incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja plicata Atrovirens blad

Thuja plicata Atrovirens blad

Thuja plicata Atrovirens kopen

Thuja plicata Atrovirens - de glanzende haag

De Thuja plicata Atrovirens (Reuzenlevensboom) is een donkergroene conifeer, die zeer geschikt is voor het creëren van een mooie dichte haag. Ook voor smal te behouden hagen, omdat de Thuja plicata het snoeien goed kan verdragen. Een Thuja plicata haag kan onder goede omstandigheden minstens 30 cm per jaar groeien. Dit maakt deze Thuja zeer geschikt voor een hoge haag waarvan men levenslang genieten kan, zonder dat de kwaliteit van de haag afneemt. De Thuja plicata wordt ook wel de reuzenlevensboom genoemd, omdat hij solitair geplant reusachtig hoog kan worden (50 meter). De bladeren van de Thuja plicata Atrovirens zijn extra glanzend in vergelijking tot de andere plicata soorten. De Thuja plicata heeft donkergroene schubachtige bladeren. Deze blijven ook in de winter groen. De Thuja plicata kan temperaturen tot - 25ºC verdragen en is dus zeer vorstbestendig.

Dankzij de wintergroene eigenschappen van de haagconifeer profiteer je hier ook in de winter van. De Thuja Atrovirens is een onderhoudsvriendelijke haagplant die weinig eisen aan de standplaats en condities stelt. De Levensboom Atrovirens is een lichte haagconifeer die zeer dicht groeit. Snel een hoge haag nodig? Dan is de Thuja plicata Atrovirens een goede keus. Deze conifeer groeit zeer snel en zit binnen enkele jaren op de gewenste hoogte van uw haag.

Het grote verschil met de bekende Thuja Brabant is dat deze planten een groene kleur die donkerder kleurt en in de herfst en winter nagenoeg niet verkleuren. De donkergroene kleur van deze Conifeer is vergelijkbaar met die van de Taxus en geeft dus een vertrouwd gezicht. De Taxus groeit echter veel langzamer. Daardoor is deze donkergroene Thuja plicata een stuk voordeliger.

De Thuja plicata Martin stelt geen hoge eisen aan de ondergrond. Ze zijn oersterk en heel gezond. De donkergroene Conifeer is gemakkelijk te snoeien en door het fijne blad maak je een strakke haag.

Tuintips

  • Plant deze niet in een drassige bodem.
  • Moet beschermt worden tegen droge wind, vooral als ze jong zijn.
  • Plant de jonge Thuja plicata Atrovirens zodra u deze ontvangt om ervoor te zorgen dat de hun maximale groei kunnen volbrengen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5