incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Leilaurier

Leilaurier kopen | leibomen | Gardline

Leilaurier kopen - Groenblijvende schoonheid en elegante structuur

Ontdek de groenblijvende schoonheid en elegante structuur van de leilaurier! Met zijn weelderige bladeren en gevormde leibomen voegt deze boom een vleugje elegantie toe aan elke tuin. Verken ons assortiment en vind de perfecte leilaurier om jouw buitenruimte te verfraaien!

Er zijn 15 producten.

Terug naar boven

Leilaurier kopen - Alles over de leilaurier

Bij Gardline vind je een breed scala aan leilaurieren, waaronder de populaire varianten Leilaurier 'Caucasica' en Leilaurier 'Novita'. Deze bomen zijn niet alleen een esthetische aanwinst voor je tuin, maar bieden ook tal van voordelen voor het milieu en de biodiversiteit.

Leilaurieren in ons assortiment

Ons assortiment omvat een verscheidenheid aan leilaurieren, waaronder de Leilaurier 'Caucasica' en Leilaurier 'Novita'. Ontdek de unieke eigenschappen en kenmerken van elke variant en kies de leilaurier die het beste bij jouw tuin past.

Leilaurier 'Caucasica'

De leilaurier 'Caucasica', ook bekend als Prunus laurocerasus Caucasica, is een ware blikvanger in elke tuin. Met zijn prachtige glanzende donkergroene bladeren en opstaande, crèmewitte bloementrossen in de lente, voegt deze leiboom niet alleen schoonheid toe aan je buitenruimte, maar ook duurzaamheid. Met zijn sierlijke, groenblijvende bladeren en opvallende bloementrossen voegt deze leiboom een vleugje elegantie toe aan elke tuin. 

De laurier Caucasica leiboom verdraagt verharding en bestrating redelijk goed en is daarnaast bestand tegen wind. Deze prachtige leiboom gedijt het beste in de zon, halfschaduw of schaduw. De Caucasica leiboom kan op alle grondsoorten groeien, maar heeft een voorkeur voor waterdoorlatende bodems. Dankzij zijn winterhardheid tot ca. -15 °C is de leilaurier 'Caucasica' een betrouwbare keuze, zelfs in koudere maanden. Zijn groenblijvende karakter biedt jou het hele jaar door een groen privacyscherm en schoonheid in de tuin.

In april/mei wordt de tuin opgefleurd met opstaande, crème/witte bloementrossen die een aangename geur verspreiden. Bovendien is deze boom vriendelijk voor de natuur. Leilaurier Caucasica doet dienst als drachtboom voor bijen en trekt vogels aan met zijn zwarte besjes. Dit maakt de boom een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in jouw tuin!

Tijdens de snoeiperiodes in juni en september onderhoud je de leiboom, waardoor de leivorm goed blijft. De smalle tot ovale, glanzend donkergroene bladeren geven een speels uiterlijk.

Bij Gardline is deze schoonheid verkrijgbaar in stamomtrekken 8 t/m 12 en stamhoogtes van 160, 180 en 200. 

Onze leilaurieren worden geleverd met een aangroeigarantie van 3 maanden, die kan worden verlengd tot 4 maanden met de aanschaf van DCM Vivimus Bodemverbeteraar.

Leilaurier 'Novita'

De Leilaurier 'Novita', ook bekend als laurocerasus Novita, is een ander juweeltje onder de leilaurieren. Met zijn grote, brede en stevige bladeren en opstaande, crème tot witte bloementrossen in het voorjaar, voegt deze boom een gevoel van veerkracht en pracht toe aan elke buitenruimte. 

Of het nu in de zon, halfschaduw of schaduw is, deze veelzijdige boom gedijt op alle grondsoorten, met een voorkeur voor waterdoorlatende bodems. Hij is redelijk tolerant ten opzichte van verharding en bestrating en kan goed tegen wind. 

De leilaurier Novita biedt een charmante toevoeging aan elke tuin. Zijn groenblijvende, grote en stevige bladeren bieden het hele jaar door een privacyscherm en schoonheid in jouw tuin. Ook tijdens koude winters, aangezien deze leiboom winterhard is tot ca. -15°C. Snoei de leilaurier 2x per jaar: in juni en september. 

Net als zijn 'Caucasica'-broertje trekt ook de 'Novita' bijen aan en voorziet hij vogels van voedsel, waardoor hij niet alleen een esthetische toevoeging is aan je tuin, maar ook een waardevolle bijdrage levert aan de lokale biodiversiteit.

Bij Gardline is de leilaurier Novita verkrijgbaar in stamomtrekken 8 t/m 12 en stamhoogtes van 180 en 200. Gardline levert leilaurieren met een aangroeigarantie van 3 maanden. De aangroeigarantie kun je uitbreiden tot 4 maanden met de aankoop van DCM Vivimus Bodemverbeteraar. Zo creëer je nog meer zekerheid voor het bestellen van de leilaurier.

Eigenschappen van de leilaurier

Leilaurieren zijn niet alleen prachtig om te zien, maar bieden ook een scala aan eigenschappen die ze ideaal maken voor tuinen van alle groottes.

Groei en standplaats van de leilaurier

Leilaurieren gedijen het beste in zonnige, halfschaduw- of schaduwrijke omgevingen en kunnen worden geplant in diverse grondsoorten, met een voorkeur voor waterdoorlatende bodems.

Bloei en vruchten van de laurier leiboom

De leilaurier staat bekend om zijn prachtige bloemen in de lente, die worden gevolgd door kleine zwarte besjes in de zomer. Deze bloemen en vruchten zijn niet alleen decoratief, maar trekken ook bijen en vogels aan, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn voor de biodiversiteit in jouw tuin.

Voeg ecologische waarde toe aan jouw tuin met de leilaurier

Als drachtboom voor bijen en vogels biedt de leilaurier niet alleen esthetische schoonheid, maar draagt ook bij aan de bevordering van de biodiversiteit in jouw tuin. Door te kiezen voor een leilaurier investeer je in een groenere en gezondere leefomgeving voor mens en dier.

Leilaurieren onderhouden

Om jouw leilaurier in optimale conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals snoeien en bemesten.

Leilaurier snoeien en bemesten

Het snoeien van de leilaurier kan het beste worden uitgevoerd in juni en september, waarbij dode, beschadigde of overtollige takken worden verwijderd. Daarnaast is het belangrijk om de leilaurier regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei.

Leilaurier kopen bij Gardline

Bij Gardline vind je een ruim assortiment leilaurieren van uitstekende kwaliteit, met diverse stamomtrekken en stamhoogtes om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Laurier leiboom kopen met aangroeigarantie

Bij Gardline bieden we een aangroeigarantie van 3 maanden op al onze leilaurieren. Indien gewenst kun je deze garantie uitbreiden tot 4 maanden door bij de aanschaf van jouw leilaurier ook de DCM Vivimus Bodemverbeteraar toe te voegen. Zo ben je verzekerd van een gezonde en florerende leilaurier in jouw tuin.

Bij Gardline staan we klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte leilaurier voor jouw tuin. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat en ontdek de schoonheid en veelzijdigheid van de leilaurier voor jouw tuinlandschap.

Let op: Omdat wij vaak bij onze boomkwekerijen zijn, bereik je onze klantenservice het beste telefonisch of via WhatApp.

FAQ – Veelgestelde vragen over de leilaurier

Heb je nog vragen over de leilaurier? Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen om je verder te helpen.

Hoe snel groeit een leilaurier?

De groeisnelheid van een leilaurier kan variëren, maar over het algemeen groeien ze vrij snel, vooral in de eerste jaren na het planten.

Welke grond is geschikt voor een leilaurier?

Leilaurieren gedijen het beste in alle grondsoorten, maar hebben een voorkeur voor waterdoorlatende bodems.

Logo Gardline
check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5