incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja occidentalis Smaragd standplaats

Thuja occidentalis Smaragd standplaats

Levensboom Thuja Smaragd kopen

De Thuja Smaragd; groenblijvend en winterhard

De Thuja occidentalis Smaragd (Westerse Levensboom Smaragd) is een sterke conifeer die zowel vorstbestendig als windresistent is. Hij kan goed tegen de winter en vorst, zelfs tot ca. -25 ˚C. Doordat de Thuja een winterharde en groenblijvende haagplant is en een hoge weerbaarheid tegen de wind heeft, is hij uitermate geschikt als beschutting biedende en zichtdichte Thujahaag.

De beste standplaats voor jouw Thuja Smaragd

De Thuja occidentalis Smaragd kan in de zon alsook in de halfschaduw staan en groeit zonder veel problemen in een grote verscheidenheid van grondsoorten. Aandachtspunt hierbij is dat de grond niet te droog of kleiachtig is. De haagconifeer groeit het best in een normale voedzame grond.

Bij het planten van deze haagplant is het verstandig om ook tuinturf of potgrond te gebruiken, zodat de plant extra voedingsstoffen krijgt.

Tuintip

Eens per jaar de Thuja Smaragd bemesten met coniferenmest is raadzaam.

De beste standplaats van de Thuja | Gardline

De Thuja Smaragd past in elke tuin!

De conifeer heeft een fijne, compacte groei en groeit relatief langzaam. Dit maakt dat de Thuja occidentalis Smaragd op meerdere standplaatsen kan groeien en zeer geschikt is voor zowel kleine als grote tuinen. Naast als Thujahaag kan hij ook zeer goed als solitaire boom geplant worden. De plant groeit dan als een kegelvormige boom en zorgt voor een prachtig aanzicht in uw tuin.

Vanwege zijn relatief langzame groei is het erg eenvoudig de Thuja Smaragd te onderhouden. De hoogte en grootte van deze conifeer is zelf te bepalen; de nieuwe scheuten kunnen goed gesnoeid worden. Terugsnoei tot op het oude hout verdraagt de conifeer niet. Wanneer de Thuja Smaragd niet gesnoeid wordt, kan hij tot circa 6 meter hoog worden.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5