incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus lusitanica Angustifolia snoeien

Prunus lusitanica Angustifolia snoeien

Portugese Laurier Angustifolia kopen

De Laurier lusitanica Angustifolia verdraagt snoeien erg goed. Jaarlijks groeit deze Laurier zo’n 15 tot 30 centimeter.

Door zijn geringe jaarlijkse groei is het voldoende om de Portugese Laurier één keer per jaar te snoeien. Als u een strakke volle Prunushaag wenst, snoeit u de struik jaarlijks tot de gewenste breedte en hoogte om de heg in model te houden. Deze snoei bevordert de dichte structuur van de Laurierhaag; snoei remt de groei aan het uiteinde van de tak, waardoor nieuwe scheuten op de tak ontstaan. Door de Laurier te snoeien, bevordert u de groei van nieuwe uitlopers en wordt de haagplant uiteindelijk compacter en dichter.

Als u de Portugese Laurier als solitair heeft gepoot, dan kunt u de plant in meerdere vormen snoeien. De langzame groei en dichte bladstructuur zijn perfecte eigenschappen voor prachtige decoratieve vormgeknipte planten. Een jaarlijkse eenmalige snoei voor deze tuinplanten alsmede voor de Portugese Laurier in kuip is voldoende. Hierdoor worden en blijven de vormen mooi, strak en vol.

Wij adviseren u de Laurier na de bloeitijd van mei en juni te snoeien; snoeien kunt u dus het beste half à eind juni doen, maar wel het liefst voor de langste dag van het jaar. Wij raden aan om tuinplanten op bewolkte dagen of ’s avonds te snoeien. Wanneer u snoeit als de zon schijnt, kunnen takken verbranden. Probeer niet door het blad van de Prunus Angustifolia te knippen; dat geeft lelijke snoei- en verdrogingsranden.

De Laurierkers Angustifolia kan flink teruggesnoeid worden. Wij raden aan dit eind maart te doen, zodat de struik geen last krijgt van vorst en in het voorjaar, voorzien van nieuwe bemesting, weer kan uitlopen.

Gebruik altijd schoon en scherp gereedschap wanneer u struiken snoeit, zodat snoeiwonden en ziekten zoveel mogelijk worden voorkomen. Het beste snoeit u de Laurier lusitanica Angustifolia tak voor tak met een snoeischaar. Knip niet door de bladeren, om bruine, verdroogde randen aan de bladeren te vermijden.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5