• check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Suchen im Blog

Taxus baccata planten

Taxus baccata planten

Taxus baccata kopen | Gardline

Taxus baccata planten - wanneer?

Gedurende het hele jaar kunt u de in pot gekweekte Taxus baccata (Venijnboom) planten, mits de weersomstandigheden het toelaten. Taxus coniferen, die met kluit uit het land komen, kunnen het beste in de periode van september tot mei geplant worden. Toch moet altijd rekening worden gehouden met het weer: bij extreme vorst, langdurige nattigheid of intense hitte moet worden gewacht met het planten van de Taxus.

Tuintip

De beste tijd om de Taxus baccata te planten is in het najaar of vroeg in het voorjaar. Het loof van de conifeer groeit dan niet en is in rust. Alle energie wordt dan gebruikt voor het nestelen van de wortel.

Planten van de Taxus baccata - hoe?

Zo spoedig mogelijk na ontvangst de Taxus baccata in de grond planten; dat is ons advies. Als dit niet lukt, zet ze dan tijdelijk op een windbeschutte plek. De wortel van de conifeer droogt hierdoor niet uit. Wacht niet langer dan een dag of 3 à 4 met het planten van deze groenblijvende haagplant.

Wanneer u de Taxus baccata met kluit uit het land koopt, heeft hij vaak een net om de kluit. Bij het planten van de conifeer kunt u deze er gewoon omheen laten zitten. Het net zal uiteindelijk wegrotten. Eventueel kun u het net voorzichtig van de kluit verwijderen, maar dit is niet noodzakelijk. Als de conifeer nog in een pot zit, schuif deze er dan voorzichtig af om te voorkomen dat de wortels afbreken.

Taxus baccata planten | Gardline

Het planten van de Taxushaag is makkelijk

Deze winterharde conifeer is niet veeleisend en kan zowel in zon als in schaduw geplant worden.

Zoek een geschikte standplaats voor de taxushaag en graaf met een schop een gat dat ongeveer 10 tot 20 centimeter groter is dan de kluit. Maak vervolgens de grond goed los en meng er eventueel potgrond en lavakorrels door. Potgrond zorgt voor een goede aanvullende voedingstof voor de Taxus baccata. Lavakorrels toevoegen is raadzaam als de grond erg nat is; dit bevordert de waterafvoer in de grond. De Venijnboom verdraagt langdurige natte grond niet erg goed. Wees erop attent dat de meststoffen goed door de grond zijn gemengd. Zorg er tevens voor dat het gat groot genoeg blijft om de conifeer te planten.

Tuintip

Als u de Taxus baccata in een haag wilt planten, span dan een touw langs de gewenste lijn waar de coniferenhaag moet komen. Vervolgens graaft u een sleuf, waarin de haagplanten in een rechte lijn geplant kunnen worden.

Leg vervolgens de Venijnbomen op de gewenste afstand in de sleuf en plant ze vervolgens. Plant ze niet te dicht op elkaar, om te voorkomen dat ze te weinig licht krijgen en de Taxus coniferenhaag daardoor bruin wordt. Vul het gat of de sleuf met grond. Druk daarna de aarde rondom elke haagconifeer stevig aan.

Verstandig is het de Taxus baccata te snoeien, nadat u hem geplant heeft. Wij raden aan de toppen 3 tot 5 centimeter terug te snoeien. Dit zorgt ervoor dat de coniferenhaag egaal groeit en vlotter dichtgegroeid is.

Vervolgens geeft u de Taxus voldoende water, vooral de eerste maanden na het planten moet de haag goed vochtig gehouden worden. Voor een goede waterverzorging kijkt u naar de grond; deze moet licht vochtig zijn, niet dat hij verdrinkt.

Zorg ervoor dat er geen onkruid om de conifeer groeit; dit belemmert de groei van de Taxus baccata.

Goed tuingereedschap voor het planten van de Taxus Venijnboom zijn een schop, een hark, werkhandschoenen en een waterslang met sproeier. Pas bij het planten van de Taxus baccata altijd op. Draag tuinhandschoenen en was uw handen goed.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5