incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja occidentalis Yellow Ribbon haag

Thuja occidentalis Yellow Ribbon haag

Thuja Yellow Ribbon kopen

Thuja Yellow Ribbon, de gele haagplant

Vergelijkbaar met Laurierhagen worden coniferenhagen in veel tuinen gebruikt. De Thuja occidentalis Yellow Ribbon (Westerse Levensboom Yellow Ribbon  verandert het hele jaar van kleur, waardoor er altijd variatie in uw tuin is. In het voorjaar en in de zomer is hij groen-geel, richting de winter kleurt de conifeer oranje-geel tot brons. Met een haag van de Thuja occidentalis Yellow Ribbon ziet u daarom de kleur en de loop van de seizoenen in uw tuin terug. 

Vergelijkbaar met de Thuja soorten Brabant en Smaragd is ook de Westerse Levensboom Yellow Ribbon extreem winterhard en “wintergroen”. Met wintergroen bedoelen we dat de conifeer het hele jaar zijn naalden behoudt, ook in de wintermaanden. Een haag van de Thuja Yellow Ribbon biedt een prachtige, groengele erfafscheiding; een blijvende, kleurrijke aanvulling op uw tuin.

Bovendien stelt de haagconifeer geringe eisen aan zijn standplaats; zowel in de zon als in de halfschaduw gedijt de Thuja goed. Als gesproken wordt over de grondsoort voor de conifeer gaat de voorkeur uit naar een bodem waaraan tuinturf is toegevoegd. Maar normale, voedzame grond volstaat ook voor de haagconifeer.

De coniferenhaag onderhouden

Het jaarlijks onderhouden van de Yellow Ribbon coniferenhaag stelt niet veel voor.

Voor een strakke en dichte coniferenhaag van de Thuja, raden wij aan om in mei of juni de haagconifeer te snoeien, in elk geval voor de langste dag van het jaar. De tweede keer snoeit u de Thuja Smaragd in augustus of september.

Tuintip

Ondanks zijn goede standplaatstolerantie is het verstandig jaarlijks de conifeer te bemesten om de groei en bloei te bevorderen. Wij adviseren u de Thuja Yellow Ribbon in het voorjaar te bemesten.

Tijdens droge perioden is het daarnaast van belang de conifeer extra water te geven; licht vochtige grond wordt door de Thuja Yellow Ribbon gewaardeerd.

Afhankelijk van de grootte van de coniferenhaag kunnen er per strekkende meter meer of minder Thuja Yellow Ribbon haagconiferen geplant worden. Als u grotere Thuja coniferen bestelt, zijn er minder coniferen per strekkende meter nodig dan wanneer u kleinere bestelt.

 

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5