incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Carpinus betulus bemesten

Carpinus betulus bemesten

Haagbeuk Carpinus betulus kopen

Bemest jouw beukenhaag minimaal 1 keer per jaar. Bij voorkeur 2 keer per jaar in de maanden maart - april en juni - juli. Breng de mest zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de haag of heg aan en hark het vervolgens licht in.

Gebruik bij het aanplanten van jouw haagbeuk een bodemverbeteraar, bijvoorbeeld Vivimus van DCM. Hierin is een schimmel (mycorrhiza) verwerkt. Deze goede schimmel beschermd de beuken tegen slechte schimmels die mogelijk in de grond zitten. Dit draagt bij aan een gezonde groei van jouw beukenhaag bij jouw in de tuin. Ook de jonge beukenplanten slaan dan gemakkelijker op hun nieuwe plek aan.

Breng na een ingrijpende snoeibeurt of verjongingssnoei aan de voet van de hele haag ook een flink laag compost of goede tuinaarde aan en spit deze licht in. Geef de gesnoeide haag tijdens het uitlopen ook regelmatig water. Dit alles bevordert dat de haag zich goed kan herstellen

Tuintip:

Vormt jouw Carpinus betulus een prachtige haagbeuk, bemest deze dan aan weerszijden van de haag. Hark de meststof vervolgens in de grond.

Na het bemesten van de haagbeuk geeft u hem water, zodat de meststof beter wordt opgenomen.

Naast meststoffen is het belangrijk dat de beuk voldoende water krijgen. Met name in de periode direct na het planten en tijdens droge periodes. Water is een essentiële energiebron, zeker na het planten van de haagbeuk. In deze periode adviseren wij:

Als de weersomstandigheden warm en droog zijn, de haagbeuk krachtig water geven. Als richtlijn kan uitgegaan worden van 2-3 keer per week ca. 5-10 minuten lang; 5-10 keer 1 minuut per plant

Let er echter wel op dat de haagbeuk niet verdrinkt. Het is raadzaam ’s avonds de haagbeuk met water te besproeien, zodat het water dan zo min mogelijk kan verdampen en verbranding van het loof wordt voorkomen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5