incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Buxus sempervirens bemesten

Buxus sempervirens bemesten

Buxus sempervirens kopen

De Buxus sempervirens is de meest populaire soort van de buxus. Dat komt door de frisgroene kleur en het fijn vertakte dichte uiterlijk. De eironde blaadjes zijn aan de bovenzijde glanzend donkergroen en leerachtig. Deze buxus is de beste soort voor het knippen van figuren omdat hij meer groeikracht bezit dan de andere soorten.

Wanneer je een groene en strakke buxushaag wilt is het belangrijk dat de bodem een goede structuur heeft en de juiste voeding bevat. De Buxus is een plant die veel en langdurige voeding nodig heeft om mooi groen te blijven. Zonder aangepaste meststoffen zal de plant onvoldoende groeien en krijgen de bladeren een vaalgele kleur en gele bladranden. Planten die onvoldoende groeien, zijn ook veel vatbaarder voor ziektes. 

De buxus moet twee keer per jaar bemest worden. De eerst keer in de maanden maart tot en met juni, de tweede keer in juli, augustus of september. Na september bemest je niet meer omdat de  buxus dan kan blijven doorgroeien en zal het nieuwe schot bij vorst afsterven.

Tuintip:

Bemest de Buxus sempervirens aan weerszijden van de haag. Hark de meststof vervolgens in de grond. Na het bemesten van de buxus geeft u hem water, zodat de meststof beter wordt opgenomen. Naast het bemesten moet je de Buxusplant twee keer per jaar snoeien. Je kunt het beste net voor de bemesting snoeien, zodat de Buxusplant opnieuw kan groeien tot een groene 

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5