incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja plicata Atrovirens snoeien

Thuja plicata Atrovirens snoeien

Thuja Plicata Atrovirens kopen

Waarom de Thuja plicata Atrovirens snoeien?

De beste snoeitijd van een coniferenhaag, Thuja haag is eind mei/ begin juni, in ieder geval vóór de langste dag. Om de Reuzenlevensboom Atrovirens netjes de winter in te laten gaan. De tweede keer kan hij het beste gesnoeid worden in augustus of september. Snoei een coniferenhaag niet meer na september, de kans op schade door vorst wordt dan groter. Door de conifeer te snoeien wordt de groei van de bestaande bladschubben geremd, waardoor nieuwe scheuten worden aangemaakt. Snoeien zorgt ervoor dat de vertakking in de conifeer wordt bevorderd en dat de Thuja haag daardoor dichter en voller wordt.

Coniferenhaag snoeien

Schubconiferen lopen niet meer uit op het oude hout, zorg daarom dat er altijd groene takken blijven zitten. Snoei alleen de jonge groene scheuten aan de buitenkant.  Snoei van de jonge scheuten circa 10 centimeter per snoeibeurt. Gebruik bij het snoeien een scherpe heggenschaar of een elektrische heggenschaar. Knip de coniferenhaag altijd in een puntvorm, maak hem van onderen breder dan van boven. Zo valt er overal voldoende zonlicht op en groeit hij gelijkmatig op

Tuintips

Het is raadzaam de conifeer te “scheren” in plaats van rigoureus te snoeien. Scheren is met een scherp mes of een (elektrische) heggeschaar de toppen van de twijgen verwijderden, die zich daarna weer verder zullen vertakken. 

De takken of twijgen, die van de Thuja plicata Atrovirens zijn afgestorven door wind of sneeuw, kunt u het beste al in maart afknippen.

Om een conifeer mooi groen te houden moet de hele plant licht opvangen. Hagen, maar ook solitair staande exemplaren, worden daarom naar boven toe wat taps toelopend geknipt. Zo krijgt ook de onderzijde licht

Het is een misvatting te denken dat het bruin worden aan de binnenkant van de Thuja haag aan de kwaliteit van de conifeer ligt. Als de Thuja geen of onvoldoende licht krijgt, laat de conifeer daar haar naalden vallen, omdat deze in dit geval geen functie meer hebben.

Om de nieuwe groei te stimuleren en vitaler en sterker te maken, is het raadzaam om de conifeer goed te bemesten na het snoeien.

Gebruik voor het snoeien van de Thuja plicata Atrovirens altijd goed tuingereedschap. De heggenschaar of elektrische schaar moet scherp en goed schoon zijn om snoeiwonden en ziekten te voorkomen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5