incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Carpinus betulus snoeien

Carpinus betulus snoeien

Haagbeuk Carpinus betulus kopen

Wanneer snoei je de Haagbeuk, ook wel Carpinus betulus genoemd?  De haag moet zeker 1 x per jaar gesnoeid worden. De maand juni is de beste tijd om haagbeuk terug te snoeien. Wil je de haag nog een keer snoeien dan is augustus/september daarvoor de beste tijd. 

De hogere haagbeuk moet je in trapeziumvorm snoeien. Dat betekent dat je de haag zo moet snoeien dat je de haagbeuk van onder naar boven taps laat toelopen. De onderkant is dan dus breder dan de bovenkant. Zo zorg je ervoor dat ook de onderste taken voldoende zonlicht krijgen en niet zullen verdorren en doodgaan. Snoei het liefst op een bewolkte dag. Vooral de nieuwe bladeren zijn namelijk erg kwetsbaar en gevoelig voor de zon. Er bestaat dan kans op verbrandingsverschijnselen. 

Na het aanplanten kun je direct de haag bijsnoeien. Je kunt de uitstekende takken direct terugsnoeien. De Haagbeuk gaat hierdoor mooi direct vertakken en sneller dichtgroeien. Let wel op: Snoei de bovenkant nog even niet, snoei eerst alleen de zijkanten bij. Als de Carpinus betulus de juiste hoogte heeft bereikt, kun je de hoofdtak terugsnoeien. Dit doe je tot ongeveer 10- 20 cm onder de uiteindelijke hoogte. De hoofdtak gaat dan weer sterk vertakken. Zo krijg je ook langs de bovenkant een mooi vertakte haag die volledig dicht is.

Tuintip:

Gebruik bij voorkeur altijd scherp gereedschap voor het snoeien. Dat maakt het werk niet alleen makkelijker voor u, maar het is ook beter voor de plant. Zo ontstaan er geen rafelige randjes aan de eindjes van de takken en is het voor de haagbeuk gemakkelijker om te herstellen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5