incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja occidentalis Smaragd haag

Thuja occidentalis Smaragd haag

Levensboom Thuja Smaragd kopen

Thuja Smaragd; een zichtdichte haag

In veel tuinen worden coniferenhagen gebruikt, vergelijkbaar met laurierhagen. Omdat de Thuja occidentalis Smaragd (Westerse Levensboom Smaragd) het hele jaar door een prachtige, groene kleur geeft, is het één van de meest geliefde haagconifeer soorten. De groenblijvende coniferenhaag biedt een perfecte, zichtdichte en groene beschutting in de tuin. Verder is de Thuja vorstbestendig - de ideale haagplant.

Als u een haag wilt die het hele jaar door dicht begroeid is en groen blad draagt, dan is de Thuja occidentalis Smaragd de perfecte haagplant voor uw tuin. Deze Thuja-soort is ook zeer geliefd bij vogels en vlinders, wat uw tuin kleurrijker maakt.

Bovendien stelt de haagconifeer geringe eisen aan zijn standplaats; zowel in de zon als in de halfschaduw gedijt de Thuja Smaragd goed. Als gesproken wordt over de grondsoort voor de Thuja Smaragd conifeer gaat de voorkeur uit naar een bodem waaraan tuinturf is toegevoegd. Maar normale, voedzame grond volstaat ook voor de haagconifeer.

Westerse Levensboom Thuja Smaragd haag | Gardline

Tuintip

Plant de Thuja Smaragd niet in de buurt van bomen, want zo’n standplaats wordt niet gewaardeerd.

De haagconifeer is zeer windresistent en winterhard tot circa -25 °C. Ook heeft de Thuja Smaragd een dichte groei en is hij makkelijk in het onderhoud. Wanneer u gedurende het jaar een onderhoudsarme, maar ook een volle en heldergroene coniferenhaag in uw tuin wenst, is de Thuja Smaragd de perfecte invulling.

Bovenstaande eigenschappen maken de Thuja tot de zeer ideale en veel verkochte haagconifeer.

De coniferenhaag onderhouden

Het jaarlijks onderhouden van de coniferenhaag stelt niet veel voor.

Voor een strakke en dichte coniferenhaag van de Thuja Smaragd raden wij aan om in mei of juni de haagconifeer te snoeien, in elk geval voor de langste dag van het jaar. De tweede keer snoeit u de Thuja Smaragd in augustus of september.

Tuintip

Ondanks zijn goede standplaatstolerantie is het verstandig jaarlijks de conifeer te bemesten om de groei en bloei te bevorderen. Wij adviseren u de Thuja Smaragd in het voorjaar te bemesten.

Tijdens droge perioden is het daarnaast van belang de conifeer extra water te geven; licht vochtige grond wordt door de Thuja Smaragd gewaardeerd.

Afhankelijk van de grootte van de coniferenhaag kunnen er per strekkende meter meer of minder Thuja Smaragd haagconiferen geplant worden. Als u grotere Thuja Smaragd coniferen bestelt, zijn er minder coniferen per strekkende meter nodig dan wanneer u kleinere bestelt.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5