incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Buxus sempervirens haag

Buxus sempervirens haag

Buxus sempervirens kopen

De Buxus sempervirens  ook wel eens Palmboompje, Buks of Heggenpalm genoemd is een bekende en veelgebruikte haagplant. Nagenoeg in iedere tuin vindt men wel een buxus. Meestal aanwezig als bol, piramide of haag. 

De Buxus is een langzaam groeiende en groenblijvende haagplant die zich zeer goed laat snoeien en dus ook goed geschikt is voor vorm snoei. De Buxus sempervirens kan tot wel 200 cm hoog worden en loopt in het voorjaar uit met lichtgroene scheuten die later naar donkergroen verkleuren. Het is een makkelijke en sterke haagplant die een zeer dichte structuur heeft en van voedzame grond houdt. Buxus mag niet langdurig in het water staan, want dan verkleurt hij naar lichtgroen of geel.

De buxus struiken zijn te bestellen als haagplanten met blote wortels of in pot. Voor lage en smalle hagen kun je prima kiezen voor buxus blote wortel planten en voor hogere hagen is het beter te kiezen voor een buxus struik in pot.

Onderhoud van de Buxus:

Het is raadzaam om de Buxus twee keer per jaar te snoeien. Het beste is om dit begin Mei en begin augustus te doen. Let op dat u niet snoeit als de zon schijnt. De plant kan dan verbranden. Het snoeien gaat makkelijker als u de plant nat maakt. Daarnaast moet de buxus ook twee keer per jaar bemest worden. De eerst keer in de maanden maart tot en met juni, de tweede keer in juli, augustus of september. Na september bemest je niet meer omdat de  buxus dan kan blijven doorgroeien en zal het nieuwe schot bij vorst afsterven

De goede eigenschappen van de buxus sempervirens zijn:

  • Door de trage groei eenvoudig te snoeien en zeer geschikt voor lage hagen
  • Dichte struiken,  ook uitstekend geschikt voor vormsnoei
  • Vormvaste en winterharde soort
  • Wintergroen
  • Groeit op vrijwel alle standplaatsen
  • Relatief goedkoop, zeker als je de haag zelf plant en in vorm snoeit

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5