incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Buxus sempervirens snoeien

Buxus sempervirens snoeien

Buxus sempervirens kopen

Buxus snoeien doe je het beste in de maanden zonder r. Beginnen in mei en stoppen in augustus, half september. Hier is een belangrijke reden voor. Als je in september-oktober nog snoeit gaat de Buxus, in plaats van in rust te gaan voor de winter, nog een groeispurt plaatsen. Als er dan nachtvorst komt in eind oktober – begin november, vriest dit jonge blad er af en heeft je Buxus de hele winter lelijke bladeren.

Hoe vaker je snoeit, hoe beter de Buxus gaat vertakken en hoe mooier hij wordt. Ongeveer om de 6-8 weken snoeien geeft de beste resultaten. Zo kom je wel uit op een 3-4-tal snoeibeurten per jaar, maar de verbetering zal opvallend zijn. Je Buxus zal veel steviger en voller zijn. Zelfs als je de Buxus terugsnoeit tot op de kale takken zal hij nog gaan uitlopen. Na enige tijd heb je weer een frisgroene plant.

Kies voor de eerste snoeibeurt een wat bewolkte, of zelfs een miezerige dag in mei. Door de Buxus, of welke struik dan ook, te snoeien verwondt u de takjes. Op een warme dag, verliest de plant door deze wondjes te veel vocht. Ook kan er zonschade ontstaat wat zorgt voor verkleuring van het blad. Aan het eind van de zomer, maximaal de eerste helft van september kiest u een bewolkte dag voor het laatste snoeimoment van het seizoen. Tussendoor kunt u het snoeien met ongeveer gelijkt tussenposen nog maximaal twee maal herhalen.

Tuintip:

Voor het snoeien kunt u een gewone snoeischaar of een speciale buxusschaar gebruiken. Nog gemakkelijker is het gebruik van een kleine accu heggenschaar. Een goede bemesting na de snoeibeurt zorgt voor een goed herstel van de gesnoeide struiken.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5