incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja occidentalis Smaragd bemesten

Thuja occidentalis Smaragd bemesten

Levensboom Thuja Smaragd kopen

Wanneer bemest ik de Thuja Smaragd?

Ondanks dat de Thuja occidentalis Smaragd (Westerse Levensboom Smaragd) in veel verschillende grondsoorten goed groeit, is het verstandig deze conifeer te bemesten met coniferenmest. Deze meststof heeft de juiste samenstelling voor de haagplant en zorgt bijvoorbeeld voor voldoende bitterzout en magnesium. Coniferenmest is een natuurlijke meststof met een langdurige werking, waardoor het voldoende is om 1 hooguit 2 keer per jaar de Thuja Smaragd te bemesten.

Wilt u een andere voedingstof dan coniferenmest, dan kunt u er ook voor kiezen de Thuja Smaragd te bemesten met koemestkorrel.

Hetzelfde als bij de Thuja Brabant kunt u het bemesten van de Thuja Smaragd het beste in het voorjaar doen, zodat de nieuwe groei van de groenblijvende haagplant extra energie krijgt.

Ook wanneer u de conifeer wilt snoeien, raden wij aan de Thuja Smaragd te bemesten. Dit bevordert de uitloopt van de nieuwe scheuten en zorgt ervoor dat de conifeer sterk en gezond blijft.

Levensboom Smaragd bemesten | Gardline

Bemesten van de Thujahaag is eenvoudig

Strooi de voeding aan de basis van de Thuja Smaragd haag, rondom de stammen.

Tuintip

Vormen uw coniferen een prachtige haag, bemest deze dan aan weerszijden van de thujahaag. Hark de meststof vervolgens in de grond.

Na het bemesten van de conifeer geeft u hem water, zodat de meststof beter wordt opgenomen.

De Thujahaag bewateren

Naast meststoffen is het belangrijk dat de haagplanten voldoende water krijgen. Met name in de periode direct na het planten en tijdens droge periodes. Water is een essentiële energiebron, zeker na het planten van de Thuja Smaragd. In deze periode adviseren wij:

  • als de weersomstandigheden warm en droog zijn, de Thuja haagplanten krachtig water geven. Als richtlijn kan uitgegaan worden van 2-3 keer per week ca. 5-10 minuten lang; 5-10 keer 1 minuut per plant
  • als het regent, besproei ze 1-2 keer per week ca. 5-10 minuten lang met water; 5-10 keer 1 minuut per Thuja Smaragd

Let er echter wel op dat de plant niet verdrinkt. Het is raadzaam ’s avonds de conifeer met water te besproeien, zodat het water dan zo min mogelijk kan verdampen en verbranding van het loof wordt voorkomen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5