplant worden. Plant de coniferen niet te dicht op elkaar, om te voorkomen dat de onderkant van de Thuja Smaragd haag te weinig zonlicht krijgt en daardoor bruin gaat worden.

Plant de coniferen in de grond en vul het gaf of de sleuf. Druk de aarde stevig aan en zorg ervoor dat er een gietrand om de coniferenhaag ontstaat. Geef de haag water. Door de gietrand blijft het water tijdelijk staan en trekt het rustig de grond in. In het eerste jaar moet de Thuja Smaragd extra water krijgen, in de winter is regenwater voor de conifeer normaal gesproken voldoende. Geef de conifeer geen water op hete dagen wanneer de zon extreem schijnt. Besproei de Thuja Smaragd op zulke dagen alleen ’s avonds, zodat het loof niet verbrandt.

Tuintip

Het is raadzaam de toppen van de Thuja enigszins terug te snoeien, het liefst zo snel mogelijk nadat de Thujahaag geplant is. Snoei de toppen 5 tot 6 centimeter terug. Het resultaat hiervan is dat de Thuja haag sneller dichtbegroeid is.

Verwijder tot slot regelmatig het onkruid rondom de Thuja Smaragd.

Voor het planten van de Thuja Smaragd is goed tuingereedschap aan te raden. Denk hierbij aan een schop, een tuinkrabber, een hark, een waterslang en tuinhandschoenen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5