incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit - pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Lindeboom

Lindeboom kopen | Gardline

Lindeboom kopen - Natuurlijke schoonheid en verkoelende schaduw

Ontdek de natuurlijke schoonheid en verkoelende schaduw van de lindeboom (Tilia)! Met zijn weelderige bladeren en aangename geur is deze boom een verrijkende toevoeging aan elke tuin. Verken ons assortiment en vind de perfecte lindeboom om jouw buitenruimte te verfraaien en te genieten van een oase van rust!

Er zijn 11 producten.

Terug naar boven

Lindeboom kopen - Alles over de lindeboom

Ben je op zoek naar een prachtige lindeboom (Tilia) om je tuin te verfraaien? Bij Gardline hebben we een uitgebreid assortiment lindebomen die perfect passen bij jouw tuinbehoeften. Ontdek hier alles wat je moet weten over de lindeboom en waarom het een ideale keuze is voor jouw tuin.

Lindebomen in ons assortiment

In ons assortiment vind je verschillende soorten lindebomen, waaronder de winterlinde (Tilia cordata) en de koningslinde (Tilia europaea 'Pallida'). Beide soorten hebben unieke eigenschappen en zijn prachtige toevoegingen aan elke tuin.

Winterlinde (Tilia cordata)

De winterlinde, ook bekend als Tilia cordata, is een prachtige boom met een maximale groeihoogte van 20-25 meter. Deze boom gedijt goed in zonnige, halfschaduw- en schaduwrijke omgevingen en kan op alle grondsoorten groeien. Hij is winterhard tot -25 / -30 °C en produceert in juni-juli opstaande, gele tot crèmekleurige bloementuilen met een sterke geur. Het hartvormige blad van de winterlinde is gezaagd en heeft een spitse punt. Deze boom is een ware drachtboom voor bijen en een waardboom voor vlinders, waardoor hij een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Koningslinde (Tilia europaea 'Pallida')

De koningslinde, of Tilia europaea 'Pallida', is een majestueuze boom met een maximale groeihoogte van 20-30 meter. Deze boom gedijt het beste in zonnige tot halfschaduwrijke omgevingen en kan op alle grondsoorten groeien. Hij is winterhard tot -25 / -30 °C en produceert in juni-juli geelwitte bloementuilen met een aangename geur. Het blad van de koningslinde is middelgroot, hartvormig en heeft een gezaagde bladrand met een spitse punt. Net als de winterlinde is ook de koningslinde een waardevolle drachtboom voor bijen en een waardboom voor vlinders.

Eigenschappen van de lindeboom

De lindeboom is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege zijn unieke eigenschappen. Deze boom gedijt goed in verschillende standplaatsen, van zonnig tot schaduwrijk, en kan op diverse grondsoorten groeien. Hij is winterhard, bloeit in de zomer en draagt bij aan de biodiversiteit in jouw tuin als drachtboom voor bijen en waardboom voor vlinders.

Groei en standplaats van de lindeboom

De lindeboom groeit langzaam tot matig snel en kan een maximale hoogte bereiken van 20-30 meter, afhankelijk van de soort. Hij gedijt het beste in zonnige tot halfschaduwrijke omgevingen en kan op alle grondsoorten groeien. Het is een bladverliezende boom die in de herfst geel kleurt voordat hij zijn bladeren verliest.

Bloei en vruchten van de lindeboom

De lindeboom bloeit in de zomer, meestal in juni-juli, met prachtige bloementuilen die een aangename geur verspreiden. De bloemen trekken bijen en vlinders aan, waardoor de lindeboom een waardevolle toevoeging is aan elke tuin. Na de bloei produceert de lindeboom kleine, onopvallende vruchten die geliefd zijn bij vogels en andere dieren.

Voeg ecologische waarde toe aan jouw tuin met de lindeboom

Naast zijn esthetische waarde draagt de lindeboom ook bij aan de biodiversiteit in jouw tuin. Door bijen en vlinders aan te trekken, helpt de lindeboom bij het bestuiven van planten en het behoud van de lokale flora en fauna. Bovendien biedt de lindeboom een waardevolle habitat voor verschillende diersoorten.

Lindeboom onderhouden

Het onderhouden van de lindeboom is eenvoudig en vereist minimale inspanning. Snoeien kan het beste plaatsvinden tussen oktober en maart om de gezondheid en vorm van de boom te behouden. Daarnaast is het belangrijk om de lindeboom regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

Lindeboom kopen bij Gardline

Bij Gardline vind je een ruim assortiment lindebomen met verschillende stamomtrekken, variërend van 8 tot 18. Onze lindebomen zijn van hoge kwaliteit en worden geleverd met aangroeigarantie tot wel 3 maanden. Of je nu op zoek bent naar een winterlinde of een koningslinde, wij hebben de perfecte boom voor jouw tuin.

Linde kopen met aangroeigarantie

Bij Gardline geniet je van een uitgebreide aangroeigarantie bij de aankoop van een lindeboom. 

Wij bieden aangroeigarantie tot wel 3 maanden, en indien gewenst, kun je deze garantie verlengen tot 4 maanden door de DCM Vivimus Bodemverbeteraar toe te voegen aan je bestelling. Zo ben je verzekerd van een gezonde en sterke boom in jouw tuin.

Wil je meer weten over de lindeboom of ben je benieuwd naar ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoek aan onze webshop voor de nieuwste aanbiedingen en producten. 

Let op: omdat we vaak onderweg zijn en bij onze boomkwekerijen langsgaan, is onze klantenservice het beste telefonisch en via WhatsApp te bereiken!

FAQ – Veelgestelde vragen over de lindeboom

Wat zijn de kenmerken van een lindeboom?

Lindebomen staan bekend om hun prachtige bloementuilen, die in de zomer bloeien en een aangename geur verspreiden. Ze hebben hartvormige bladeren met een gezaagde bladrand en kunnen een maximale hoogte bereiken van 20-30 meter, afhankelijk van de soort.

Hoe groot wordt de lindeboom?

De lindeboom kan een maximale hoogte bereiken van 20-30 meter, afhankelijk van de soort en groeiomstandigheden. Hij gedijt goed in verschillende standplaatsen en grondsoorten en is een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Hoe snel groeit een lindeboom?

Lindebomen groeien langzaam tot matig snel, afhankelijk van de groeiomstandigheden. Over het algemeen kunnen ze tot 1 meter per jaar groeien, maar dit kan variëren afhankelijk van de soort en omgevingsfactoren.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5