incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Taxus baccata bemesten

Taxus baccata bemesten

Taxus baccata kopen | Gardline

Waarom de Taxus baccata bemesten?

De Taxus baccata (Venijnboom) is niet veeleisend als het om de grondsoort gaat. Desondanks is het raadzaam de Taxus te bemesten. Bemesting is een aanvulling op de natuurlijke voedingsbronnen als zon, regen en de bestaande grond. Het bevordert de groei van de conifeer en zorgt ervoor dat hij sterk en vitaal blijft.

Goede bemesting voor de coniferenhaag is een organische meststof als koemestkorrel of hagenmeststof. Een organische, natuurlijke meststof heeft vaak een langdurige werking, waardoor de Taxus conifeer dan een nagenoeg complete aanvulling voor de komende groeiperiode krijgt.

Wanneer moet ik de Taxus baccata bemesten?

Nadat de coniferen zijn geplant, begint het bemesten met een voedingsstof. De beste periode om je Taxushaag te bemesten is in het voorjaar, voordat de groei begint en de conifeer begint uit te lopen. Met de nieuwe bemesting worden de nieuwe uitlopers sterker en voller.

Als u de groenblijvende conifeer als haag heeft geplant, strooi dan meststof aan weerszijden van de Taxushaag en hark het in de grond.

Ook vlak voordat de conifeer gesnoeid wordt, raden wij u aan meststof aan de grond toe te voegen. Met de nieuwe voeding kan de Taxus baccata weer optimaal uitlopen.

De meststof wordt nog beter opgenomen als u direct na het bemesten de Taxus Venijnboom water geeft.

Taxushaag bemesten | Gardline

Taxus baccata; iets bemesting, niet te veel water

Ook direct na het planten is het belangrijk de Taxus baccata water te geven. Als richtlijn kan hiervoor gehanteerd worden:

  • als de weersomstandigheden droog en warm zijn, besproeit u de Taxus baccata 2-3 keer per week ca. 3-5 minuten met water. Het beste kunt u dit doen met een sproeikop op de waterslang; 3-5 keer 1 minuut lang per plant
  • wanneer het fatsoenlijk tot krachtig in de afgelopen week heeft geregend, geef de coniferen dan 1 keer in de week erna ca. 3-5 minuten water. Ook in dit geval kunt u dat het beste doen met een sproeikop op de waterslang; 3-5 keer 1 minuut lang per conifeer

Als u de Venijnboom in een kuip of pot plant, geeft u ze minder water.

Geef de winterharde haagplant niet te veel, maar voldoende water; met name in het eerste jaar en in warme zomerperioden is het belangrijk dat de conifeer voldoende water krijgt. Sproei op warme dagen alleen ’s avonds om verbranding van het loof van de Taxus baccata en verdamping van het water te voorkomen.

Tuintip

De Taxus baccata houdt niet van natte voeten. Let hierbij wel op tijdens het onderhouden van de Taxushaag. Als de grond om de haag langdurig te nat is, verwerk dan lavakorrels in de grond om het vocht te draineren. Door de lavakorrels kan het water in de grond beter weglopen, wat de Taxus conifeer op prijs stelt.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5