incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Taxus baccata haag

Taxus baccata haag

Taxus baccata online kopen | Gardline

Is de Taxus baccata een goede haagplant?

De Taxus baccata (Venijnboom) heeft veel goede eigenschappen, die haar tot een gewilde haag maken. De haagplant is groenblijvend, vorstbestendig, windresistent en bovendien extreem makkelijk te snoeien. De eigenschap groenblijvend wil zeggen dat de Taxus jaarrond haar groene, glanzende naalden behoudt, ook in de winter. Vorstbestendig is de Taxus conifeer tot circa -20 à -25 ˚C; de conifeer weerstaat extreme temperaturen.

De Taxushaag schermt niet alleen uw tuin tegen weer en wind en inkijk, maar vormt ook een mooie rustige achtergrond voor andere bloeiende planten in uw tuin. De diepgroene kleur en volle naalden zorgen ervoor dat de Taxus baccata het hele jaar door een prachtige aanvulling op uw tuin is.

De naalden van de Taxus conifeer zijn donkergroen en hebben een chique uitstraling. De jonge uitlopers van de Taxus hebben een frisse lichtgroene kleur.

Taxus baccata haag | Gardline

Taxus baccata haag is makkelijk te verzorgen, zelfs tot op hoge leeftijd

De Taxus baccata heeft niet alleen de geweldige eigenschap ongelofelijk oud te kunnen worden, maar ook zijn geringe groei en plaatstolerantie zijn pluspunten. Als het om de standplaats en grondsoort gaat, is de Taxus een makkelijke haagplant. In de zon en in de schaduw groeit ze goed. Ook groeit de Taxus conifeer goed in de buurt van bomen. Normale, voedzame grond volstaat, maar toevoeging van potgrond bij het planten van de coniferenhaag wordt op prijs gesteld.

De Taxus coniferenhaag is dichtbegroeid, mooi en gaat vele jaren mee. Er wordt zelfs gezegd dat er in Groot Brittannië Taxus planten van ruim 2000 jaar oud staan. Vandaar dat de Taxus baccata één van de meest elegante en geliefde haagconifeer soort is.

Hoe moet ik de Taxus coniferenhaag onderhouden?

Het onderhouden van de Taxus baccata coniferenhaag is vrij eenvoudig. De goede eigenschappen van de groenblijvende conifeer, zoals geringe groei, extreem goede snoeiverdraagzaamheid en standplaatstolerantie dragen bij aan dit eenvoudige jaarlijkse onderhoud.

Om de coniferenhaag strak en mooi te houden, raden wij u aan jaarlijks 2 keer de haagconiferen te snoeien. In het voorjaar voor de langste dag in juni en in de maand september. De Taxus conifeer snoeien wanneer de zon volop schijnt, raden wij af; snoei de conifeer dan ’s avonds.

In het voorjaar goed de Taxus bemesten met een natuurlijke voedingstof als koemestkorrel is nagenoeg voldoende voor de rest van het jaar. Het beste kunt u de bemesting van de conifeer vlak voor de groei doen, zodat de nieuwe scheuten voller van kleur en vitaler zijn.

De Taxus conifeer extra water geven in droge perioden is raadzaam. Het is belangrijk dat de grond in zo’n periode licht vochtig is. Licht vochtig, zodat de conifeer niet verdrinkt, maar ook niet uitdroogt. Let erop dat de grond niet te nat wordt, dat stelt de conifeer niet op prijs.

Tuintip

De grootte van de Taxus coniferenhaag is van invloed op het aantal haagconiferen per strekkende meter. Bij een kleinere haag worden meer Taxus-planten per strekkende meter gebruikt dan bij een grotere coniferenhaag.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5