incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Carpinus betulus haag

Carpinus betulus haag

Haagbeuk Carpinus betulus kopen

De haagbeuk is ook wel bekend onder de Latijnse naam Carpinus betulus. De groene Beukenhaag wordt gerekend tot de bladverliezende planten gerekend. In de herfst kleurt deze Beukenhaag naar een prachtige oranje- en bruinachtige kleur. De bladeren verdorren en vallen pas af als de nieuwe bladeren in het voorjaar weer doorkomen. Deze planten geven dus wel veel privacy.

Bij een strenge winter in combinatie met veel wind kan hij de bladeren ter bescherming eerder laten vallen. Omdat deze planten hier van nature voorkomen, kan de haagbeuk een strenge winter met gemak verdragen. Door het fijne en compacte takkenstelsel geeft zal hij toch privacy bieden.

Ze kunnen een hoogte van maar liefst 10 tot 20 meter bereiken en zijn schitterend in een haag maar groeien ook erg mooi in hun eentje. Geschikt voor het creëren van een hele lage tot hele hoge haag die je zowel weelderig kan laten groeien als kunt snoeien een strakke vorm. De Beukenhaag groeit relatief langzaam met 20 a 30 cm per jaar. Omdat ze langzaam groeien noemen we deze planten 

Onderhoud van de haagbeuk

Wanneer snoei je de Haagbeuk, ook wel Carpinus betulus genoemd?  De haag moet zeker 1 x per jaar gesnoeid worden. De maand juni is de beste tijd om haagbeuk terug te snoeien. Wil je de haag nog een keer snoeien dan is augustus/september daarvoor de beste tijd. Bemest jouw beukenhaag minimaal 1 keer per jaar. Bij voorkeur 2 keer per jaar in de maanden maart - april en juni - juli. Breng de mest zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de haag of heg aan en hark het vervolgens licht in.

Voordelen van de Carpinus Betulus haagbeuk zijn:

  • Geschikt voor bijna iedere grondsoort
  • Verdraagt goed natte omstandigheden
  • Winterhard
  • Makkelijk te snoeien

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5