incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja occidentalis Smaragd snoeien

Thuja occidentalis Smaragd snoeien

Levensboom Thuja Smaragd kopen

Regelmatig de Thuja snoeien

Voor een volle, dichte Thuja occidentalis Smaragd (Westerse Levensboom Smaragd) adviseren wij om regelmatig de Thuja Smaragd te snoeien, het liefst 2 keer per jaar. Snoeien van de haagplant zorgt er namelijk voor dat de groei aan het einde van het bestaande loof geremd wordt, waardoor nieuwe uitlopers ontstaan. Een beter vertakte conifeer en een strakke, dichte Thujahaag zijn het resultaat.

Wanneer snoei ik mijn coniferenhaag?

De eerste keer snoeit u de coniferenhaag van de Thuja Smaragd in mei of juni, in ieder geval voor de langste dag van het jaar. Snoei de coniferen niet op warme of zonnige dagen; het loof van de conifeer kan dan verbranden. De tweede keer kan hij het beste gesnoeid worden in augustus of september. Na september de conifeer snoeien, raden wij af. De conifeer heeft dan wellicht niet genoeg tijd om zich voor de koude winter te herstellen, en de kans op vorstschade neemt daardoor toe.

Door de Thuja regelmatig te snoeien, wordt de coniferenhaag voller en dichter. De Thuja-haag wordt een prachtige, zichtdichte schutting in uw tuin.

Tuintip

De takken of twijgen, die van de Thuja Smaragd zijn afgestorven door wind of sneeuw, kunt u het beste al in maart afknippen.

Als u zojuist de Thujahaag heeft geplant, is het raadzaam de langste toppen van de conifeer terug te snoeien. Snoei deze toppen ongeveer een derde terug, circa 5 à 6 centimeter. Dit stimuleert een goede vertakking en hierdoor groeit de Thuja Smaragd conifeer sneller zichtdicht.

Hoe moet ik de Thuja Smaragd snoeien?

Snoei de Thuja Smaragd niet tot op het oude hout, omdat de takken na de snoeibeurt niet meer uitlopen. Zorg ervoor dat er altijd groene schubben en naalden aan de conifeer blijven zitten. Snoei van de Thuja Smaragd alleen de jonge scheuten aan de buitenkant. Wij raden aan om bij elke snoeibeurt maximaal 5 tot 10 centimeter van de jonge scheuten te snoeien.

Het is beter de conifeer te “scheren” in plaats van rigoureus te snoeien.

Zodat elke Thuja mooi blijft

Wees erop attent dat het onderste gedeelte van de conifeer altijd iets dikker is dan het bovenste, zodat zonlicht ook de onderkant kan bereiken en de hele Thuja haag optimaal kan groeien.

Tuintip

Voordat u de Thuja Smaragd gaat snoeien, is het raadzaam de conifeer goed te bemesten. De nieuwe groei wordt er door gestimuleerd, zodat deze vitaler en sterker wordt.

Gebruik voor het snoeien van de Thuja Smaragd altijd goed tuingereedschap. De heggenschaar of elektrische schaar moet scherp en goed schoon zijn om snoeiwonden en ziekten te voorkomen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5