incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit - pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Laurier Etna

Laurier Etna Kopen | Gardline

Laurier Etna - Een compacte haagplant

Groeit uit tot een dichte, compacte haag en biedt veel privacy
Zeer gemakkelijk te verzorgen

De Laurier Etna vormt rechtopstaande trossen roomwitte bloemen die zeer geliefd zijn bij dieren. De Etna groeit langzaam, daarom hoeft hij maar 1 keer per jaar gesnoeid te worden.

Er zijn 12 producten.

Terug naar boven

Laurier Etna kopen - Informatie Gardline

Voor het creëren van een dichte, groenblijvende haag is de Laurier Etna - ook wel laurierkers Etna genoemd - een uitstekende keuze. De haagplant is eveneens bekend onder haar Latijnse naam Prunus laurocerasus Etna.

Anders dan de bekende Laurieren groeit de Etna Laurier bijna net zo hoog als breed. Ze is een haagplant voor het maken van middelhoge, maar ook redelijk brede hagen. Een ander verschil met de Prunussoorten in ons assortiment is dat haar nieuwe scheuten een roodgroene tot bronzen kleur hebben. Een laurierhaag, die zorgt voor afwisseling in je tuin.

Groenblijvende haagplant Laurier Etna - Gardline

Laurier Etna - haagplant met bont blad

Voordelen van de Prunus Etna

  • Erg dichte Laurierhaag
  • Bonte verschijning, door de bronskleurige jonge scheuten
  • Biedt veel privacy
  • Makkelijk en overzichtelijk te onderhouden
  • Groeit goed in de zon, halfschaduw en schaduw

Afwisselende dichte, groenblijvende laurierhaag

Ten opzichte van de andere lauriersoorten heeft de laurier Etna een aantal onderscheidende kenmerken. Allereerst de groei van de haagplant; ze is geen hoge groeier. Met haar maximale mogelijke hoogte van circa 3 meter vormt de Prunus Etna een middelhoge haag. Doordat ze niet extreem hoog groeit, wordt al snel gezegd dat ze in de breedte bijna net zo goed als in de hoogte groeit, en oogt ze een vrij brede haagsoort.

Door deze breedte en de dichtheid van deze haagplant, is het een populaire keuze voor in de tuin of als afscheiding van een bedrijfsterrein.

Een ander onderscheid van deze laurier is de voorjaarsgroei. De nieuwe, jonge scheuten in het voorjaar zijn roodgroen tot brons van kleur. Echt een prachtige en chique uitstraling. In de voorjaarsmaanden ziet de laurierhaag er kleurrijk uit; een mooie afwisseling van de verder door het jaar heen altijd groene laurierhaag. De vorm van het blad is rond ovaal met een rond uiteinde, ongeveer 10 tot 14 cm lang.

Daarnaast bezit ze meer eigenschappen om de gewenste privacyhaag in je tuin te zijn. De vereisten aan de soort tuingrond zijn niet groot. Net zoals de meeste lauriersoorten groeit de Prunus Etna goed op bijna alle tuingronden én ook op schaduwrijke en zonnige standplaatsen. Omdat ze niet van “natte voeten” houdt, is haar voorkeur (licht) waterdoorlatende grond. Plant de Prunus daarom bijvoorbeeld niet in leemachtige grond.

Als verzorging van de laurier Etna moet je denken aan het snoeien, bemesten en water geven. De lauriersoort is een trage groeier, waardoor je alleen in het voorjaar de laurier snoeit. Vind je de laurier Etna te breed geworden? Snoei dan de zijkanten gerust lichtjes bij; de Laurier kan snoeien goed weerstaan.

Naast het snoeien, is het raadzaam de laurier in het voorjaar te bemesten. Nieuwe meststoffen bieden immers nieuwe energie, die de prunushaag nieuwe kracht geeft. Bemesten van laurieren doe je bij voorkeur met een organische meststof; die hebben namelijk een lange werking. Als voorbeeld kun je speciale hagenmeststof of compost gebruiken. Bovendien willen we je erop attenderen de prunus water te geven, zeker in lange droge perioden.

Groenblijvende Laurier planten - Gardline

Laurierkers Etna informatie

Kenmerken van de Laurierkers Etna

Gebruikelijke naam: Laurier Etna, Laurierkers Etna
Botanische naam: Prunus Laurocerasus Etna
Toepassing: Haagplant, solitair, groepsbeplanting
Maximale grootte: 2 - 3 m
Jaarlijkse groei: 20 - 30 cm
Blad: Donkergroene, glanzende bladeren van 10 - 14 cm lang en 4 - 5 cm breed. De kleur van de nieuwe bladeren in het voorjaar is dieprood tot bronskleurig
Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: Alle soorten tuingrond, bij voorkeur (licht) waterdoorlatende grond
Winterhard: Ja, tot ca. -15 °C
Wanneer planten: Wil je in de zomer planten? Dan kun je het beste voor in pot gekweekte planten kiezen; die kunnen jaarrond geplant worden. Planten van het land kunnen van september/ oktober tot mei geplant worden. Uitzondering hierop zijn perioden van hitte, vorst of langdurige regenval
Verzorging: Vrij makkelijk en overzichtelijk. Bemesten in de maanden april - mei, snoeien in april - mei en water sproeien tijdens droge perioden én direct na het inplanten
Bemesting: Een organische voeding, bijvoorbeeld compost of speciale hagenmeststof

Online Laurier kopen

Topkwaliteit Laurier Etna haagplanten

Voor het team van Gardline is het erg belangrijk dat jij kunt genieten van groeiende en bloeiende planten in je tuin. Daarom streven wij ernaar om de haagplanten altijd de beste verzorging te geven. Op onze kwekerijen kweken we planten van topkwaliteit, dit geldt ook voor de Laurier Etna. Daarom kunnen wij jou onze aangroeigarantie bieden.

Onze laurier boomkwekerij

Zowel de planten in de volle grond - de traditionele boomkwekerij - als de potgekweekte planten op het containerveld verzorgen we tijdens het groeiproces intensief. We zorgen ervoor dat de planten voldoende water en aanvullende voedingstoffen krijgen. Ook snoeien we de laurieren elk jaar, waardoor ze goed vertakken en vitaal blijven. Door het snoeien wordt de laurier Etna compacter, voller.

Om het wortelgestel te verbeteren, verplanten we de kluitplanten om 3 tot 4 jaar. Dit zorgt ervoor dat de wortel meer kleine haarwortels krijgt, waarmee ze nog beter voedingstoffen uit de grond opnemen kan. Een enorme kwaliteitsimpuls voor de plant.

Etna laurierstruik kopen

Twijfel je tussen een 60cm of een 200cm hoge haag? In onze webshop kun je eenvoudig de verschillende hoogtes met de bijbehorende plantafstand - dus het aantal planten voor jouw gewenst haag - zien en met elkaar vergelijken.

Nadat je je bestelling vervolgens in onze webshop hebt voltooid, hoef je voorlopig niks meer te doen. Ons team kijkt welke dag we de planten kunnen bezorgen, waarvan je per mail een bevestiging ontvangt. Daarna rooien we de planten uit de grond of verzamelen ze van het containerveld. Onze vervoerder krijgt de opdracht je bestelde planten op te halen, en ze gratis bij je thuis te bezorgen.

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

Verzorgen van Prunus laurocerasus - Gardline

Optimaal plezier van de laurierhaag Etna

Bij Gardline is tuinplezier de drijfveer. Wij vinden het belangrijk dat je ongestoord in je tuin kunt genieten. Om de planten gezond te houden, informeren we je graag over het optimaal verzorgen van de laurierhaag, onder andere het planten, snoeien en bemesten.

Laurier Etna planten

Als je de laurier Etna wilt planten, is het handig te weten wanneer dit het beste kan gebeuren. En waar moet je zoal rekening mee houden? De laurier met de kluit uit het land kan vanaf september/ oktober tot ongeveer mei geplant worden, helaas niet in de zomer. De potplanten kunnen jaarrond in de tuin worden geplant. Het is niet verstandig om te planten op extreem warme dagen of bij strenge vorst.

Je kunt het net om de kluit laten zitten; deze verrot na verloop van jaren vanzelf weg. Heb je een potplant, dan haal je de pot voorzichtig van de kluit af. De eerste weken tot maanden na het inplanten geef je de groenblijvende laurierhaag voldoende water. Dit is essentieel, maar let erop dat de plant niet lang in door-en-doorweekte grond staat.

De laurierhaag verzorgen

Wanneer moet ik de laurierhaag bemesten?

Als je de laurierhaag regelmatig bemest, wordt ze sterker en vitaler. In het voorjaar voeg je hagenmeststof of frisse compost aan de grond toe. Met deze organische meststoffen hoef je eigenlijk slechts 1 keer per jaar te bemesten.

Toch willen we je adviseren de laurier 2 keer per jaar te bemesten. De plant is het meest gebaat bij een bemesting vlak voor de snoeibeurten. Dat betekent vlak voor het snoeien in het voorjaar en vlak voor de najaars-snoeibeurt. De plant herstelt dan sterker van de snoei. Ook om de groeifase in het voorjaar te stimuleren, is bemesten van de plant in het voorjaar van belang.

Hoeveel water moet ik de laurierhaag geven?

Net als de mens heeft ook de planten regelmatig behoefte aan water. Geef daarom in droge perioden de laurier regelmatig water. Op warme, zonnige dagen is het verstandig in de avond te sproeien, om ze te voorkomen dat de bladeren door de zon verbranden. 

Hoe vaak moet ik de laurierhaag snoeien?

De Laurier Etna is een langzame groeier. Daarom is eens per jaar snoeien in principe voldoende, bij voorkeur in het voorjaar. Wil je de Etna laurierhaag mooi strak houden, dan raden we je aan de haag in september nogmaals te snoeien.

Etna Laurier Boomkwekerij - Gardline

Vragen over Laurier Etna?

Bekijk en lees op je gemak ook onze andere tips over de laurier Etna. Heb je toch nog vragen over deze haagplant? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder; jouw tuinplezier is onze passie!

Twijfel je over de Prunus laurocerasus Etna als haagplant? Kijk dan eens tussen onze andere haagplanten als de Thuja Brabant, de Thuja Smaragd en bijvoorbeeld de Glansmispel


Logo Gardline | Online tuincentrum

Laurier Etna kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5